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42. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SERA, T.; POT, D.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Expression patterns of three a-expansin isoforms in Coffea arabica during fruit development. Plant Biology, Germany, v.13, n. 3, p. 462?471, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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43. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FERREIRA, R. V.; ANDRADE, G. A.; CHARMETANT, P.; LEROY, T.; DOMINGUES, D. S.; PEREIRA, L. F. P. Identificação de novos acessos de Coffea Arábica introduzidos na coleção da Etiópia do IAPAR. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 9., 2015, Curitiba. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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44. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ANGELO, P. C. da S.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, L. F. P.; RIBAS, A. F.; SERA, G. H. Os loci SH3 envolvidos na resistência à ferrugem são complexos, multialélicos e divergentes em genomas de coffea. Brasília, DF: Embrapa Café, 2022. 21 p. PDF. (Embrapa Café. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 3). Título em inglês: SH3 loci involved in the resistance to leaf rust are complex, multi allelic and divergent in coffea. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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46. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GEROMEL, C.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. R.; FERREIRA, L. P.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Açúcares solúveis, sacarose sintase e sacarose fosfato sintase durante o desenvolvimento do fruto de café, sob diferentes condições In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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47. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GEROMEL, C.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. R.; FERREIRA, L. P.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Açúcares solúveis, sacarose sintase e sacarose fosfato sintase durante o desenvolvimento do fruto de café, sob diferentes condições de luz e carga. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 4., 2005, Londrina. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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48. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PEREIRA, L. F. P.; YANAGUI, K.; FERREIRA, L. P.; DOMINGUES, D. S.; VIEIRA, L. G. E.; POT, D. Analysis Of Nucleotide Diversity In Coffea spp. In: INTERNATIONAL PLANT & ANIMAL GENOMES CONFERENCE, 19, 2011, San Diego, CA. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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49. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BUDZINSKI, I. G. F.; CAÇÃO, S. M. B.; CARNEIRO, C. E. A.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Análise de genes expressos durante estádios finais da maturação de frutos de café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 4., 2005, Londrina. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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50. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LEITE, T. F.; BUDZINSKI, I. G. F.; CAÇÃO, S. M. B.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Análise in silico de pectinametilesterases de Coffea spp. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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51. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | IVAMOTO, S. T.; POT, D.; LANNES, S. D.; DOMINGUES, D. S.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Diversidade nucleotídica de genes envolvidos na biossíntese de ácidos clorogênicos de cafeeiros. Coffee Science, Lavras, v. 8, n. 2, p. 148-156, abr./jun. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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53. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | IVAMOTO, S. T.; CELEDÓN, J. M.; YUEN, M. M. S.; DOMINGUES, D. S.; PEREIRA, L. F. P.; BOHLMANN, J. Biochemical and molecular analysis of Coffea arabica to identify candidate genes related to diterpenes biosynthesis. In: INTERNATIONAL MEETING ON BIOSYNTHESIS, FUNCTIONS AND SYNTHETIC BIOLOGY OF ISOPRENOIDS, 12., 2015, Vancouver, Canada. Porter... Vancouver, Canada: University of British Columbia, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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54. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FERREIRA, L. P.; GEROMEL, C.; CAVALAR, A. A.; MARRACCINI, P.; MAZZAFERA, P.; PEREIRA, L. F. P.; MAZZAFERA, P. Caracterização molecular de enzimas chave do metabolismo de açúcares em café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 3., 2003, Porto Seguro. Resumos... Brasília, DF: Embrapa Café, 2003. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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55. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ANGELO, P. C. da S.; ARIYOSHI, C.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, L. F. P.; RIBAS, A. F.; SERA, G. H. Variabilidade no domínio LRR de peptídeos codificados em "clusters" homólogos ao SH3 em diferentes genomas de Coffea. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 10., 2019, Vitória, ES. Pesquisa, inovação e sustentabilidade dos cafés do Brasil. Brasília, DF: Embrapa Café, 2019. Título em inglês: LRR domain variability for peptides encoded in gene clusters homologous to the SH3 in different Coffea genomes. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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58. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | IVAMOTO, S. T.; REIS JUNIOR, O.; SAKURAY, L. M.; CARAZZOLLE, M. F.; PEREIRA, G. A. G.; PEREIRA, L. F. P. Transcriptome analysis in leaves, flowers and initial fruit development of Coffea arabica L. In: PLANT & ANIMAL GENOME CONFERENCE INTERNATIONAL, 23., 2015, San Diego, CA. Poster..., 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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60. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CHARMETANT, P.; PEREIRA, L. F. P.; MOUEN, J.; MARRACCINI, P.; ANDRADE, A. C.; THIERRY, L.; MANGA, M. A. Contribution of Coffea arabica genetic resources to the adaptation of coffe to abiotic stress. F1 hybrids in Brazil, Cameron and French Guiana. First results. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFE SCIENCE, 26., 2016, China. The programm & abstrcets... China: Asic, 2016. p. 180. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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Registros recuperados : 180 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
05/01/2024 |
Data da última atualização: |
05/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PASCHOAL, A. R.; FERNANDES, E. D. M.; SILVA, J. C.; LOPES, F. M.; PEREIRA, L. F. P.; DOMINGUES, D. S. |
Afiliação: |
A. R. PASCHOAL, UNIVERSIDADE TECNOLÓGICA FEDERAL DO PARANÁ; E. D. M. FERNANDES, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; J. C. SILVA, UNIVERSIDADE TECNOLÓGICA FEDERAL DO PARANÁ; F. M. LOPES, UNIVERSIDADE TECNOLÓGICA FEDERAL DO PARANÁ; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; D. S. DOMINGUES, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ. |
Título: |
CoffeebEST: an integrated resource for Coffea spp expressed sequence tags. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Research, v. 13, n. 4, p. 10913-10920, 2014. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Coffee is one of the most important commodities in the world, and its production relies mainly on two species, Coffea arabica and Coffea canephora. Although there are diverse transcriptome datasets available for coffee trees, few research groups have exploited the potential knowledge contained in these data, especially with respect to fruit and seed development. Here, we present a comparative analysis of the transcriptomes of Coffea arabica and Coffea canephora with a focus on fruit development using publicly available expressed sequence tags (ESTs). Most of the fruit and seed EST data has been obtained from C. canephora. Therefore, we performed a fruit EST analysis of the 5 developmental stages of this species (18, 22, 30, 42, and 46 weeks after flowering) comprising 29,009 sequences. We compared C. canephora fruit ESTs to reference unigenes of C. canephora (7710 contigs and 8955 singletons) and C. arabica (15,656 contigs and 16,351 singletons). Additional analyses included functional annotation based on Gene Onthology, as well as an annotation using PlantCyc, a curated plant protein database. The Coffee Bean EST (CoffeebEST) is a public database available at http://bioinfo-02.cp.utfpr.edu.br/. This database represents an additional resource for the coffee scientific community, offering a user-friendly collection of information for non-specialists in coffee molecular biology to support experimental research on comparative and functional genomics. |
Thesagro: |
Coffea Arábica; Coffea Canephora. |
Thesaurus NAL: |
Bioinformatics; Expressed sequence tags; Fruits; Transcriptome. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160475/1/CoffeebEST.pdf
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Marc: |
LEADER 02211naa a2200253 a 4500 001 2160475 005 2024-01-05 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPASCHOAL, A. R. 245 $aCoffeebEST$ban integrated resource for Coffea spp expressed sequence tags.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aCoffee is one of the most important commodities in the world, and its production relies mainly on two species, Coffea arabica and Coffea canephora. Although there are diverse transcriptome datasets available for coffee trees, few research groups have exploited the potential knowledge contained in these data, especially with respect to fruit and seed development. Here, we present a comparative analysis of the transcriptomes of Coffea arabica and Coffea canephora with a focus on fruit development using publicly available expressed sequence tags (ESTs). Most of the fruit and seed EST data has been obtained from C. canephora. Therefore, we performed a fruit EST analysis of the 5 developmental stages of this species (18, 22, 30, 42, and 46 weeks after flowering) comprising 29,009 sequences. We compared C. canephora fruit ESTs to reference unigenes of C. canephora (7710 contigs and 8955 singletons) and C. arabica (15,656 contigs and 16,351 singletons). Additional analyses included functional annotation based on Gene Onthology, as well as an annotation using PlantCyc, a curated plant protein database. The Coffee Bean EST (CoffeebEST) is a public database available at http://bioinfo-02.cp.utfpr.edu.br/. This database represents an additional resource for the coffee scientific community, offering a user-friendly collection of information for non-specialists in coffee molecular biology to support experimental research on comparative and functional genomics. 650 $aBioinformatics 650 $aExpressed sequence tags 650 $aFruits 650 $aTranscriptome 650 $aCoffea Arábica 650 $aCoffea Canephora 700 1 $aFERNANDES, E. D. M. 700 1 $aSILVA, J. C. 700 1 $aLOPES, F. M. 700 1 $aPEREIRA, L. F. P. 700 1 $aDOMINGUES, D. S. 773 $tGenetics and Molecular Research$gv. 13, n. 4, p. 10913-10920, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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