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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
17/09/1998 |
Data da última atualização: |
07/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
KAWAS, J. R.; LOPES, J.; DANELON, D. L.; LU, C. D. |
Afiliação: |
CNPC. |
Título: |
Influence of forage-to-concentrate ratios on intake, digestibility, chewing and milk production of dairy goats. |
Ano de publicação: |
1991 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, v. 4, n. 1, p. 11-18, 1991. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Lactating Saanen x Marota dairy goats in a 3x3 latin square designed experiment were studied for the effects of forage-to-concentrate ratios on intake, digestibility, chewing activities, milk production and contents. Treatments were isonitrogenous diets of cunha(Clitoria ternatea) silage and cassava(Manihot esculenta) meal with forage-to-concentrate ratios of 75:25, 60:40, or 45:55, respectively. Intake of dry matter(g/day and g/Kg BW 0,75 per day) increased with a decrease in forage-to-concentrate ratio. Digestibility of dry matter increased while that of neutral detergent fiber decreased as forage-to-concentrate ratio decreased. Chewing efficiency(min/g NDF per Kg BW 0,75) decreased as forage-to-concentrate ratio decreased. Milk production was not affected by the forage-to-concentrate ratios 75:5, 60:40 and 45:55, respectively. Body weight changes appeared to be negatively correlated to forage-to-concentrate ratios. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Caprino leiteiro; Ceara; Chewing; Composicao; Composition; Dairy goat; Intake. |
Thesagro: |
Consumo; Dieta; Digestibilidade; Leite; Ruminação. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; diet; digestibility; milk. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Registro |
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Registros recuperados : 7 | |
2. |  | KOLLING, G. J.; ZANELA, M. B.; STUMPF, M. T.; BARTH, A.; FISCHER, V.; RIBEIRO, M. E. R.; PEREIRA, K. P. Qualidade microbiológica do leite de diferentes quartos mamários de vacas com mastite subclínica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 205-209. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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3. |  | ZANELA, M. B.; KOLLING, G. J.; VAZQUEZ FERNANDEZ, V. N.; RIBEIRO, M. E. R.; CANELLAS, L. C.; YAMADA, M.; PEREIRA, K. P. Características físicas e instabilidade ao álcool do leite de búfala. In.: CONFERENCIA INTERNACIONAL SOBRE LECHE INESTABLE, 2., 2011, Colonia. [Anais...]. Colonia: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria de Uruguay, 2011. p. 56.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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5. |  | ZANELA, M. B.; KOLLING, G. J.; VAZQUEZ FERNANDEZ, V. N.; RIBEIRO, M. E. R.; CANELLAS, L. C.; LOPES, F. P. N.; PEREIRA, K. P. Composição química do leite de búfala. In: CONFERENCIA INTERNACIONAL SOBRE LECHE INESTABLE, 2., 2011, Colonia. [Anais...]. Colonia: Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria de Uruguay, 2011. p. 65.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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6. |  | BEZERRA, S. B. L.; VERAS, A. S. C.; SILVA, D. K. de A.; FERREIRA, M. de A.; PEREIRA, K. P.; ALMEIDA, J. S. de; SANTOS, J. C. de A. Componentes não integrantes da carcaça de cabritos alimentados em pastejo na Caatinga. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 7, p. 751-757, jul. 2010 Título em inglês: Noncarcass components of Caatinga grazing?fed goats.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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7. |  | MARAFON, A. C.; SANTOS, M. F.; PEREIRA, K. P.; SILVA, S. E. da; DANTAS, C. J. dos S.; SILVA, M. C. F. da; PEREIRA, C. F.; SILVA, E. V. S. Produção e qualidade bromatológica da biomassa de cultivares forrageiras na Zona da Mata de Alagoas. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2024. (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 191).Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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