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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  10/08/2000
Data da última atualização:  10/08/2000
Autoria:  SILVA, J. B. C. da; LUENGO, R. de F.; MOITA, A. W.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Avaliacao de cor e firmeza de polpa de batata-doce apos a coccao.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, p.332-334, jul. 2000.
Idioma:  Português
Notas:  Suplemento. Trabalho apresentado no 40. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2000.
Palavras-Chave:  Batata-doce; Cozimento; Darkeming; Firmeza; Postharvest.
Thesagro:  Cor; Escurecimento; Ipomoea Batatas; Pós-Colheita.
Thesaurus Nal:  color; cooking; sweet potatoes.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH19022 - 1UPCAP - --635.05635.05
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Territorial; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  07/02/2014
Data da última atualização:  26/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  TEIXEIRA, A. H. de C.; TONIETTO, J.; PEREIRA, G. E.; HERNANDEZ, F. B. T.
Afiliação:  ANTONIO HERIBERTO DE C TEIXEIRA, CNPM; JORGE TONIETTO, CNPUV; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; FERNANDO BRAZ TANGERINO HERNANDEZ, USP.
Título:  Characterization of the wine grape thermohydrological conditions in the tropical Brazilian growing region: long-term and future assessments.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  ISRN Agronomy, v. 2014, p. 1-14, 2014.
DOI:  10.1155/2014/727123
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Over the last years, Brazil has appeared among the newtropicalwine producing countries.Thejoined effect of rising air temperature and decreasing precipitation makes it important to quantify the trend of the thermohydrological conditions of the commercial vineyards. The aims of the current research were to classify and delimit these conditions for the winemaking processes under different time scenarios in the BrazilianNortheastern region. Bioclimatic indicatorswere used togetherwith long-termweather ata and projections of the IPCC emission scenarios under simulated pruning dates. The results showed that decreasing of precipitation should be good for wine production when irrigation water is available, but rising air temperature will affect the wine quality and stability mainly for pruning done from November to March. The best pruning periods are around May for any time scenario considered. In general, more care should be taken for pruning happening in other periods of the year, regarding the effect of increasing thermal conditions on wine quality.The classification and delimitation done, joined with other ecological characteristics, are important for a rational planning of the commercial wine production expansion, mainly in situations of climate and land use changes together with rising water competition in the Brazilian Northeast region.
Palavras-Chave:  Bioclimatic indicators; Uva de vinho; Vinhedo; Vinificação.
Thesagro:  Ar; Bioclimatologia; Condicao ambiental; Poda; Precipitacao pluvial; Temperatura; Uva; Vinho; Viticultura; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Air temperature; Atmospheric precipitation; Pruning; Vineyards; Viticulture; Wine quality; Winemaking.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105267/1/Giuliano-2014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPM3710 - 1UPCAP - DD14/001AP2014.001
CNPUV14977 - 1UPCAP - DD
CPATSA52935 - 1UPCAP - PP0085600856
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