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Registros recuperados : 468 | |
121. | | TRINDADE, A. M. G.; MULLER, J. M.; PEREIRA, G. E.; SCHMIDELL, W. Composição mineral de vinhos orgânicos Sauvignon blanc elaborados a partir de diferentes fases de maturação das uvas no Vale do São Francisco, Brasil. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 13., 2015, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: Associação Brasileira de Enologia, 2015. 1 Pen drive. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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122. | | ARAÚJO, A. J. B.; BIASOTO, A. C. T.; NASCIMENTO, R. L.; VANDERLINDE, R.; PEREIRA, G. E. Composição físico-química de vinhos tropicais elaborados no Nordeste do Brasil. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9. 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA: SLACA, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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125. | | NASCIMENTO, A.; SOUZA, J.; COSTA, A.; SANTOS, S.; SILVA, G.; PEREIRA, G. E. Characterization of phenolic composition in tropical wines of altitude in the Northeast of Brazil. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016. 1 Pen drive. BIO Web of Conferences, v. 7, p. 02014, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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126. | | NASCIMENTO, A.; SOUZA, J.; COSTA, A.; SANTOS, S.; SILVA, G.; PEREIRA, G. E. Characterization of phenolic composition in tropical wines of altitude in the Northeast of Brazil. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, 2016. 1 Pen drive. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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128. | | TORRES, A. P.; OLIVEIRA, J. B. de; BERRON, L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. Potencial enológico de vinhos de uma região de altitude do Nordeste brasileiro. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 7., 2013, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. p. 52. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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132. | | PEREIRA, G. E.; SANTOS, J. de O.; GUERRA, C. C.; ALVES, L. A. Évaluation de la qualité des raisins et des vins selon la période de vendage, dans une région tropicale au Nord-Est du Brésil. In: CONGRÈS INTERNATIONAL DES TERROIRS VITICOLES, 7., 2008, Nyon, Suisse. Comptes rendus... Pully, Suisse: Agroscope Changins Wädenswill, 2008. p. 536-539. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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133. | | LIMA, M.; ARRUDA, L.; TEIXEIRA, M.; PEREIRA, G. E.; GUERRA, N. Evaluation of ripening Vitis vinifera grown in Northeastern Brazil. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 1046, 2016. 1 Pen drive. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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136. | | PASSAMANI, F. R. F.; LOPES, N. A.; BATISTA, L. R.; PEREIRA, G. E.; PRADO, G. Gênero Aspergillus seção Nigri em uvas e sementes da variedade tempranillo cultivada no Vale do São Francisco, região vitivinícola tropical do Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago do Chile. Anais... Santiago: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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140. | | PECCIN, E. G.; FIGUEIREDO, A. B. A. de; PEREIRA, G. E. Avaliação do potencial agronômico de videiras e enológico de uvas em uma nova região do Brasil ? Projeto Trijunção. In:ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 19., ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 15., 2022, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2023. p. 11. (Embrapa Uva e Vinho. Eventos Técnicos & Científicos, 1) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 468 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
05/01/2017 |
Data da última atualização: |
13/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
AMORIM, F.; PEREIRA, G. E.; SILVA, J. M. R. da; CASTRO, R. |
Afiliação: |
FRANCISCO AMORIM, Instituto Federal do Sertão Pernambucano, Petrolina-PE, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; JORGE MANUEL RICARDO DA SILVA, Instituto Superior de Agronomia - Universidade de Lisboa, Lisboa, Portugal; ROGÉRIO DE CASTRO, Instituto Superior de Agronomia - Universidade de Lisboa, Lisboa, Portugal. |
Título: |
Growth and yield performance of Cabernet Sauvignon submitted to variations of concentration and application techniques of hydrogen cyanamide in the tropical region of Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 41. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Wine grape cultivars (Vitis vinifera L.) used in the tropics require special management techniques to regulate the production and to obtain grapes with adequate quality level. The use of chemicals to help in overcoming dormancy and to promote uniform budburst is a wide-spread practice in warm climates regions. In temperate countries grow fruit crops require exposure to chilling to overcome the dormant period of the buds (Erez et al., 2008), that does not happen in tropical conditions. The aim of this work was to evaluate the effects of the application, painted or sprayed, and the concentration of hydrogen cyanamide on the vegetative and yield performances of Cabernet Sauvignon grapevines in the conditions of soil and climate of the San Francisco Valley, Brazil. The experiment was carried out in Lagoa Grande county, Pernambuco, Brazil (9º2?S, 40º11?W), during the 2007 harvest season, when 10, 5 and 2% of hydrogen cyanamide were applied by foam paint roller or by sprayer (this system involved an employee wearing backpack sprayer (model JACTOPJH20) with wands 50 cm in length using a type JA2 nozzle), compared with a control modality (without application). |
Palavras-Chave: |
Cabernet Souvignon; Cianamida; Região tropical; Região tropical do Brasil. |
Thesagro: |
Regulador de crescimento; Uva; Vinho; Viticultura. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152829/1/Giuliano-p41-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
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Marc: |
LEADER 02082nam a2200265 a 4500 001 2060275 005 2023-11-13 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAMORIM, F. 245 $aGrowth and yield performance of Cabernet Sauvignon submitted to variations of concentration and application techniques of hydrogen cyanamide in the tropical region of Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido$c2016 300 $ap. 41. 520 $aWine grape cultivars (Vitis vinifera L.) used in the tropics require special management techniques to regulate the production and to obtain grapes with adequate quality level. The use of chemicals to help in overcoming dormancy and to promote uniform budburst is a wide-spread practice in warm climates regions. In temperate countries grow fruit crops require exposure to chilling to overcome the dormant period of the buds (Erez et al., 2008), that does not happen in tropical conditions. The aim of this work was to evaluate the effects of the application, painted or sprayed, and the concentration of hydrogen cyanamide on the vegetative and yield performances of Cabernet Sauvignon grapevines in the conditions of soil and climate of the San Francisco Valley, Brazil. The experiment was carried out in Lagoa Grande county, Pernambuco, Brazil (9º2?S, 40º11?W), during the 2007 harvest season, when 10, 5 and 2% of hydrogen cyanamide were applied by foam paint roller or by sprayer (this system involved an employee wearing backpack sprayer (model JACTOPJH20) with wands 50 cm in length using a type JA2 nozzle), compared with a control modality (without application). 650 $aGrapes 650 $aRegulador de crescimento 650 $aUva 650 $aVinho 650 $aViticultura 653 $aCabernet Souvignon 653 $aCianamida 653 $aRegião tropical 653 $aRegião tropical do Brasil 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aSILVA, J. M. R. da 700 1 $aCASTRO, R.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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