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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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81.Imagem marcado/desmarcadoCANDA, R. A.; PEIXOTO, M. G. C. D.; LOPES, P. S.; SANTOS, G. G. dos; BRUNELI, F. A. T. Tendência genética da produção de leite em rebanhos da raça guzerá. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais... Viçosa: Sociedade Brasileira de Melhoramento Animal, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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82.Imagem marcado/desmarcadoBAIA, R. R. J.; ALVES, C. M. G.; MALHEIROS, D. F.; SANTOS, G. G.; TAVARES-DIAS, M. In vitro efficacy of emamectin benzoate and glyphosate against monogenean parasites from Colossoma macropomum. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 76, n. 2, p. 226-234, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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83.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, B. V.; CARDOSO, A. C. F.; CAMPOS, R. R.; GONÇALVES, B. B.; SANTOS, G. G.; CHAVES, F. C. M.; CHAGAS, E. C.; TAVARES-DIAS, M. Antiparasitic, physiological and histological effects of the essential oil of Lippia origanoides (Verbenaceae) in native freshwater fish Colossoma macropomum. Aquaculture, v. 469, p. 72-78, Feb. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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84.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, B. V.; CARDOSO, A. C. F.; CAMPOS, R. R.; GONÇALVES, B. B.; SANTOS, G. G.; CHAVES, F. C. M.; CHAGAS, E. C.; TAVARES-DIAS, M. Antiparasitic, physiological and histological effects of the essential oil of Lippia origanoides (Verbenaceae) in native freshwater fish Colossoma macropomum. Aquaculture, v. 469, p. 72-78, Feb. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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85.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, M. R.; LUMBRERAS, J. F.; VASQUES, G. M.; DART, R. de O.; OLIVEIRA, V. A. de; SANTOS, G. G.; ALMEIDA, R. E. M. de. Atributos químicos e granulometria dos solos da XIV Reunião Brasileira de Classificação e Correlação de Solos: um enfoque pedológico. In: SANTOS, G. G.; OLIVEIRA, V. A. de; LUMBRERAS, J. F.; COELHO, M. R.; ALMEIDA, R. E. M. de; MADARI, B. E. (ed.). Guia de campo da XIV Reunião Brasileira de Classificação e Correlação de Solos: RCC de Goiás e Tocantins. Brasília, DF: Embrapa, 2023. E-book. cap. 8.

Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Solos.

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86.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, G. G.; SILVA, E. M. da; MARCHAO, R. L.; RATKE, R. F.; CALIL, P. M.; SILVEIRA, P. M. da; BECQUER, T. Avaliação de atributos físico-hídricos sob diferentes sistemas de manejo em latossolo do cerrado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2009. Fortaleza. O solo e a produção de bioenergia: perspectivas e desafios. [Viçosa, MG]: SBCS; Fortaleza: UFC, 2009. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados.

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87.Imagem marcado/desmarcadoPEREZ, B. DA C.; BRUNELI, F. A. T.; DANTAS, F. N.; TORRES FILHO, R. DE A.; SANTOS, G. G. dos; PEIXOTO, M. G. C. D. Associação entre pesos de novilha guzerá obtidos por diferentes métodos. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais... Viçosa: Sociedade Brasileira de Melhoramento Animal, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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88.Imagem marcado/desmarcadoALVES, C. M. G.; NOGUEIRA, J. N.; BARRIGA, I. B.; SANTOS, J. R. dos S.; SANTOS, G. G.; TAVARES-DIAS, M. Albendazole, levamisole and ivermectin are effective against monogeneans of Colossoma macropomum (Pisces:Serrasalmidae). Journal of Fish Diseases, v. 42, p. 405-412, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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89.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, G. G. dos; PANETTO, J. C. do C.; BRUNELI, F. A. T.; VERNEQUE, R. da S.; PEIXOTO, M. G. C. D. Melhoramento de bovinos leiteiros: estado da arte e perspectivas. In: Semana de Zootecnia da UFVJM, 7. / Simpósio Mineiro de Produção Animal, 1., 2011, Diamantina. Anais...

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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90.Imagem marcado/desmarcadoARBEX, W. A.; MARTINS, M. F.; SANTOS, G. G. dos; GUEDES, E.; ANDRADE, L. G. DE; SILVA, M. V. G. B. A matemática do boi... ou por que meu touro ficou negativo nessa avaliação genética? O Girolando, v. 14, n. 81, p. 34-37, 2011. p. 34-37

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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91.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, M. M.; PEREIRA, J. C. de S.; NEVES, L. R.; SANTOS, G. G. dos; GONÇALVES, B. B.; TAVARES-DIAS, M. Comunidade de parasitos em Corydoras Melanistius (Siluriformes: Callichthyidae), peixe ornamental endêmico da Amazônia Oriental, Brasil. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAPÁ, 2., 2016, Macapá. Resumos... Macapá: Embrapa Amapá, 2016. p. 12.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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92.Imagem marcado/desmarcadoTOMICH, T. R.; TOMICH, R. G. P.; SANTOS, G. G. dos; PELLEGRIN, A. O.; MORAIS, M. da G.; GONÇALVES, L. C. Caracterização preliminar do sistema de produção da mandioca em assentamentos rurais de Corumbá, MS. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 11., 2005, Campo Grande, MS. Ciência e tecnologia para a raiz do Brasil: anais. Campo Grande, MS: SBM: Câmara Setorial da Mandioca de Mato Grosso do Sul: Câmara Setorial da Cadeia Produtiva da Mandioca e Derivados; Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2005. CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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93.Imagem marcado/desmarcadoPIRES, M. de F. A.; SANTOS, G. G. dos; BRUNELI, F. A. T.; BERGMANN, A. G.; PEREIRA, M. C.; PEIXOTO, M. G. C. D. Parametros geneticos e fenotipicos para temperamento de femeas guzerá, sob seleção para leite, no Brasil. In: SIMPOSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais...

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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94.Imagem marcado/desmarcadoBRUNELI, F. A. T.; CANDA, R. A.; SANTOS, G. G. dos; MACHADO, C. H. C.; LOPES, P. S.; PEIXOTO, M. G. C. D. Phenotypic and Genetic Trends for Growth and Milk Traits of Guzera Breed in Dual Purpose Herds In: WORLD CONGRESS ON GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 10., 2014, Vancouver. Proceedings... Champaign: ASAS, 2014. 3 p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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95.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANOSKI, D. C.; SOUZA, T. R. S. de; SANTOS, I. L. dos; ALENCAR, V. S. de; SANTOS, G. G.; MARCHAO, R. L. Densidade, resistência à penetração e porosidade sob sistemas de manejo em Latossolo do Cerrado Piauiense. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 34., 2013, Florianópolis. Ciência do solo: para quê e para quem: anais. Florianópolis: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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96.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, L. L.; BRUNELI, F. A. T.; VICENTINI, R. R.; PEREIRA, M. A.; PEIXOTO, M. G. C. D.; SANTOS, G. G. dos. Contagem de células somáticas no leite de vacas Guzerá puras e mestiças: indicadores e fatores concorrentes. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 10., 2015, Teresina. [Anais...]. Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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97.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; DELIZA, R.; GHENO, L. B.; LICODIEDOFF, S.; FRIZON, C. N. T.; RIBANI, R. H.; SANTOS, G. G. dos. Consumer perceptions, attitudes and acceptance of new and traditional mate tea products. Food Research International,v. 53, p. 801-807, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Florestas.

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98.Imagem marcado/desmarcadoPEREZ, B. DA C.; PEIXOTO, M. G. C. D.; BRUNELI, F. A. T.; DANTAS, F. N.; SANTOS, G. G. dos; TORRES FILHO, R. DE A. Correlação entre o peso de fêmeas guzerá obtido na balança e estimado pela fita em função das categorias de idade e de peso. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais... Viçosa: Sociedade Brasileira de Melhoramento Animal, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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99.Imagem marcado/desmarcadoPEIXOTO, M. G. C. D.; CANDA, R. A.; BRUNELI, F. A. T.; SANTOS, G. G. dos; VENTURA, H. T.; LOPES, P. S. Correlation between PTA for milk and beef traits of Guzerá animals from dual-purpose herds in Brazil. In: WORLD CONGRESS OF GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 10., 2014, Vancouver. Proceedings... Champaign: ASAS, 2014. 3 p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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100.Imagem marcado/desmarcadoCORREA, A. B.; SILVA, M. A.; CORREA, G. S. S.; SANTOS, G. G. dos; WENCESLAU, R. R.; FELIPE, V. P. S. Desempenho de codornas de corte oriundas de diferentes classes de idades da matriz e de peso dos ovos. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinaria e Zootecnia, v. 64, n. 2, p. 380-388, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  10/11/2010
Data da última atualização:  30/06/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GROMBONI, C. F.; PEREIRA, C. D.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  CAIO FERNANDO GROMBONI, UFSCar/SÃO CARLOS, SP.; CATARINIE DINIZ PEREIRA, UFSCar/SÃO CARLOS, SP.; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Evaluation of extraction employing tetramethylammonium hydroxide for traceability of brazilian meat.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: RIO SYMPOSIUM ON ATOMIC SPECTROMETRY, 11., 2010, Mar del Prata: Horiba, 2010.
Páginas:  p. 292
Idioma:  Português
Conteúdo:  Bovine traceability is an important tool for the control of quality of the meat. It can assist in the identification of disease outbreaks, well-being of creation, fraud control and still ensure the origin of meat, adding value to the product in front of a consumer market increasingly demanding. This work was to objective the applicability of extractions employing tetramethylammonium hydroxide (TMAH) and scanning spectral m/z using inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) for possible applicability using chemometrics in the control of traceability. For optimization of system a factorial design 24, with a total of sixteen experiments were performed with the use of NIST 8414 -Bovine Muscle Powder certified reference material. The sample mass varied from 0.050 (normalized -1) and 0.075 g (normalized +1). The volume of TMAH varied from 1.0 (-1) to 2.0 mL (+1) and the TMHA concentration changed 6.25 (-1) to 12.5 % (+1). The extraction time with agitation changed from 1 (-1) to 6 (+1) hours, in order to evaluate the recuperation of As, Ba, Co, Cd, Mo, Sr, Se and Pb using ICP-MS. Spectral scans were performed (0-300 m/z) with analytical blank and samples. After evaluation, the generates spectra will be used as the basis ~o propose the chemiometrics model (construction and validation) for forecast of samples of unknown origin. The sample preparation methodology has proved to >e adequate for the proposed procedure, which employ a huge number of samples.
Palavras-Chave:  Brazilian meat; Tetramethylammonium hydroxide.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/37797/1/PROCI-2010.00196.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE19673 - 1UPCRA - PPPROCI-2010.00196GRO2010.00196
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