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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  21/11/1996
Data da última atualização:  21/11/1996
Autoria:  RESENDE, L. V.; MALUF, W. R.; RESENDE, J. T.
Afiliação:  UFLA, Lavras, MG.
Título:  Caracterizacao de linhagens de tomateiro Lycopersicon esculentum Mill do tipo Santa Clara quanto a resistencia ao virus do vira cabeca.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasilia, v.13, n.1, p.110, maio 1995.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Diseases; Resistance; Santa Clara; TSWV.
Thesagro:  Doença; Lycopersicon Esculentum; Resistência; Tomate; Vírus.
Thesaurus Nal:  tomatoes.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH7453 - 1ADDAP - --635.05635.05
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  12/12/2023
Data da última atualização:  12/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ABREU, G. F.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; PEREIRA, C. C.; MALTA, M. R.; FANTAZZINI, T. B.; VILELA, A. L.
Afiliação:  GISELLE F. ABREU, CENTRO UNIVERSITÁRIO DO CERRADO PATROCÍNIO; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; STEFÂNIA V. B. COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CRISTIANE C. PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; MARCELO R. MALTA, EMPRESA DE PESQUISA AGROPECUÁRIA DE MINAS GERAIS; TATIANA B. FANTAZZINI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; AMANDA L. VILELA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Influence of hulling and storage conditions on maintaining coffee quality.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 95, n. 4, 2023.
Páginas:  12 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Storage is important in the coffee post-harvest. Determining the maximum period that coffee can remain storaged is important aiming to reduce losses in quality and, consequently, allow the producer to achieve maximum profitability. The aim was to determine the suitable storage period for natural and fully washed coffees, under different conditions. Beans were dried to 11% moisture content after dry processing (natural coffee, dry cherry coffee) and wet processing (parchment coffee, fully washed). Before storage, part of the coffee was hulled and part was not. The coffee was stored under refrigerated air (10ºC and 50% relative humidity) or in an environment at 25ºC. In the periods of 0, 3, 6, and 12 months, samples were taken for sensory, electrical conductivity and tetrazolium evaluation. Refrigerated environment favors conservation of sensory and physiological quality of the natural hulled coffee beans and fully washed coffee. Hulled beans of natural and fully washed coffee stored under refrigerated conditions have the initial quality conserved for up to 12 months and in non-controlled environmental, for up to 3 months. Mechanical damage caused by hulling, associated with the lack of tissue fruit parts, contributes to reduction hulled coffee quality in storage, regardless of the processing.
Thesaurus NAL:  Coffee beans; Deterioration; Mechanical damage.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159552/1/Influence-Of-Hulling-And-Storage.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1739 - 1UPCAP - DD
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