|
|
Registros recuperados : 79 | |
41. | | PEREIRA, A. F.; MELO, L. M.; MORAIS, S. M.; LEAL-CARDOSO, J. H.; FREITAS, V. J. F. Efeito relaxante in viro do óelo essencial de Croton nepetaefolius baill, sobre o músculo liso cervical de ovelhas com corpos lúteos presentes nos ovários. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 35, p. 1047, 2007. Suplemento 3. Edição dos anais da 21o. Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões - SBTE, Salvador, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
42. | | PEREIRA, A. F.; AVELAR, S. R. G.; MELO, L. M.; LEAL-CARDOSO, J. H.; FREITAS, V. J. F. Efeito da condição ovariana sobre a resposta do músculo liso cervical de ovelhas a agentes contraturantes e prostaglandinas. Acta Scientiae Veterinariae, Porto Alegre, v. 35, p. 1058, 2007. Suplemento 3. Edição dos anais da 21o. Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Tecnologia de Embriões - SBTE, Salvador, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
43. | | REGINA, M. de A.; PEREIRA, A. F.; ALVARENGA, A. A.; ANTUNES, L. E. C.; ABRAHÃO, E.; RODRIGUES, D. J. Sistemas de condução para a videira Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 19, n. 194, p. 28-33, 1998. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
| |
44. | | ARAÚJO JÚNIOR, J. N. de; JUSTO, W. R.; LIMA, J. R. F. de; FERREIRA, M. de O.; ARAUJO, J. L. P.; PEREIRA, A. F. C. Analysis on the Technical Efficiency of Northeast Municipal Expenditure with Basic Education: A DEA Approach and Malmquist's Index. International Journal of Finance and Accounting, v. 8, n. 1, p. 23-35, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
45. | | SILVA, F. A. M. da; SILVA NETO, S. P. da; FREIRE, M. de O.; PEREIRA, A. F.; MULLER, A. G.; MALAQUIAS, J. V. Aspectos ecofisiológicos da cultivar de soja BRS 5980 IPRO em Planaltina-DF. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 8., 2018, Goiânia. Inovação, tecnologias digitais e sustentabilidade da soja: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 406-408. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
| |
46. | | LOPES, S. R.; PEREIRA, A. F.; GUIMARAES, D. P.; LANDAU, E. C.; BOTELHO, F. J. E.; PASSOS, H. G. P.; CORREIA, A. F. S.; ROCHA, M. G. da. Análise do cultivo de soja como alternativa para reconversão produtiva no município de Três Marias, MG. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2023. 25 p. (Embrapa Milho e Sorgo. Circular Técnica, 285). ODS 2. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
49. | | SILVA, A.; SANTOS, F. L. S.; SILVA, A. A.; KLUTHCOUSKI, J.; BARRETO, V. C. M.; SILVA NETO, S. P. da; PEREIRA, A. F. Desempenho agronômico de cultivares de soja sob diferentes densidades de plantio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 7.; MERCOSOJA, 2015, Florianópolis. Tecnologia e mercado global: perspectivas para soja: anais. Londrina: Embrapa Soja, 2015. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados. |
| |
50. | | PEREIRA, A. F.; SANTOS, F. C. dos; CARNEIRO, G. E. de S.; SILVA NETO, S. P. da; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; VICENTE, N. G.; BARBOSA, T. A. Desempenho de cultivares de soja convencional para as condições da região Oeste da Bahia. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2021. 12 p. (Embrapa Cerrados. Comunicado Técnico, 189). Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
51. | | BUENO, L. G.; CHAVES, L. J.; OLIVEIRA, J. P. de; BRASIL, E. M.; REIS, A. J. dos S.; ASSUNÇÃO, A.; PEREIRA, A. F.; RAMOS, M. R. Controle genético do teor protéico nos grãos e de caracteres agronômicos em milho cultivado com diferentes níveis de adubação nitrogenada. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 44, n. 6, p. 590-598, jun. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
52. | | ALVES, M. E. B.; MULLER, A. G.; SILVA, F. A. M. da; OLIVEIRA, A. D. de; RIBEIRO, F. P.; MALAQUIAS, J. V.; PEREIRA, A. F. Caracterização biométrica das cultivares de soja BRS 7482RR e BRS 8383IPRO para as condições de Planaltina, DF. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 22., 2023, Natal. A agrometeorologia e a agropecuária: adaptação às mudanças climáticas: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Agrometeorologia, 2023. p. 1324-1335. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
| |
54. | | ARAÚJO JÚNIOR, J. N. de; JUSTO, W. R.; LIMA, J. R. F. de; FERREIRA, M. de O.; ARAUJO, J. L. P.; PEREIRA, A. F. C. Intertemporal analysis on the technical efficiency of Northeast municipal expenditure with basic education: a DEA approach and Malmquist's index. International Journal of Finance and Accounting, v. 8, n. 1, p. 23-35, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
55. | | ANDRADE, S. R. M. de; LOBO. C. R.; SANTOS, R. M. B. dos; SILVA, D. L. F.; FARIA, D. B. dos S.; PEREIRA, A. F. Influência do déficit hídrico em diferentes fases do desenvolvimento da soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 9., 2022, Foz do Iguaçu, PR. Desafios para a produtividade sustentável no Mercosul: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2022. p. 68 Resumo 51. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
| |
56. | | ASSUNÇÃO, A.; BRASIL, E. M.; OLIVEIRA, J. P. de; REIS, A. J. dos S.; PEREIRA, A. F.; BUENO, L. G.; RAMOS M. R. Heterosis performance in industrial and yield components of sweet corn. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 10, n. 3, p. 183-190, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Hortaliças. |
| |
57. | | COSTA, E. C. B.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S.; SANTOS, E. M.; PEREIRA, A. F. P. G. A.; SANTOS, F. N. S.; ZANINE, A. M. Effect of various salt concentrations on the ruminal parameters of goats. South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 4, 635-642, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
| |
59. | | COSTAMILAN, L. M.; BERTAGNOLLI, P. F.; MOREIRA, J. U. V.; MELO, C. L. P. de; PEREIRA, A. F.; OLIVEIRA, A. C. B. de. Podridão-parda da haste: reação de genótipos de soja, na safra 2020/2021. Passo Fundo, RS: Embrapa Trigo, Julho 2021. 12 p. (Embrapa Trigo. Circular técnica online, 65). Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
| |
Registros recuperados : 79 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/02/2021 |
Data da última atualização: |
18/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
COSTA, E. C. B.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S.; SANTOS, E. M.; PEREIRA, A. F. P. G. A.; SANTOS, F. N. S.; ZANINE, A. M. |
Afiliação: |
E. C. B. Costa; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; J. S. Oliveira; E. M. Santos; A. F. P. G. A. Pereira; F. N. S. Santos; A. M. Zanine. |
Título: |
Effect of various salt concentrations on the ruminal parameters of goats. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 4, 635-642, 2020. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the effects of various concentrations of sodium chloride (NaCl), magnesium chloride (MgCl2), and calcium chloride (CaCl2) on the growth and in vitro fermentation of cellulolytic, glycolytic, and amylolytic microorganisms from the rumen of a goat. Six concentrations of each salt were tested separately, namely 0 mg/dL, 100 mg/dL, 200 mg/dL, 400 mg/dL, 800 mg/dL, and 1600 mg/dL in the culture medium. The experiments were conducted in a completely randomized design, in a 6 x 3 factorial arrangement of salt concentration and substrate (starch, cellulose, and glucose) with three replications of each treatment combination. Concentrations of microbial protein, ammonia (NH3-N), and volatile fatty acids (acetate, propionate, and butyrate) were measured. A quadratic effect of CaCl2 concentration on the production of microbial protein was observed in the cellulose medium. The effect of MgCl2 on NH3-N production in the cellulose medium decreased linearly. Propionate concentration decreased linearly with increasing levels of NaCl and MgCl2 in the media containing starch. There was a decreasing linear effect of MgCl2 on the concentration of butyrate in the media containing glucose. In conclusion, concentrations of NaCl and CaCl2 up to 1,600 mg/dL did not affect the microbial activity of starch, cellulose, and glucose-fermenting organisms. However, the microbial activity of starch-fermenting microbes was inhibited at salt concentrations above 800 mg/dL. Thus, brackish water could be used by goats in semiarid regions, but its use should be managed carefully so that it does not have a negative impact on rumen microbial populations. MenosThe objective of this study was to evaluate the effects of various concentrations of sodium chloride (NaCl), magnesium chloride (MgCl2), and calcium chloride (CaCl2) on the growth and in vitro fermentation of cellulolytic, glycolytic, and amylolytic microorganisms from the rumen of a goat. Six concentrations of each salt were tested separately, namely 0 mg/dL, 100 mg/dL, 200 mg/dL, 400 mg/dL, 800 mg/dL, and 1600 mg/dL in the culture medium. The experiments were conducted in a completely randomized design, in a 6 x 3 factorial arrangement of salt concentration and substrate (starch, cellulose, and glucose) with three replications of each treatment combination. Concentrations of microbial protein, ammonia (NH3-N), and volatile fatty acids (acetate, propionate, and butyrate) were measured. A quadratic effect of CaCl2 concentration on the production of microbial protein was observed in the cellulose medium. The effect of MgCl2 on NH3-N production in the cellulose medium decreased linearly. Propionate concentration decreased linearly with increasing levels of NaCl and MgCl2 in the media containing starch. There was a decreasing linear effect of MgCl2 on the concentration of butyrate in the media containing glucose. In conclusion, concentrations of NaCl and CaCl2 up to 1,600 mg/dL did not affect the microbial activity of starch, cellulose, and glucose-fermenting organisms. However, the microbial activity of starch-fermenting microbes was inhibited at salt concentrations above 800 ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Concentrações de cloreto de sódio; Micróbios fermentadores. |
Thesagro: |
Água Salina; Água Salobra; Caprino; Cloreto de Sódio; Fermentação. |
Thesaurus NAL: |
Saline water; Sheep. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221295/1/Effect-of-various-salt-concentrations-on-the-ruminal-parameters-of-goats-2020.pdf
|
Marc: |
LEADER 02568naa a2200301 a 4500 001 2130113 005 2021-02-18 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, E. C. B. 245 $aEffect of various salt concentrations on the ruminal parameters of goats.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe objective of this study was to evaluate the effects of various concentrations of sodium chloride (NaCl), magnesium chloride (MgCl2), and calcium chloride (CaCl2) on the growth and in vitro fermentation of cellulolytic, glycolytic, and amylolytic microorganisms from the rumen of a goat. Six concentrations of each salt were tested separately, namely 0 mg/dL, 100 mg/dL, 200 mg/dL, 400 mg/dL, 800 mg/dL, and 1600 mg/dL in the culture medium. The experiments were conducted in a completely randomized design, in a 6 x 3 factorial arrangement of salt concentration and substrate (starch, cellulose, and glucose) with three replications of each treatment combination. Concentrations of microbial protein, ammonia (NH3-N), and volatile fatty acids (acetate, propionate, and butyrate) were measured. A quadratic effect of CaCl2 concentration on the production of microbial protein was observed in the cellulose medium. The effect of MgCl2 on NH3-N production in the cellulose medium decreased linearly. Propionate concentration decreased linearly with increasing levels of NaCl and MgCl2 in the media containing starch. There was a decreasing linear effect of MgCl2 on the concentration of butyrate in the media containing glucose. In conclusion, concentrations of NaCl and CaCl2 up to 1,600 mg/dL did not affect the microbial activity of starch, cellulose, and glucose-fermenting organisms. However, the microbial activity of starch-fermenting microbes was inhibited at salt concentrations above 800 mg/dL. Thus, brackish water could be used by goats in semiarid regions, but its use should be managed carefully so that it does not have a negative impact on rumen microbial populations. 650 $aSaline water 650 $aSheep 650 $aÁgua Salina 650 $aÁgua Salobra 650 $aCaprino 650 $aCloreto de Sódio 650 $aFermentação 653 $aConcentrações de cloreto de sódio 653 $aMicróbios fermentadores 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aPEREIRA, A. F. P. G. A. 700 1 $aSANTOS, F. N. S. 700 1 $aZANINE, A. M. 773 $tSouth African Journal of Animal Science$gv. 50, n. 4, 635-642, 2020.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|