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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  05/11/2007
Data da última atualização:  30/03/2023
Autoria:  ALMEIDA, M. de; ALMEIDA, C. V. de.
Afiliação:  Marcílio de Almeida, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Esalq/Departamento de Ciências Biológicas; Cristina Vieira de Almeida, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz - Esalq/Departamento de Ciências Biológicas.
Título:  Somatic embryogenesis and in vitro plant regeneration from pejibaye adult plant leaf primordia.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 9, p. 1449-1452, set. 2006
Idioma:  Inglês
Notas:  Notas Científicas. Título em português: Embriogênese somática e regeneração de plantas in vitro a partir de primórdios foliares de pupunheiras adultas.
Conteúdo:  The aim of this work was to evaluate a protocol for plant regeneration by means of somatic embryos obtained from isolated adult pejibaye leaf primordia, and to describe histological origin of embryos and morphogenetic response. Explants were cultivated in modified MS medium. Mesophyll parenchymatous cells originated meristemoids (preembryonic complex formation) induced with 7.1 µM BAP in the first two subculture periods. After polarized structures with 12.9 µM NAA and 3.55 µM BAP were formed in the third subculture, somatic embryos developed and regenerated normal plants. The mesophyll parenchymatous cells display high capacity of direct response to the auxin and cytokinin.
Palavras-Chave:  peach palm.
Thesagro:  Bactris Gasipaes; Histologia; Micropropagação.
Thesaurus Nal:  histology; micropropagation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107037/1/Somatic.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE40725 - 1UPEAP - DD630.72081P474
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  13/12/2016
Data da última atualização:  13/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SOBREIRA, F. M.; OLIVEIRA, A. C. B. de; PEREIRA, A. A.; MARTINS, A. G.; SAKIYAMA, N. S.
Afiliação:  FABRÍCIO MOREIRA SOBREIRA, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Catarinense; ANTONIO CARLOS BAIAO DE OLIVEIRA, SAPC; ANTONIO ALVES PEREIRA, SAPC; ANDRÉ GUARÇONI MARTINS, INCAPER; NEY SUSSUMU SAKIYAMA, UFV.
Título:  Divergence among arabica coffee genotypes for sensory quality.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 10, n. 10, p. 1442-1448, out. 2016
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The production of specialty coffees is the main criterion to add value to the product. However, there is a lack of information regarding genetic variability of C. arabica for quality improvement. The aim of this study was to analyze the genetic divergence among Coffee arabica genotypes regarding the potential cup quality, possible limitations and their potential use in breeding programs to improve quality. We evaluated 101 coffee genotypes from the Germplasm Active Bank of Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais, covering different groups of genealogical origin. A randomized block design was used with two replications. Sensory analysis of the beverage was performed by two tasters per sample (repetition), using the Cup of Excellence methodology enhanced by the Brazilian Specialty Coffee Association. The attributes assessed were clean cup, sweetness, acidity, body, flavor, aftertaste, balance, overall and final score. K-means and Ward clustering methods were used to study the genotypes divergence. Based on sensory scores, the formed clusters differed with regards to all sensory characteristics (P ≤ 0.01). Three K-means clusters were formed among 40, 45 and 16 genotypes, with final average scores of 80.11, 83.17 and 87.56 points, respectively. Ninety percent of the genotypes evaluated have the genetic potential to produce specialty coffees. The observed divergence indicates the potential of genetic gains for quality and the Híbrido de Timor germplasm can be used ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bourbon; Híbrido de timor; Specialty coffee.
Thesaurus NAL:  Genetic resources.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151659/1/Divergence-among-arabica-coffee.pdf
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Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1060 - 1UPCAP - DD
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