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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSALIM, J. A.; MAZONI, I.; MANCINI, A. L.; MORAES, F. R.; JARDINE, J. G.; NESHICH, I. P.; NESHICH, G. MSSP: a web-based application for analysis of selected parameter from multiple structures in a graphical manner. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE BRAZILIAN ASSOCIATION FOR BIOINFORMATICS AND COMPUTATIONAL BIOLOGY, 5., 2009, Angra dos Reis. Abstracts book... Angra dos Reis: ABBCB, 2009. Não paginado. X-Meeting 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBRANDÃO, M. M.; ARRUDA, L. H.; NESHICH, G.; NESHICH, I. P.; PEREIRA, J. G. C.; MALAGÓ JÚNIOR, W.; SILVA-FILHO, M. C. Structural and phylogenetic analysis of Spodoptera frugiperda chymotrypsins involved on insect chemical protective barrier against plant Proteinase Inhibitors (PIs). In: ANNUAL MEETING OF THE SBBq, 40., 2011, Foz do Iguaçu. [Proceedings...]. São Paulo, SP: Brazilian Society for Biochemistry and Molecular Biology, 2011. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCAMPEIRO, J. D'A.; NESHICH, I. P.; SANT'ANNA, O. A.; LOPES, R.; IANZER, D.; ASSAKURA, M. T.; NESHICH, G.; HAYASHI, M. A. F. Identification of snake bradykinin-potentiating peptides (BPPs)-simile sequences in rat brain: potential BPP-like precursor protein? Biochemical Pharmacology, New York, v. 96, n. 3, p. 202-215, Aug. 2015.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMAZONI, I.; BORRO, L. C.; MANCINI, A.; SALIM, J. A.; MORAES, F. R.; JARDINE, J. G.; NESHICH, I. P.; NESHICH, G. Computational analysis of the secondary structure elements based on the physical chemical and geometrical descriptors and statistics data. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE BRAZILIAN ASSOCIATION FOR BIOINFORMATICS AND COMPUTATIONAL BIOLOGY, 5., 2009, Angra dos Reis. Abstracts book... Angra dos Reis: ABBCB, 2009. Não paginado X-Meeting 2009.

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5.Imagem marcado/desmarcadoJARDINE, J. G.; NESHICH, G.; MAZONI, I.; YANO, I. H.; NESHICH, I. P. A.; SALIM, J. A; DE MORAES, F. R. Molecular modeling and structural analysis of the protein twitching motility of Xylella fastidiosa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOTECNOLOGIA E RODADA E FEIRA DE NEGÓCIOS, 4., 2012, Guarujá. [Resumos]... [S.l.: s.n.], 2012. Não paginado. Brasil Biotec 2012.

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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  02/08/2017
Data da última atualização:  02/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PENTEADO, A. L.
Afiliação:  ANA LUCIA PENTEADO, CTAA.
Título:  Microbiological safety aspects of mangoes (Mangifera indica) and papayas (Carica papaya): a mini-review.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Vigilância Sanitária em Debate: Sociedade, Ciência & Tecnologia, v. 5, n. 2, p. 127-140, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This review describes several aspects related to microbiological safety in mangoes and papayas, such as incidence, outbreaks, internalisation and growth/survival of bacterial pathogens. Mangoes and papayas are often served sliced in food establishments in fresh pieces at salad bars, deli counters and as pulp juice. In general, these products do not undergo any process to eliminate pathogenic microorganisms before consumption, and a long shelf life could theoretically provide time for these microorganisms to multiply without affecting the organoleptic qualities of the fruit, thereby increasing the risks of food-borne illness. The data presented in this review show that low temperatures can impede microbial growth, but not completely inhibit such growth in mangoes and papayas. Highest growth rates were observed in the range between 22 and 37oC. In the last 20 years, several outbreaks of salmonellosis caused by these fruits or by food made with these fruits have been reported. The control of the temperature in the fruit washing water is important to prevent the internalisation of Salmonella spp. The implementation of strategies such as Good Agricultural Practices, Good Manufacturing Practices and Hazard Analysis Critical is important, as these methods can eliminate or significantly reduce microbial contamination. Resumo: Esta revisão descreve diversos aspectos relacionados à segurança microbiológica em manga e mamão papaya como; incidência, surtos, internalização e cr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bacterium; Mango; Papaya; Safety; Samonellosis.
Thesagro:  Bactéria; Carica papaya; Mamão; Manga; Patógeno; Salmonelose; Segurança alimentar.
Thesaurus NAL:  Food safety; Mangoes; Microbiological quality; Papayas; pathogens.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162335/1/2017AP06.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA15551 - 1UPCAP - DD
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