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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/09/2009
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FITZGERALD, M. A.; BERGMAN, C. J.; RESURRECCION, A. P.; MÖLLER, J.; JIMENEZ, R.; REINKE, R. F.; MARTIN, M.; BLANCO, P.; MOLINA, F.; CHEN, M.; KURI, V.; ROMERO, M. V.; HABIBI, F.; UMEMOTO, T.; JONGDEE, S.; GRATEROL, E.; REDDY, K. R.; BASSINELLO, P. Z.; SIVAKAMI, R.; RANI, N. S.; DAS, S.; WANG, Y. J.; INDRASARI, S. D.; RAMLI, A.; AHMAD, R.; DIPTI, S. S.; XIE, L.; LANG, N. T.; SINGH, P.; TORO, D. C.; TAVASOLI, F.; MESTRES, C.
Afiliação:  PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF.
Título:  Addressing the dilemmas of measuring amylose in rice.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Cereal Chemistry, v. 86, n. 5, p. 492-498, Sept./Oct. 2009.
DOI:  https://doi.org/10.1094/CCHEM-86-5-0492
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Amylose content is a parameter that correlates with the cooking behavior of rice. It is measured at the earliest possible stages of rice improvement programs to enable breeders to build the foundations of appropriate grain quality during cultivar development. Amylose is usually quantified by absorbance of the amylose-iodine complex. The International Network for Quality Rice (INQR) conducted a survey to determine ways that amylose is measured, reproducibility between laboratories, and sources of variation. Each laboratory measured the amylose content of a set of 17 cultivars of rice. The study shows that five different versions of the iodine binding method are in use. The data show that repeatability was high within laboratories but reproducibility between laboratories was low. The major sources of variability were the way the standard curve was constructed and the iodine binding capacity of the potato amylose used to produce the standard. Reproducibility is much lower between laboratories using a standard curve of potato amylose alone compared with those using calibrated rice cultivars. This study highlights the need to standardize the way amylose is measured, and presents research avenues for doing so.
Thesagro:  Amilose; Arroz; Oryza sativa.
Thesaurus Nal:  Amylose; Rice.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF29184 - 1UPCAP - DD20092009
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  19/04/2022
Data da última atualização:  19/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  PELAEZ, E. D. R.; OLIVEIRA, M. E. C.; MILLER, R. N. G.; ALMEIDA, J. R. M. de; SIQUEIRA, F. G. de.
Afiliação:  RUBEN DARIO ROMERO PELAEZ, UnB; MARCOS ENE CHAVES OLIVEIRA, CPATU; ROBERT NEIL GERARD MILLER, UnB; JOAO RICARDO MOREIRA DE ALMEIDA, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE.
Título:  Biotechnological valorization of lignocellulosic residues from the oil palm industry: status and perspectives.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Biomass Conversion and Biorefinery, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s13399-022-02637-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Lignocellulosic biomass is a raw material appropriate for obtaining a wide variety of value-added products through different technologies. In the oil palm agroindustry, only 10% of the total products are oils. The remaining 90% is represented by lignocellulosic biomass and effluents. As these residual materials have enormous potential to produce bioproducts, several strategies have been proposed to aggregate value for all plant constituents, further supporting the development of the oil palm industry. This review summarizes the advances in using lignocellulosic residues from the oil palm industry to obtain sugars, biomaterials, bio-oils, biofuels, and animal feed. Additionally, it presents and discusses the integration of mushroom-forming fungal cultivation on these lignocellulosic residues to enable value-added products such as enzymes, edible mushrooms, and animal feed. The technologies and products in development indicate the potential establishment of a biorefinery based on oil palm.
Palavras-Chave:  Animal feed; Bioproducts; Biorefinery; Mushroom enzymes.
Thesaurus NAL:  Lignocellulose; Oil palm products.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE4029 - 1UPCAP - DD
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