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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
23/11/2017 |
Data da última atualização: |
23/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
LIMA, L. O. B.; PIRES, D. A. de A.; MOURA, M. M. A.; RODRIGUES, J. A. S.; TOLENTINO, D. C.; VIANA, M. C. M. |
Afiliação: |
Luciana Oliva Barbosa Lima, Universidade Estadual de Montes Claros; Daniel Ananias de Assis Pires, Universidade Estadual de Montes Claros; Marielly Maria Almeida Moura, Universidade Estadual de Montes Claros; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; Daniella Cangussú Tolentino, Universidade Estadual de Montes Claros; Maria Celuta Machado Viana, Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais. |
Título: |
Agronomic traits and nutritional value of forage sorghum genotypes. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum. Animal Sciences, Maringá, v. 39, n. 1, p. 7-12, Jan./Mar. 2017. |
DOI: |
10.4025/actascianimsci.v39i1.32356 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the agronomic performance of 24 sorghum genotypes in four Brazilian regions and the chemical characteristics of genotypes grown in Sete Lagoas, state of Minas Gerais. Genotypes BRS655 and 12F37005 had higher average production of green matter (> 44 ton ha-1) and dry matter (> 17 ton ha-1), respectively. Genotypes 12F38019, 12F40019, 12F37005, 12F37043 and Volumax took more days to flower in three of the four municipalities (75-90 days). Genotypes 12F38006, 12F40006 and 12F37016 were taller (> 2 m). Values of dry matter, crude protein and neutral detergent fiber ranged from 37.15 to 50.13; 5.51 to 10.28 and 43.57 to 65.69%, respectively. The genotypes were not different regarding acid detergent fiber content, with mean value of 34.83%. Genotypes 12F38019, 12F37016, 12F39005, 12F39019, 12F37007, 12F37014, 12F39014 and BRS 655 showed the best values of dry matter digestibility (64.31 to 74.20%) and crude protein content (8.33 to 10.28%). Among them, 12F139014 exhibited the lowest lignin content (3.32%), suggesting less effect of this fraction on digestibility. Genotype 12F39014 is the most suitable for cultivation, as it presented the best nutritional value and good dry matter production in the four municipalities. |
Palavras-Chave: |
Composição bromatológica; Desempenho agronômico. |
Thesagro: |
Genótipo; Híbrido; Rendimento. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167387/1/Agronomic-traits.pdf
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Marc: |
LEADER 02048naa a2200253 a 4500 001 2080608 005 2017-11-23 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4025/actascianimsci.v39i1.32356$2DOI 100 1 $aLIMA, L. O. B. 245 $aAgronomic traits and nutritional value of forage sorghum genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThis study aimed to evaluate the agronomic performance of 24 sorghum genotypes in four Brazilian regions and the chemical characteristics of genotypes grown in Sete Lagoas, state of Minas Gerais. Genotypes BRS655 and 12F37005 had higher average production of green matter (> 44 ton ha-1) and dry matter (> 17 ton ha-1), respectively. Genotypes 12F38019, 12F40019, 12F37005, 12F37043 and Volumax took more days to flower in three of the four municipalities (75-90 days). Genotypes 12F38006, 12F40006 and 12F37016 were taller (> 2 m). Values of dry matter, crude protein and neutral detergent fiber ranged from 37.15 to 50.13; 5.51 to 10.28 and 43.57 to 65.69%, respectively. The genotypes were not different regarding acid detergent fiber content, with mean value of 34.83%. Genotypes 12F38019, 12F37016, 12F39005, 12F39019, 12F37007, 12F37014, 12F39014 and BRS 655 showed the best values of dry matter digestibility (64.31 to 74.20%) and crude protein content (8.33 to 10.28%). Among them, 12F139014 exhibited the lowest lignin content (3.32%), suggesting less effect of this fraction on digestibility. Genotype 12F39014 is the most suitable for cultivation, as it presented the best nutritional value and good dry matter production in the four municipalities. 650 $aGenótipo 650 $aHíbrido 650 $aRendimento 653 $aComposição bromatológica 653 $aDesempenho agronômico 700 1 $aPIRES, D. A. de A. 700 1 $aMOURA, M. M. A. 700 1 $aRODRIGUES, J. A. S. 700 1 $aTOLENTINO, D. C. 700 1 $aVIANA, M. C. M. 773 $tActa Scientiarum. Animal Sciences, Maringá$gv. 39, n. 1, p. 7-12, Jan./Mar. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
30/07/2014 |
Data da última atualização: |
30/07/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PASCHOALIN, R. T.; BRICH, G.; OLIVEIRA, J. E.; MATTOSO, L. H. C. |
Afiliação: |
LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA. |
Título: |
Efeito do polietilenoglicol nas nanofibras de poli(ácido lástico). |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE POLÍMEROS, 12., 2013, Florianópolis. Anais... São Carlos: ABPol, 2013. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Fiação por sopro em solução; Morfologia; Nanofibras; Polímero. |
Categoria do assunto: |
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Marc: |
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Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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