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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
27/02/2007 |
Data da última atualização: |
05/02/2021 |
Autoria: |
COURI, S.; FELBERG, I.; TERZI, S. da C.; SILVA, C. S. da. |
Afiliação: |
Sônia Couri, CTAA; ILANA FELBERG, CTAA; SELMA DA COSTA TERZI, CTAA; CLAUDIO SOUZA DA SILVA, CTAA. |
Título: |
Bebida fermentada de soja. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2006. |
Páginas: |
35 p. |
Série: |
(Coleção Agroindústria Familiar). |
ISBN: |
85-7383-328-9 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Projeto Minibibliotecas. |
Conteúdo: |
Este manual visa disponibilizar informações aos produtores rurais para a fabricação de bebida fermentada de soja, descrevendo as etapas do processo de produção, indicando os equipamentos e os utensílios utilizados e fornecendo orientações quanto às boas práticas de processamento e de higiene. |
Thesagro: |
Armazenamento; Leite de soja; Sucedâneo do leite; Tecnologia de alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/11951/2/00077740.pdf
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Marc: |
LEADER 01009nam a2200241 a 4500 001 1120514 005 2021-02-05 008 2006 bl uuuu u0uu1 u #d 020 $a85-7383-328-9 100 1 $aCOURI, S. 245 $aBebida fermentada de soja. 260 $aBrasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos$c2006 300 $a35 p. 490 $a(Coleção Agroindústria Familiar). 500 $aProjeto Minibibliotecas. 520 $aEste manual visa disponibilizar informações aos produtores rurais para a fabricação de bebida fermentada de soja, descrevendo as etapas do processo de produção, indicando os equipamentos e os utensílios utilizados e fornecendo orientações quanto às boas práticas de processamento e de higiene. 650 $aArmazenamento 650 $aLeite de soja 650 $aSucedâneo do leite 650 $aTecnologia de alimento 700 1 $aFELBERG, I. 700 1 $aTERZI, S. da C. 700 1 $aSILVA, C. S. da
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
10/12/2009 |
Data da última atualização: |
27/05/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PARAIBA, L. C. |
Afiliação: |
LOURIVAL COSTA PARAIBA, CNPMA. |
Título: |
Pesticide bioconcentration factor estimate in apples. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: FRUIT, NUT AND VEGETABLE PRODUCTION ENGINEERING SYMPOSIUM, 8., 2009, Concepción, Chile. Frutic Chile 2009. Proceedings... Chillán: Progap, 2009. |
Páginas: |
p. 517-523 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work objective was to estimate the bioconcentration factor (BCF) of thirty six pesticides used in the Brazilian integrated apple production systems (IAP), in order to select priority pesticides to be monitored in apples. A hypothetical apple orchard was assumed and the model applied was according to Paraíba (2007) [Pesticide bioconcentration modeling for fruit trees. Chemosphere (66:1468-1475)]. The model relates BCF with plant and pesticide characteristics. The octanol-water partition coefficients of pesticides and their degradation rates in the soil were used. The following plant variables were considered: growth rate, total dry biomass, daily water transpiration rate, and total volume of water necessary to produce one kg of fresh fruit per plant. The pesticide stem-water partition coefficient and the transpiration stream concentration factor were calculated using equations that relate each coefficient with the octanol-water partition coefficient. The pesticide BCF in fruits is an important indicator of the pesticide affinity to fruits, and helps to improve the integrated production systems. |
Thesagro: |
Maçã; Produção Integrada. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143478/1/2009AA-068.pdf
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Marc: |
LEADER 01632nam a2200145 a 4500 001 1577653 005 2016-05-27 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPARAIBA, L. C. 245 $aPesticide bioconcentration factor estimate in apples.$h[electronic resource] 260 $aIn: FRUIT, NUT AND VEGETABLE PRODUCTION ENGINEERING SYMPOSIUM, 8., 2009, Concepción, Chile. Frutic Chile 2009. Proceedings... Chillán: Progap$c2009 300 $ap. 517-523 520 $aThis work objective was to estimate the bioconcentration factor (BCF) of thirty six pesticides used in the Brazilian integrated apple production systems (IAP), in order to select priority pesticides to be monitored in apples. A hypothetical apple orchard was assumed and the model applied was according to Paraíba (2007) [Pesticide bioconcentration modeling for fruit trees. Chemosphere (66:1468-1475)]. The model relates BCF with plant and pesticide characteristics. The octanol-water partition coefficients of pesticides and their degradation rates in the soil were used. The following plant variables were considered: growth rate, total dry biomass, daily water transpiration rate, and total volume of water necessary to produce one kg of fresh fruit per plant. The pesticide stem-water partition coefficient and the transpiration stream concentration factor were calculated using equations that relate each coefficient with the octanol-water partition coefficient. The pesticide BCF in fruits is an important indicator of the pesticide affinity to fruits, and helps to improve the integrated production systems. 650 $aMaçã 650 $aProdução Integrada
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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