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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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41.Imagem marcado/desmarcadoAMORIM, J. A. E.; RIBEIRO, L. de O.; SILVA, L. G. T. da; PAIVA, L. V.; DINIZ, L. E. C. Comparação de técnicas de extração de RNA para suporte ao programa de identificação de sequências promotoras de expressão gênica de bananeira (Musa spp.). In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTERIOS, 1., 2011, Aracaju. Anais... Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2011. 1 CD-ROM. Artigo em anais.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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42.Imagem marcado/desmarcadoTORRES, L. F.; DINIZ, L. E. C.; LIVRAMENTO, K. G. do; FREIRE, L. L.; PAIVA, L. V. Gene expression and morphological characterization of cell suspensions of Coffea arabica L. cv. Catigua´ MG2 in different cultivation stages. Acta Physiologiae Plantarum, v. 37, n. 175, p. 2-7, August, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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43.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUEZ, M. A. D.; WAALWIJK, C.; PAIVA, L. V.; SOUZA JR. M. T.; G. H. J. KEMA. A Greenhouse Bioassay for the Fusarium oxysporum f. sp. cubense x ‘Grand Naine’ (Musa, AAA, Cavendish Subgroup) Interaction. Acta Horticulturae, 897, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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44.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUEZ, M. A. D.; WAALWIJK, C.; PAIVA, L. V.; SOUZA JUNIOR, M. T.; KEMA, G. H. J. A Greenhouse Bioassay for the Fusarium oxysporum f. sp. cubense x ‘Grand Naine’ (Musa, AAA, Cavendish Subgroup) Interaction. Acta Horticulturae, v. 897, p. 377-380, may 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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45.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, N. C. C.; TORGA, P. P.; RESENDE, E. C.; CHALFUN JUNIOR, A.; PAIVA, E.; PAIVA, L. V. Identificação de variantes somaclonais em bananeiras 'Prata Anã', utilizando técnicas moleculares e citogenéticas. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 33, n. 2, p. 448-454, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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46.Imagem marcado/desmarcadoALVES, G. S. C.; FREIRE, L. P.; VIEIRA, N. G.; MARRACCINI, P.; PAIVA, L. V.; ANDRADE, A. C. Identification and analysis of polymorphisms in the promoter region of the gene DREB1A from contrasting haplotypes of Coffea Canephora. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 2012, San José. Proceedings... [S.l]: Association for Science and Information on Coffee (ASIC), 2012. p. 222.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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47.Imagem marcado/desmarcadoTORRES, L. F.; PADUA, M. S.; LIVRAMENTO, K. G. do; DINIZ, L. E. C.; PAIVA, L. V. Histological analyses reveal promising Features in coffea arabica cell suspension culture. Journal of Experimental Agriculture International, v. 25, n. 5, p. 1-12, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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48.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, D. G.; MALUF, W. R.; NOGUEIRA, D. W.; MACIEL, G. M.; PAIVA, L. V.; FIGUEIRA, A. dos R. Marcador microssatélite associado ao alelo Ty-1 de resistência a Begomovirus em tomateiro. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 4, p. 412-419, abril 2011 Título em inglês: Microsatelite marker associated with the Ty?1 allele for resistance to Begomovirus in tomato.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais.

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49.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, M. L. M.; LANA, U. G. P.; BARROS, E. C.; PAIVA, L. V.; VALICENTE, F. H. Molecular characterization of bacillus thuringiensis cyt genes efficient against fall armyworm, Spodoptera frugiperda. Journal of Agricultural Science, Cambridge, v. 6, n. 7, p. 1-10, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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50.Imagem marcado/desmarcadoMENEGUCCI, J. L. P.; PAIVA, L. V.; MARINHO, C. S.; AMARAL; A. M.; SOUTO, R. F.; SOUZA, M. de. Influencia da adubacao verde com Crotalaria juncea nas caracteristicas quimicas do solo na camada de 20 a 40cm de profundidade. In: CONGRESSO DA POS-GRADUACAO NA ESAL, 6., 1993, Lavras. Anais: Cerrado: torto, nem por isso errado. Lavras: ESAL, 1993. p.265-266.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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51.Imagem marcado/desmarcadoZANIN, F. C.; FREITAS, N. C.; PINTO, R. T.; MAXIMO, W. P. F.; DINIZ, L. E. C.; PAIVA, L. V. The SAUR gene family in coffee: genome-wide identification and gene expression analysis during somatic embryogenesis. Molecular Biology Reports, v. 49, p. 1973-1984, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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52.Imagem marcado/desmarcadoCHAGAS, P. G.; ABREU, C. S.; MOINO JUNIOR, A.; ZANETTI, R.; PAIVA, L. V.; VALICENTE, F. H. Virulência de cepas de Bt sobre operárias de Atta sexdens (Linnaeus, 1758) (Hymenoptera: Formicidae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 28., 2022, Fortaleza. Anais... Fortaleza: Sociedade Entomológica do Brasil, 2022. p. 368.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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53.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, G. T. C. P.; SOUZA, I. R. P.; CARNEIRO, A. A.; CARNEIRO, N. P.; ALVES, V. M. C.; PAIVA, L. V.; SCHAFFERT, R. E. Aerenchyma formation in phosphorus-stressed maize roots. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PHOSPHORUS DYNAMICS IN THE SOIL-PLANT CONTINUUM, 3., 2006, Uberlândia. Proceedings... Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2006. p. 94-95.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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54.Imagem marcado/desmarcadoMENEGUCCI, J. L. P.; PAIVA, L. V.; SOUTO, R. F.; CARVALHO de, S. A.; MARINHO, C. S.; AMARAL do, A. M.; SOUZA de, MAURICIO. Alteracoes fisico-quimicas de frutos de laranjeira "Valencia" con sintomas de clorose variegada dos citros. Revista Brasiliera de Fruticultura, v. 17, n.1, p. 153-155, 1995.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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55.Imagem marcado/desmarcadoCHALFUN JUNIOR, A.; CHAVES, S. S.; SILVA, G. F. F. e; VALENTIM, F. L.; FERRARA BARBOSA, B. C.; PAIVA, L. V.; ANDRADE, A. C. Analysis of the expression pattern OF miRNAs, by Stem-Loop RT-PCR, in coffee species with different ploidy levels. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 2012, San José. Proceedings... [S.l]: Association for Science and Information on Coffee (ASIC), 2012. p. 64.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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56.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, G. T. da C. P.; CARNEIRO, A. A.; CARNEIRO, N. P.; VASCONCELOS, F. V.; PETRILLO, C. P.; PAIVA, L. V. Obtenção de milho tolerante a virose do mosaico pela tecnologia do RNAi. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2008. 10 p. (Embrapa Milho e Sorgo. Circular Técnica, 108).

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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57.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, M. J. C.; CAMPOS, M. de A.; PAIVA, L. V.; SÁ, M. E. L. de; ARANTES, N. E.; ZITO, R. K.; GROSSI-DE-SÁ, M. F. Changes in gene expression in resistant soybean genotype during interaction with Meloidogyne javanica. In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 8., 2009, Beijing. Developing a global soy blueprint for a safe secure and sustainable supply: abstracts. Beijing: Chinese Academy of Agricultural Sciences: Institute of Crop Science, 2009. p. 142, ref. P363. WSRC 2009. Editado por Lijuan Qiu, Rongxia Guan, Jian Jin, Qijan Song, Shuntang Guo, Wenbin Li, Yuanchao Wang, Tianfu Han, Xiaobing Liu, Deyue Yu, Lianzhou Jiang, Deliang Peng.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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58.Imagem marcado/desmarcadoALVES, G. S. C.; DECHAMP, E.; FREIRE, L. P.; POT, D.; THIS, D.; PAIVA, L. V.; ANDRADE, A. C.; MARRACCINI, P.; ETIENNE, H. Characterization of CcDREB1D promoter region from contrasting genotypes of Coffea canephora by homologous transformation in Coffea Arabica. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 25., 2014, Armenia, Colombia. [Proceedings...]. [Armenia]: ASIC, 2015. p. 42-47.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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59.Imagem marcado/desmarcadoALVES, G. S. C.; FREIRE, L. P.; HEIMBECK, I. G. R.; VIEIRA, N. G.; VINECKY, F.; MARRACCINI, P.; PAIVA, L. V.; ANDRADE, A. C. Caracterização da região promotora do gene DREB2A de genótipos de Coffea canephora contrastantes para a tolerância à seca. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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60.Imagem marcado/desmarcadoLACERDA, G. A.; CHALFUN-JÚNIOR, A.; PAIVA, L. V.; MELO, E. F.; OLIVEIRA, A. C. S. de; REZENDE, J. C. de. Influência de reguladores de crescimento no desenvolvimento radicular de sementes de Coffea arabica L. rubi in vitro. Coffee science, Lavras, v. 3, n. 1, p. 81-84, jan./jun. 2008. Nota prévia.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  25/11/2022
Data da última atualização:  25/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, M. H. de; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; GUIMARÃES, C. C.; MARTINS, R. de S.; CLEMENTE, A. da C. S.; PAIVA, L. V.
Afiliação:  MAYARA HOLANDA DE CARVALHO; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; STEFÂNIA VIIAS BOAS COELHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CRISTIANE CARVALHO GUIMARÃES, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA; RAYANA DE SÁ MARTINS, INSTITUTO DE BOTÂNICA; ALINE DA CONSOLAÇÃO SAMPAIO CLEMENTE, ONSEEDS TREINAMENTOS; LUCIANO VILELA PAIVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Drying of arabica coffee and its effect on the gene expression and activity of enzymes linked to seed physiological quality.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum: Agronomy, v. 45, e56908, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.4025/actasciagron.v45i1.56908
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The reduced longevity of coffee seeds has been attributed to their sensitivity to desiccation. Studies related to gene expression and enzyme activity in coffee seeds under drying are important for understanding the effects of drying on their physiological quality. The aim of this study was to investigate the molecular aspects of seeds under different drying methods and associate them with physiological quality. Coffee seeds with different water contents were dried both slowly and rapidly. Enzymatic activity was analysed, as well as the expression of genes that encode the enzymes superoxide dismutase, catalase, peroxiredoxins, isocitrate lyase, and endo-ß-mannanase. There was a significant effect of drying speed and final water content on enzyme activity and on the expression of the different genes analysed. In seeds under rapid drying, there was greater expression of the genes that encode the enzymes catalase and endo-ß-mannanase. Greater expression of the 1 CYS PRX and SOD genes and greater activity of the ICL isoenzymes were found in seeds with superior physiological quality, but greater activity of the endo-β-mannanase and CAT enzymes occurred in seeds with lower physiological quality.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Drying; Enzyme activity; Oxidative stress.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148771/1/Carvalho-et-al-2023-Drying-of-arabica-coffee-and-its-effect-on-the-gene-expression-and-activity-of-enzymes-linked-to-seed-physiological-quality.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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