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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
14/06/2021 |
Data da última atualização: |
14/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
FIALHO, F. B. |
Afiliação: |
FLAVIO BELLO FIALHO, CNPUV. |
Título: |
Elaboração de bases de conhecimento do Uzum. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, maio 2021. |
Páginas: |
35 |
Série: |
(Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 125). |
ISSN: |
1808-4648 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esta publicação descreve como criar novas bases de conhecimento para o sistema especialista Uzum, permitindo que sejam desenvolvidos sistemas semelhantes usando inteligência artificial para o rápido diagnóstico de doenças, pragas e outros distúrbios em outras culturas vegetais ou animais. É possível adaptar o sistema para qualquer espécie, desde que seja criada uma base de conhecimento correspondente, usando as técnicas descritas no documento. |
Palavras-Chave: |
Diagnose-virtual; Distúrbios nutricionais; Fitossanidade; Inteligência artificial; Metodologia; Modelagem-de-sistemas; Sistema especialista; Softpla; Software. |
Thesagro: |
Diagnostico; Doença; Doença de Planta; Praga; Praga de Planta. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223748/1/Doc-125-online.pdf
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Marc: |
LEADER 01323nam a2200313 a 4500 001 2132292 005 2021-06-14 008 2021 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a1808-4648 100 1 $aFIALHO, F. B. 245 $aElaboração de bases de conhecimento do Uzum.$h[electronic resource] 260 $aBento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, maio 2021.$c2021 300 $a35 490 $a(Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 125). 520 $aEsta publicação descreve como criar novas bases de conhecimento para o sistema especialista Uzum, permitindo que sejam desenvolvidos sistemas semelhantes usando inteligência artificial para o rápido diagnóstico de doenças, pragas e outros distúrbios em outras culturas vegetais ou animais. É possível adaptar o sistema para qualquer espécie, desde que seja criada uma base de conhecimento correspondente, usando as técnicas descritas no documento. 650 $aDiagnostico 650 $aDoença 650 $aDoença de Planta 650 $aPraga 650 $aPraga de Planta 653 $aDiagnose-virtual 653 $aDistúrbios nutricionais 653 $aFitossanidade 653 $aInteligência artificial 653 $aMetodologia 653 $aModelagem-de-sistemas 653 $aSistema especialista 653 $aSoftpla 653 $aSoftware
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
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Registro |
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Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
28/09/2012 |
Data da última atualização: |
18/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MENDES, A. F. S.; CIDADE, L. C.; OTONI, W. C.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C. |
Afiliação: |
A. F. S. MENDES, UESC; L. C. CIDADE, UESC; W. C. OTONI, UFV; WALTER DOS SANTOS SOARES FILHO, CNPMF; M. G. C. COSTA, UESC. |
Título: |
Role of auxins, polyamines and ethylene in root formation and growth in sweet orange. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Biologia Plantarum, v. 55, n. 2, p. 375-378, 2011. |
ISSN: |
0006-3134 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The primary objective of this work was to investigate the role of polyamines (PAs) on root formation and growth in two sweet orange (Citrus sinensis L. Osb.) cultivars Pineapple and Pêra. Adventitious shoots (30-d-old) derived from epicotyl explants were transferred to root induction medium containing Murashige and Skoog salts at different strengths and supplemented with different concentrations and combinations of auxins. Root formation and development decreased in both sweet orange cultivars concomitant with the reduction of medium strength. The ?-aphtaleneacetic acid was important during the root differentiation phase, but its combination with indole-3-butyric acid was essential for root elongation. The addition of PAs significantly improved root formation and/or growth, depending on their concentration, whereas the presence of inhibitor of PAs biosynthesis ?-difluoromethylornithine (DFMO) inhibited these processes. The rooting impairment caused by DFMO was partially reversed by the supplementation of putrescine. Aminoethoxyvinylglycine AVG and AgNO3 also inhibited in vitro rooting in both sweet orange cultivars, indicating that ethylene was likewise important for rhizogenesis in sweet orange. |
Thesagro: |
Citrus Sinensis. |
Thesaurus NAL: |
putrescine; rooting; spermidine; spermine. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01893naa a2200241 a 4500 001 1934982 005 2023-05-18 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0006-3134 100 1 $aMENDES, A. F. S. 245 $aRole of auxins, polyamines and ethylene in root formation and growth in sweet orange.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aThe primary objective of this work was to investigate the role of polyamines (PAs) on root formation and growth in two sweet orange (Citrus sinensis L. Osb.) cultivars Pineapple and Pêra. Adventitious shoots (30-d-old) derived from epicotyl explants were transferred to root induction medium containing Murashige and Skoog salts at different strengths and supplemented with different concentrations and combinations of auxins. Root formation and development decreased in both sweet orange cultivars concomitant with the reduction of medium strength. The ?-aphtaleneacetic acid was important during the root differentiation phase, but its combination with indole-3-butyric acid was essential for root elongation. The addition of PAs significantly improved root formation and/or growth, depending on their concentration, whereas the presence of inhibitor of PAs biosynthesis ?-difluoromethylornithine (DFMO) inhibited these processes. The rooting impairment caused by DFMO was partially reversed by the supplementation of putrescine. Aminoethoxyvinylglycine AVG and AgNO3 also inhibited in vitro rooting in both sweet orange cultivars, indicating that ethylene was likewise important for rhizogenesis in sweet orange. 650 $aputrescine 650 $arooting 650 $aspermidine 650 $aspermine 650 $aCitrus Sinensis 700 1 $aCIDADE, L. C. 700 1 $aOTONI, W. C. 700 1 $aSOARES FILHO, W. dos S. 700 1 $aCOSTA, M. G. C. 773 $tBiologia Plantarum$gv. 55, n. 2, p. 375-378, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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