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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
02/06/2023 |
Autoria: |
GREGORY, P. W.; MILLER, R. F.; STEWART, M. A. |
Título: |
An analysis of environmental and genetic factors influencing stomach-worm infestation in sheep. |
Ano de publicação: |
1940 |
Fonte/Imprenta: |
Journal Genetical, v. 39, p. 391-400, 1940. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Faecal examination for Trichostrongyle eggs of ewes of known ages sired by two different rams were made weekly over a period of two months from September to November 1937. All data on the egg counts were quantitative. Though the numbers of ewes studied were somewhat limited, the results were consistent and indicate that at least three different factors influence the degree of stomach-worm infestation. The season of the year is the first variable. Age of the ewe is the second, although, in these data, age beyond 2 years 8 months ceased to be important. The third and most important variable influencing stomach-worm infestation is genetic constitution for resistance and susceptibility. Judging from these results, genetic selection should effectively change the degree of resistance or susceptibility in populations of sheep. |
Palavras-Chave: |
Controle. |
Thesagro: |
Ovino; Parasitologia. |
Thesaurus Nal: |
Animal parasitic nematodes; Environmental factors; Gastrointestinal nematodes; Nematode control; Nematode infections; Parasitology; Sheep diseases; Teladorsagia circumcincta. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
LEADER 01650naa a2200277 a 4500 001 1521192 005 2023-06-02 008 1940 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGREGORY, P. W. 245 $aAn analysis of environmental and genetic factors influencing stomach-worm infestation in sheep.$h[electronic resource] 260 $c1940 520 $aFaecal examination for Trichostrongyle eggs of ewes of known ages sired by two different rams were made weekly over a period of two months from September to November 1937. All data on the egg counts were quantitative. Though the numbers of ewes studied were somewhat limited, the results were consistent and indicate that at least three different factors influence the degree of stomach-worm infestation. The season of the year is the first variable. Age of the ewe is the second, although, in these data, age beyond 2 years 8 months ceased to be important. The third and most important variable influencing stomach-worm infestation is genetic constitution for resistance and susceptibility. Judging from these results, genetic selection should effectively change the degree of resistance or susceptibility in populations of sheep. 650 $aAnimal parasitic nematodes 650 $aEnvironmental factors 650 $aGastrointestinal nematodes 650 $aNematode control 650 $aNematode infections 650 $aParasitology 650 $aSheep diseases 650 $aTeladorsagia circumcincta 650 $aOvino 650 $aParasitologia 653 $aControle 700 1 $aMILLER, R. F. 700 1 $aSTEWART, M. A. 773 $tJournal Genetical$gv. 39, p. 391-400, 1940.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 29 | |
13. |  | DODE, M. A. N.; JARDIM, P. O. da C. OSORIO, J. C. da S.; LUDER, W. E.; MACHADO, A. A. Estimativas dos principais cortes e da porcao comestivel da carcaca, em novilhos Holandes PB. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.21, n.7, p.771-776, jul. 1986.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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15. |  | GONÇALVES, M.; ARNONI, R.; OSÓRIO, M. T.; OSÓRIO, J. C. da S.; FERREIRA, O.; BORBA, M. F. S. Qualidade da carne de cordeiros do Alto Camaquã. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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17. |  | LEMES, J. S.; OSÓRIO, M. T. M.; OSÓRIO, J. C. da S.; BORBA, M. F. S.; OLIVEIRA, R. M.; MARTINS, L. Características instrumentais e sensoriais da carne de caprinos da região do Alto Camaquã, Rio Grande do Sul, Brasil. Pesquisa Agropecuária Gaúcha, Porto Alegre, v. 19, n. 1/2, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 4 |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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18. |  | ARNONI, R. K.; OSÓRIO, M. T. M.; OSÓRIO, J. C. da S.; FERREIRA, O. G.; BORBA, M. F. S.; ESTEVES, R. M. Caracterização de cordeiros criados no território do Alto Camaquã perante suas medidas in vivo e medidas da carcaça. REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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19. |  | MARTINS, L. da S.; OSÓRIO, J. C. da S.; BORBA, M. F. S.; LEMES, J. S.; ESTEVES, R. M. G.; LEHMEN, R. I.; OLIVEIRA, L. V. Características teciduais da paleta de cabritos do Alto Camaquã aos oito e aos doze meses de idade. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 19.; MOSTRA DE PÓS-GRADUAÇÃO, 9.; CONGRESSO DE EXTENSÃO, 2., 2010, Pelotas. Trabalhos... Pelotas: Universidade Católica de Pelotas, 2010. 1 CD. Salão Universitário.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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20. |  | LEMES, J. S.; GONZAGA, S. S.; OSÓRIO, M. T. M.; OSÓRIO, J. C. da S.; MARTINS, L. da S.; ÁVILA, C. J. C. de. Características teciduais da paleta de cordeiros Corriedale manejados em duas alturas de milheto (Pennisetum americanum (L.) Leeke). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais dos resumos. Viçosa: SBZ; Maringá: UEM, 2009. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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Registros recuperados : 29 | |
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