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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  28/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTIAGO, G. G.; SIQUEIRA, F.; CARDOSO, F. F.; REGITANO, L. C. de A.; VENTURA, R.; SOLLERO, B. P.; Souza, M. D.; MOKRY, F. B.; FERREIRA, A. B. R.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.
Afiliação:  Federal University of Mato Grosso do Sul; FABIANE SIQUEIRA, CNPGC; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; Department of Animal and Poultry Science/University of Guelph/Centre for Genetic Improvement of Livestock -CGIL; BRUNA PENA SOLLERO, CPPSUL; Brazilian Association of Canchim Cattle Breeders - ABCCAN; Brazilian Association of Canchim Cattle Breeders - ABCCAN; ANNA BEATRIZ ROBOTTON FERREIRA, CNPGC; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC.
Título:  Genomewide association study for production and meat quality traits in Canchim beef cattle.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal Animal Science, v. 95, n. 8, p. 3381-3390, Aug. 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The commercial value of the bovine carcass is determined by a set of traits, such as weight, yield, back fat thickness, and marbling; therefore, the genetic improvement of growth, meat, and carcass quality traits is an important tool to add value to the supply chain. Genomewide association studies (GWAS) enable the identification of loci that control phenotypic expression of quantitative traits (QTL). Therefore, the objective of this work was to perform a GWAS to identify genomic regions and genes associated with growth, carcass traits, and meat quality in Canchim beef cattle. These traits were yearling weight (YW), rib eye area (REA), back fat thickness (BFT), and marbling (MARB). To increase sample size and marker density, genotype imputation was performed, and only markers imputed with greater than 95% accuracy were used. Genomewide association study was performed using a Bayesian approach, by the Bayes B statistical method, incorporating genotypes and phenotypes from 614 animals from both the Canchim breed and the MA genetic group (offspring of Charolais bulls and one-half Canchim + one-half Zebu cows). This investigation identified 1 and 4 genomic regions explaining 0.23 and 7.35% of the genetic variance for REA and YW, respectively. These regions harbor a total of 19 genes, 7 of which were classified for biological functions by functional analysis. Significant associations were not observed for BFT and MARB. The identification of QTL that had been previously described ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bayesian inference; Carcaça bovina; Carcass; Growth; Melhoramento genético do crescimento.
Thesagro:  Gado canchim.
Thesaurus Nal:  Cattle; Genomics; Single nucleotide polymorphism.
Categoria do assunto:  --
G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC16978 - 1UPCAP - DD
CPPSE24272 - 1UPCAP - DDPROCI-2017.00180SAN2017.00328
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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  13/07/2022
Data da última atualização:  25/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RIZZOTTO, D.; MONTES, J. H.; KICH, J. D.; PERIPOLLI, V.; BIANCHI, I.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. M. de; DUVAL, E. H.; SCHWEGLER, E.; MOREIRA, F.
Afiliação:  DOUGLAS RIZZOTTO, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; JULIA HELENA MONTES, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; JALUSA DEON KICH, CNPSA; VANESSA PERIPOLLI, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; IVAN BIANCHI, Instituto Federal Catarinense, Núcleo de Pesquisa, Campus Araquari; JUAHIL MARTINS DE OLIVEIRA JÚNIOR, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; EDUARDA HALLAL DUVAL, Universidade Federal de Pelotas; ELIZABETH SCHWEGLER, Instituto Federal Catarinense, Campus Araquari; FABIANA MOREIRA, Instituto Federal Catarinense, Núcleo de Pesquisa, Campus Araquari.
Título:  Salmonella enterica and enterobacteria in pig carcasses processed on different slaughter days.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02813, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921. pab2022.v57.02813
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Salmonella enterica e enterobactérias em carcaças suínas processadas em diferentes dias de abate.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the contamination by Salmonella sp. and enterobacteria in pig carcasses from the first and last batches slaughtered in a same week, at different stages of the slaughtering line. Samples were collected from the first and last batches slaughtered on Monday and Friday of each week, respectively, during five weeks, totaling ten batches. From each batch, ten carcasses were collected in eight stages of the slaughter line: bleeding, scalding, singeing/evisceration, inspection, spinal cord removal, final washing, blast chilling, and after cooling. A total of 800 samples were analyzed for Salmonella sp. and enterobacteria quantification. The last batch of the week showed twice the chances of the pig carcasses being contaminated with Salmonella sp. and, consequently, a greater amount of enterobacteria (1.00 log10 CFU per square centimeter) than the first batch (0.88 log10 CFC per square centimeter). A higher count of enterobacteria was also observed in the stages of bleeding (2.37 log10 CFU per square centimeter) and scalding (2.36 log10 CFU per square centimeter). The last batches slaughtered in the week show a greater contamination than the first ones, and there is a greater contamination of carcasses by Salmonella sp. and enterobacteria in the initial stages of pig slaughter, i.e., at bleeding and scalding. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar a contaminação por Salmonella sp. e enterobactérias em carcaças suínas do p... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Enterobactéria.
Thesagro:  Abate; Carcaça; Contaminação; Frigorífico; Salmonella; Sangria; Suíno.
Thesaurus NAL:  Pig carcasses; Salmonella enterica; Slaughter.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144694/1/Salmonella-enterica-enterobacteria-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65944 - 1UPEAP - DD
CNPSA22390 - 1UPCAP - DD
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