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Registros recuperados : 44 | |
2. | | TRINDADE, A. M. G.; BARRETO, J.; OLIVEIRA, V. de S.; PEREIRA, G. E. Physical-chemical characterization of tempranillo organic wine from São Francisco valley, Brazil. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. Não paginado. 1 CD-ROM. Resumo. IUFoST 2012. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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3. | | NASCIMENTO, R. L.; PEREIRA, G. E.; ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, V. de S.; BORGES, R. M. E. Composição físico-química dos sucos de uvas Isabel Precoce e BRS Cora no Nordeste do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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4. | | NASCIMENTO, R. L.; PEREIRA, G. E.; ARAÚJO, A. J. de; OLIVEIRA, V. de S.; BORGES, R. M. E. Composição físico-química dos sucos de uvas Isabel Precoce e BRS Cora no Nordeste do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 436. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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6. | | OLIVEIRA, V. de S.; LIMA, A. M. N.; SALVIANO, A. M.; BASSOI, L. H.; PEREIRA, G. E. Heavy metals and micronutrients in the soil and grapevine under different irrigation strategies. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, v. 39, n. 1, p. 162-173, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | OLIVEIRA, J. B. de; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L. do; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B. Avaliação dos efeitos do porta-enxerto utilizado na composição físico-química de vinhos "Syrah". In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 209. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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8. | | DINIZ, B. C. R.; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B.; COSTA, T. R. Características físico-químicas de vinhos Syrah em diferentes tempos de maceração no Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. p. 131-132. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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9. | | ARGOLO, P. S.; NORONHA, A. C. da S.; OLIVEIRA, V. de S. de; FUKUDA, W. M. G. Aspectos da biologia e preferência para alimentação e oviposição de Mononychellus tanajoa (Bondar, 1938) em quatro variedades de mandioca. Magistra, Cruz das Almas, v.17, n.1, p. 23-27, jan./abr. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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11. | | OLIVEIRA, V. de S.; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L.; DINIZ, B. C. R.; ARAÚJO, A. J. de B. Evolução das características fisíco-químicas de suco de uva da variedade Isabel Precoce na região do Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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12. | | OLIVEIRA, V. de S.; PEREIRA, G. E.; NASCIMENTO, R. L.; DINIZ, B. C. R.; ARAÚJO, A. J. de B. Evolução das características fisíco-químicas de suco de uva da variedade Isabel Precoce na região do Vale do Submédio São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. Campinas: SBCTA, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | TRICHES, W. dos S.; DINIZ, B. C. R.; OLIVEIRA, V. de S.; MARTINS, A. M.; ARAÚJO, A. J. de B.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E. Comparação físico-química de vinhos da variedade Syrah (Vitis vinifera L.) elaborados em dois ciclos no mesmo ano, em região semiarida tropical. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMI-ÁRIDO, 4., 2009, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2009. p. 260-266. (Embrapa Semi-Árido. Documentos, 221). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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16. | | ARAÚJO, A. J. de B.; DINIZ, B. C. R.; MARTINS, A. M.; TRICHES, W. dos S.; OLIVEIRA, V. de S.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E. Avaliação da influência de diferentes safras nas características físico-químicas de vinhos tintos elaborados no Submédio do Vale do São Francisco. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMI-ÁRIDO, 4., 2009, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2009. p. 249-253. (Embrapa Semi-Árido. Documentos, 221). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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17. | | MARTINS, A. M.; ARAÚJO, A. J. de B.; TRICHES, W. dos S.; OLIVEIRA, V. de S.; DINIZ, B. C. R.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E. Avaliação físico-química de sucos de uvas elaborados com a cultivar Isabel Precoce no Submédio do Vale do São Francisco, Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 12., 2009, Montevideo. Resumenes... Montevideo: Asociación de Enólogos del Uruguay, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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18. | | MARTINS, A. M.; ARAÚJO, A. J. de B.; TRICHES, W. dos S.; OLIVEIRA, V. de S.; DINIZ, B. C. R.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E. Avaliação físico-química de sucos de uvas elaborados com a cultivar Isbel Precoce no Submédio do Vale do São Francisco, Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 12., 2009, [Montevideo]. [Anais...] [Montevideo]: Asociación de Enólogos del Uruguay, 2009. Não paginado. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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19. | | MARTINS, A. M.; ARAÚJO, A. J. de B.; TRICHES, W. dos S.; OLIVEIRA, V. de S.; DINIZ, B. C. R.; ALVES, L. A.; PEREIRA, G. E. Características físico-químicas de sucos de uvas elaborados no Submédio do Vale do São Francisco. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMI-ÁRIDO, 4., 2009, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2009. p. 243-247. (Embrapa Semi-Árido. Documentos, 221). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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20. | | SILVA, G. G.; NASCIMENTO, R. L.; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, J. B.; PEREIRA, G. E. Características físico-químicas de sucos de uvas Isabel Precoce e BRS Violeta elaborados no Nordeste do Brasil. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 6., 2011, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2011. p. 353-359. (Embrapa Semiárido. Documentos, 238). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 44 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
29/08/2023 |
Data da última atualização: |
29/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
OLIVEIRA, V. DE S.; ZUCOLOTO, M.; FERREIRA, L. DE S.; BARBOSA, D. H. S. G.; SOARES FILHO, W. dos S.; PASSOS, O. S. |
Afiliação: |
VINICIUS DE SOUZA OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPIRITO SANTO; MOISES ZUCOLOTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPIRITO SANTO; LUSIANE DE SOUSA FERREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL PAULISTA JÚLIO DE MESQUITA FILHO; DIMMY HERLLEN SILVEIRA G BARBOSA, CNPMF; WALTER DOS SANTOS SOARES FILHO, CNPMF; ORLANDO SAMPAIO PASSOS, CNPMF. |
Título: |
Physico-chemical characterization of orange fruits on different rootstocks. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Fruticultura, v.45, e-814, Jaboticabal - SP ,Jul/Aug, 2023. |
ISSN: |
1806-9967 |
DOI: |
https://dx.doi.org/10.1590/0100-29452023814 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the physico-chemical characteristics of fruits of 58 sweet orange tops cultivars on four rootstocks, namely: 'Sunki Tropical' mandarin and ?'rifoliata' Citrandarin 'San Diego', 'Riverside' and 'Indio'. For this purpose, a completely randomized experimental design was used, in a factorial scheme (58 x 4). The characteristics analyzed were: equatorial diameter, fruit mass, peel thickness, number of seeds, soluble solids, titratable acidity, Ratio and juice yield. All the characteristics analyzed were influenced by both the tops cultivar and the rootstock, demonstrating that both factors interfere in the physicochemical quality of the fruits. The tops 'Pera D-3', 'Pera Olimpia', 'Pera Bianchi', 'Jaffa' and 'Westin' on all rootstocks evaluated showed characteristics in their fruits with soluble solids greater than 10 ºBrix, Ratio above 9.5 and juice yield greater than 45%, characteristics that define fruits with quality standards. Also, the tops 'Pera Olimpia', 'Sincorá' and 'Westin' on the rootstock 'Sunki Tropical', 'Pera D-3', 'Pera D-25', 'Sincorá', 'Aquiri' and 'Russas P.S.' on the rootstock 'San Diego', 'Pera C-32', 'Pera D-3', 'Pera D-6', 'Pera E-6', 'Pera Bianchi', 'Pera CE-03', 'Salustiana' and 'Westin' on 'Riverside' rootstock are suitable for the juice production industry with Ratio between 14 and 16 and juice yield greater than 50%. It is also worth noting that the tops 'Crescent', 'Natal Folha Murcha', 'Valencia Midknight' and 'Valencia Delta' produced fruits without seeds on all rootstocks. MenosThe objective of this study was to evaluate the physico-chemical characteristics of fruits of 58 sweet orange tops cultivars on four rootstocks, namely: 'Sunki Tropical' mandarin and ?'rifoliata' Citrandarin 'San Diego', 'Riverside' and 'Indio'. For this purpose, a completely randomized experimental design was used, in a factorial scheme (58 x 4). The characteristics analyzed were: equatorial diameter, fruit mass, peel thickness, number of seeds, soluble solids, titratable acidity, Ratio and juice yield. All the characteristics analyzed were influenced by both the tops cultivar and the rootstock, demonstrating that both factors interfere in the physicochemical quality of the fruits. The tops 'Pera D-3', 'Pera Olimpia', 'Pera Bianchi', 'Jaffa' and 'Westin' on all rootstocks evaluated showed characteristics in their fruits with soluble solids greater than 10 ºBrix, Ratio above 9.5 and juice yield greater than 45%, characteristics that define fruits with quality standards. Also, the tops 'Pera Olimpia', 'Sincorá' and 'Westin' on the rootstock 'Sunki Tropical', 'Pera D-3', 'Pera D-25', 'Sincorá', 'Aquiri' and 'Russas P.S.' on the rootstock 'San Diego', 'Pera C-32', 'Pera D-3', 'Pera D-6', 'Pera E-6', 'Pera Bianchi', 'Pera CE-03', 'Salustiana' and 'Westin' on 'Riverside' rootstock are suitable for the juice production industry with Ratio between 14 and 16 and juice yield greater than 50%. It is also worth noting that the tops 'Crescent', 'Natal Folha Murcha', 'Valencia Midknight'... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Fruta Cítrica; Laranja. |
Thesaurus NAL: |
Citrus; Cultivars; Fruit quality. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 02376naa a2200265 a 4500 001 2156182 005 2023-08-29 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1806-9967 024 7 $ahttps://dx.doi.org/10.1590/0100-29452023814$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, V. DE S. 245 $aPhysico-chemical characterization of orange fruits on different rootstocks.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe objective of this study was to evaluate the physico-chemical characteristics of fruits of 58 sweet orange tops cultivars on four rootstocks, namely: 'Sunki Tropical' mandarin and ?'rifoliata' Citrandarin 'San Diego', 'Riverside' and 'Indio'. For this purpose, a completely randomized experimental design was used, in a factorial scheme (58 x 4). The characteristics analyzed were: equatorial diameter, fruit mass, peel thickness, number of seeds, soluble solids, titratable acidity, Ratio and juice yield. All the characteristics analyzed were influenced by both the tops cultivar and the rootstock, demonstrating that both factors interfere in the physicochemical quality of the fruits. The tops 'Pera D-3', 'Pera Olimpia', 'Pera Bianchi', 'Jaffa' and 'Westin' on all rootstocks evaluated showed characteristics in their fruits with soluble solids greater than 10 ºBrix, Ratio above 9.5 and juice yield greater than 45%, characteristics that define fruits with quality standards. Also, the tops 'Pera Olimpia', 'Sincorá' and 'Westin' on the rootstock 'Sunki Tropical', 'Pera D-3', 'Pera D-25', 'Sincorá', 'Aquiri' and 'Russas P.S.' on the rootstock 'San Diego', 'Pera C-32', 'Pera D-3', 'Pera D-6', 'Pera E-6', 'Pera Bianchi', 'Pera CE-03', 'Salustiana' and 'Westin' on 'Riverside' rootstock are suitable for the juice production industry with Ratio between 14 and 16 and juice yield greater than 50%. It is also worth noting that the tops 'Crescent', 'Natal Folha Murcha', 'Valencia Midknight' and 'Valencia Delta' produced fruits without seeds on all rootstocks. 650 $aCitrus 650 $aCultivars 650 $aFruit quality 650 $aFruta Cítrica 650 $aLaranja 700 1 $aZUCOLOTO, M. 700 1 $aFERREIRA, L. DE S. 700 1 $aBARBOSA, D. H. S. G. 700 1 $aSOARES FILHO, W. dos S. 700 1 $aPASSOS, O. S. 773 $tRevista Brasileira de Fruticultura$gv.45, e-814, Jaboticabal - SP ,Jul/Aug, 2023.
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