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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/01/2017
Data da última atualização:  17/02/2017
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  CHAVES, A. C. S. D.; GUIMARAES, J. T.; SÁ, P. B. Z. de; PIMENTEL, T. C.; CRUZ A. G. da.
Afiliação:  ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA; Jonas de Toledo Guimarães; Patrícia Blumer Zacarchenco de Sá; Tatiana Colombo Pimentel; Adriano Gomes da Cruz.
Título:  Processamento de leite em pó.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CRUZ, A. G. da (Org.); SÁ, P. B. Z. de; OLIVEIRA, C. A. F.; CORASSIN, C. H. Processamento de Leites de Consumo. Rio de Janeiro: Elsevier, 2016. Cap. 5.
Páginas:  p. 107-134
Série:  (Lácteos, v. 2).
ISBN:  978-85-352-8083-8
Idioma:  Português
Thesagro:  Leite.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  20/05/2022
Data da última atualização:  24/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  MONTEIRO, M. G. T.; SOUZA, J. M. de M.; PINHEIRO, H. A.; LEMOS, O. F. de; OLIVEIRA, R. P. de; BOÁS, B. B.; SOUZA, F. I. B. de.
Afiliação:  MARCÍLIA GABRIELLA TAVARES MONTEIRO, UFRA; JOANNE MORAES DE MELO SOUZA, UFRA; HUGO ALVES PINHEIRO, UFRA; ORIEL FILGUEIRA DE LEMOS, CPATU; RAIMUNDO PARENTE DE OLIVEIRA, CPATU; BRUNO BARBOSA BOÁS, COLABORADOR CPATU; FERNANDA ILKIU BORGES DE SOUZA, CPATU.
Título:  In vitro induction of callus and flowers in immature oil palm inflorescences.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Studies, v. 8, n. 4, p. 712-725, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.5296/jas.v8i4.16114
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work aimed to investigate the effects of different combinations of auxin (0, 225 and 450 μM Picloram) and Murashige and Skoog salts (50% and 100% MS salt concentrations, respectively named as ½ MS and MS) in mediate the induction of callus and flowers from immature inflorescences (developmental stages I-9, I-12 and I-15) of the oil palm BRS ? Manicoréhybrid. In I-9 inflorescence explants, the rate of callus induction was 17% higher in ½ MS than in MS; while in both I-12 and I-15 inflorescence explants, callus induction was over than 95% regardless of the MS salt concentration. The higher rate of callus induction in I-9 inflorescences was mediated by 450 μM Picloram, while the callus induction rates for either I-12 or I-15 inflorescences were higher than 92% regardless of Picloram concentration. Floral induction was lower in I-9 inflorescence explants (45% floral induction rate) than in both I-12 and I-15 inflorescence explants (floral induction rate higher than 90%). Our results suggest that Picloram (450 μM) and MS salts concentrations (½ MS) led to the highest rates of calluses and flowers induction in younger inflorescence explants (I-9); however, the medium composition is indifferent on callus and flower induction in I-12 and I-15 inflorescences.
Thesagro:  Auxina; Dendê; Elaeis Guineensis; Elaeis Oleifera.
Thesaurus NAL:  Picloram.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143334/1/16114-63481-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU57810 - 1UPCAP - DD
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