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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
19/01/2017 |
Data da última atualização: |
17/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
CHAVES, A. C. S. D.; GUIMARAES, J. T.; SÁ, P. B. Z. de; PIMENTEL, T. C.; CRUZ A. G. da. |
Afiliação: |
ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA; Jonas de Toledo Guimarães; Patrícia Blumer Zacarchenco de Sá; Tatiana Colombo Pimentel; Adriano Gomes da Cruz. |
Título: |
Processamento de leite em pó. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: CRUZ, A. G. da (Org.); SÁ, P. B. Z. de; OLIVEIRA, C. A. F.; CORASSIN, C. H. Processamento de Leites de Consumo. Rio de Janeiro: Elsevier, 2016. Cap. 5. |
Páginas: |
p. 107-134 |
Série: |
(Lácteos, v. 2). |
ISBN: |
978-85-352-8083-8 |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Leite. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00644naa a2200205 a 4500 001 2061188 005 2017-02-17 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-85-352-8083-8 100 1 $aCHAVES, A. C. S. D. 245 $aProcessamento de leite em pó. 260 $c2016 300 $ap. 107-134 490 $a(Lácteos, v. 2). 650 $aLeite 700 1 $aGUIMARAES, J. T. 700 1 $aSÁ, P. B. Z. de 700 1 $aPIMENTEL, T. C. 700 1 $aCRUZ A. G. da 773 $tIn: CRUZ, A. G. da (Org.); SÁ, P. B. Z. de; OLIVEIRA, C. A. F.; CORASSIN, C. H. Processamento de Leites de Consumo. Rio de Janeiro: Elsevier, 2016. Cap. 5.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
20/05/2022 |
Data da última atualização: |
24/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
MONTEIRO, M. G. T.; SOUZA, J. M. de M.; PINHEIRO, H. A.; LEMOS, O. F. de; OLIVEIRA, R. P. de; BOÁS, B. B.; SOUZA, F. I. B. de. |
Afiliação: |
MARCÍLIA GABRIELLA TAVARES MONTEIRO, UFRA; JOANNE MORAES DE MELO SOUZA, UFRA; HUGO ALVES PINHEIRO, UFRA; ORIEL FILGUEIRA DE LEMOS, CPATU; RAIMUNDO PARENTE DE OLIVEIRA, CPATU; BRUNO BARBOSA BOÁS, COLABORADOR CPATU; FERNANDA ILKIU BORGES DE SOUZA, CPATU. |
Título: |
In vitro induction of callus and flowers in immature oil palm inflorescences. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural Studies, v. 8, n. 4, p. 712-725, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.5296/jas.v8i4.16114 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aimed to investigate the effects of different combinations of auxin (0, 225 and 450 μM Picloram) and Murashige and Skoog salts (50% and 100% MS salt concentrations, respectively named as ½ MS and MS) in mediate the induction of callus and flowers from immature inflorescences (developmental stages I-9, I-12 and I-15) of the oil palm BRS ? Manicoréhybrid. In I-9 inflorescence explants, the rate of callus induction was 17% higher in ½ MS than in MS; while in both I-12 and I-15 inflorescence explants, callus induction was over than 95% regardless of the MS salt concentration. The higher rate of callus induction in I-9 inflorescences was mediated by 450 μM Picloram, while the callus induction rates for either I-12 or I-15 inflorescences were higher than 92% regardless of Picloram concentration. Floral induction was lower in I-9 inflorescence explants (45% floral induction rate) than in both I-12 and I-15 inflorescence explants (floral induction rate higher than 90%). Our results suggest that Picloram (450 μM) and MS salts concentrations (½ MS) led to the highest rates of calluses and flowers induction in younger inflorescence explants (I-9); however, the medium composition is indifferent on callus and flower induction in I-12 and I-15 inflorescences. |
Thesagro: |
Auxina; Dendê; Elaeis Guineensis; Elaeis Oleifera. |
Thesaurus NAL: |
Picloram. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143334/1/16114-63481-1-PB.pdf
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Marc: |
LEADER 02080naa a2200265 a 4500 001 2143334 005 2022-05-24 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.5296/jas.v8i4.16114$2DOI 100 1 $aMONTEIRO, M. G. T. 245 $aIn vitro induction of callus and flowers in immature oil palm inflorescences.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThis work aimed to investigate the effects of different combinations of auxin (0, 225 and 450 μM Picloram) and Murashige and Skoog salts (50% and 100% MS salt concentrations, respectively named as ½ MS and MS) in mediate the induction of callus and flowers from immature inflorescences (developmental stages I-9, I-12 and I-15) of the oil palm BRS ? Manicoréhybrid. In I-9 inflorescence explants, the rate of callus induction was 17% higher in ½ MS than in MS; while in both I-12 and I-15 inflorescence explants, callus induction was over than 95% regardless of the MS salt concentration. The higher rate of callus induction in I-9 inflorescences was mediated by 450 μM Picloram, while the callus induction rates for either I-12 or I-15 inflorescences were higher than 92% regardless of Picloram concentration. Floral induction was lower in I-9 inflorescence explants (45% floral induction rate) than in both I-12 and I-15 inflorescence explants (floral induction rate higher than 90%). Our results suggest that Picloram (450 μM) and MS salts concentrations (½ MS) led to the highest rates of calluses and flowers induction in younger inflorescence explants (I-9); however, the medium composition is indifferent on callus and flower induction in I-12 and I-15 inflorescences. 650 $aPicloram 650 $aAuxina 650 $aDendê 650 $aElaeis Guineensis 650 $aElaeis Oleifera 700 1 $aSOUZA, J. M. de M. 700 1 $aPINHEIRO, H. A. 700 1 $aLEMOS, O. F. de 700 1 $aOLIVEIRA, R. P. de 700 1 $aBOÁS, B. B. 700 1 $aSOUZA, F. I. B. de 773 $tJournal of Agricultural Studies$gv. 8, n. 4, p. 712-725, 2020.
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Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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