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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
20/12/2023 |
Data da última atualização: |
20/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PALAZZO, A. B.; BIASOTO, A. C. T.; DIONISIO, A. P.; CADENA, R. S.; BOLINI, H. M. A. |
Afiliação: |
ALESSANDRA BUGATTE PALAZZO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CNPMA; ANA PAULA DIONISIO, CNPAT; RAFAEL SILVA CADENA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO; HELENA MARIA ANDRÉ BOLINI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS. |
Título: |
Time-intensity profile and relationship with consumer acceptability of processed cheese spread. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Research, Society and Development, v. 12, n. 7, e17612742672, 2023. |
ISSN: |
2525-340 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v12i7.42672 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Creamy “requeijão” is the commercially most prominent processed cheese spread in Brazil. The time intensity analysis is important to provide how the flavor behavior is for the consumers during the food ingestion and is used in order to obtain the temporal profile of an attribute in a certain product. In the present study, three different commercial brands, leaders in the market, in their traditional and light versions, were subjected to sensory and instrumental evaluations. Time-intensity analyses and acceptance tests were carried out. After the statistical evaluation, applying ANOVA, the Tukey test (p. 0.05), Partial Least Square (PLS), it was concluded that the consumers preferred products with a more intense cheese flavor and higher adhesiveness, besides expressing a greater acceptance and purchase intention for the product in its traditional version. |
Palavras-Chave: |
Acceptance; Cheese; Instrumental; PLS; Sensory. |
Thesagro: |
Análise Organoléptica; Requeijão. |
Thesaurus Nal: |
Consumer acceptance; Cream cheese; Food analysis. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160079/1/Biasoto-Time-intensity-profile-2023.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
04/07/2019 |
Data da última atualização: |
04/07/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FREITAS, L. E. de; NGOLO, A. O.; OLIVEIRA, M. F. de; FERNANDES, R. B. A. |
Afiliação: |
Larissa Espinosa de Freitas, Universidade Federal de Viçosa; Aristides Osvaldo Ngolo, Universidade Federal de Viçosa; MAURILIO FERNANDES DE OLIVEIRA, CNPMS; Raphael Bragança Alves Fernandes, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Infiltração da água no solo em resposta ao cultivo de longa duração em diferentes formas de manejo. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 37., 2019, Cuiabá. Intensificação sustentável em sistemas de produção: resumos. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2019. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Velocidade de infiltração básica. |
Thesagro: |
Estrutura do Solo; Física do Solo; Qualidade. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199162/1/Infiltracao-agua.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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