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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  12/01/2011
Data da última atualização:  19/01/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BASTIANEL, M.; NOVELLI, V. M.; FREITAS-ASTUA, J. de.
Afiliação:  Marinês Bastianel, APTA; Valdenice M. Novelli, APTA; JULIANA DE FREITAS ASTUA, CNPMF.
Título:  Field assessments reveal different levels of susceptibility among mandarins and hybrids to Citrus Leprosis Virus c.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCE INTERNATIONAL ORGANIZATION CITRUS VIROLOGISTS, 18., Campinas, SP, 2010. Proceedings... Campinas: IOCV, 2010. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Notas:  129.PS2 Publicado também em: Citrus Research & Technology, Cordeirópolis, v. 31, Suplemento, 2010
Conteúdo:  Leprosis is currently considered the main viral disease for the Brazilian citrus production due to the high costs of the chemical control of its vector Brevipalpus phoenicis (Acari: Tenuipalpidae). The global importance of citrus leprosis has recently increased with the northbound spread of the virus to new areas in the Americas, presently occurring from Argentina to Mexico. Sweet orange (Citrus sinensis L. Osbeck) varieties are the most affected genotypes, while other citrus species and hybrids are considered resistant to leprosis. However, field evaluations of 34 accessions of mandarins and their hybrids revealed that approximately 60% of them exhibit leprosis symptoms, often in leaves and seldom in fruits and stems. These data corroborate the information that mandarin genotypes show some level of resistance to the disease, but most of the accessions can still host the virus and could be sources of inoculum in the field.
Palavras-Chave:  Hybrid; Plant disease.
Thesagro:  Brevipalpus Phoenicis; Doença de Planta; Fruta Cítrica; Vírus.
Thesaurus Nal:  genotype.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF27100 - 1UPCRA - PPCD2010.0112010.011
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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/11/2013
Data da última atualização:  08/11/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  PISSINATI, A.; OLIVEIRA, M. A. de; PISSINATI, A.; MOREIRA, A.
Afiliação:  ALINE PISSINATI, UEL; MARIANA ALVES DE OLIVEIRA, UEL; ANIELE PISSINATI; ADÔNIS MOREIRA, CNPSO.
Título:  Management and cost of urea application in maize grown in northern Paraná state, Brazil.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Revista de Ciências Agrárias, Belém, PA, v. 56, n. 3, p. 253-241, jul./set. 2013.
DOI:  10.4322/rca.2013.034
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: Urea is the most widely used nitrogen fertilizer in maize. In this study, we aimed to evaluate the agronomic performance of maize under different rates and forms of N application and to identify the economic efficiency provided by this crop in relation to this type of fertilizer. To this end, we conducted a field experiment in a Eutroferric Dark Red Latosol (Oxisol) using the maize cultivar AG 8021. Nine treatments were tested comprising the application of 40, 80, 120, 160, 200, and 240 kg ha¹ of N (urea) as topdressing; 80 and 120 kg ha¹ of N as topdressing and incorporated into the soil; and a control treatment containing only the N from the compound at sowing. We assessed the components of production, yield, and economic analysis of urea maximum efficiency with respect to crop yield. The different rates of N used ? both as topdressing and incorporated ? improved the production and yield components of maize. Nitrogen application rates of 120 kg ha¹ as topdressing and of 80 kg ha¹ incorporated into the soil presented greater economic efficiency. RESUMO: A uréia é o adubo nitrogenado mais utilizado na cultura do milho. Com os objetivos de avaliar o desempenho agronômico de milho, cultivado sob diferentes doses e formas de aplicação de adubação nitrogenada, e de identificar a eficiência econômica proporcionada pela cultura em relação ao fertilizante, foi realizado o experimento em Latossolo Vermelho Escuro Eutroférrico, utilizando-se a cultivar AG 8021. Foram testad... Mostrar Tudo
Thesagro:  Milho.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92113/1/Management-and-cost-of-urea-application-in-maize-grown-in-northern-Parana-state-Brazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO34827 - 1UPCAP - DD
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