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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
22/01/2008 |
Data da última atualização: |
22/01/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
AZEVEDO, A. L. S.; COLUMBIANO, V. S.; CAMPOS, A. L.; TEODORO, R. L.; SILVA, M. V. G. B. da; VERNEQUE, R. da S.; FURLONG, J.; MACHADO, M. A. |
Afiliação: |
A. L. S. Azevedo, UFV; V. S. Columbiano, UFV; Ana Lúcia Campos, Embrapa Gado de Leite; Roberto Luiz Teodoro, Embrapa Gado de Leite; Marcos Vinicius Gualberto Barbosa da Silva, Embrapa Gado de Leite; Rui da Silva Verneque, Embrapa Gado de Leite; John Furlong, Embrapa Gado de Leite; Marco Antônio Machado, Embrapa Gado de Leite. |
Título: |
Detecção de QTL para resistência a carrapato nos cromossomos 10,11 e 12 de bovinos. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÓN ASOCIACÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 20., REUNIÓN ASOCIACIÓN PERUANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 30., CONGRESO INTERNACIONAL DE GANADERIA DOBLE PROPOSITO, 5., 2007, Cuzco. Anais... Cuzco: ALPA/APPA, 2007. 1 CD. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Carrapato bovino; marcadores moleculares; QTL. |
Thesagro: |
Boophilus Microplus. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00885naa a2200241 a 4500 001 1595354 005 2008-01-22 008 2007 bl --- 0-- u #d 100 1 $aAZEVEDO, A. L. S. 245 $aDetecção de QTL para resistência a carrapato nos cromossomos 10,11 e 12 de bovinos. 260 $c2007 650 $aBoophilus Microplus 653 $aCarrapato bovino 653 $amarcadores moleculares 653 $aQTL 700 1 $aCOLUMBIANO, V. S. 700 1 $aCAMPOS, A. L. 700 1 $aTEODORO, R. L. 700 1 $aSILVA, M. V. G. B. da 700 1 $aVERNEQUE, R. da S. 700 1 $aFURLONG, J. 700 1 $aMACHADO, M. A. 773 $tIn: REUNIÓN ASOCIACÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 20., REUNIÓN ASOCIACIÓN PERUANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 30., CONGRESO INTERNACIONAL DE GANADERIA DOBLE PROPOSITO, 5., 2007, Cuzco. Anais... Cuzco: ALPA/APPA, 2007. 1 CD.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/09/2018 |
Data da última atualização: |
07/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PEREIRA, P. H. B.; PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M; ARAUJO, G. G. L. de; CESAR NETO, J. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ALVES, J. P.; PERAZZO, A. F. |
Afiliação: |
PEDRO HENRIQUE BORBA PEREIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; GILDENIA ARAÚJO PEREIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; EDSON MAURO SANTOS, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; JOSÉ MARIA CESAR NETO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; JOYCE PEREIRA ALVES, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraíba. |
Título: |
Quantificação de microrganismos em silagem de palma forrageira cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2018. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
It was aimed, quantitatively, the presence of lactic acid bacterias (LAB), enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) with different inoculants of palm silage. The experimental desing used was completely randomizes. The treatments were: control (without inoculant); five higher lactic cultures lactic acid producers (GP21; GP22; GP23; GP24 and GP31) and five major producers of acetic acid (GP1; GP2; GP3; GP4; GP5 and GP15) with three replicates per treatment. There was influence (P>0,05) of LAB in all the treatments, but there was no effect (P>0,05) for ENT and MY. The presence of LAB in the treatments indicates a greater conservation of nutritional components of silage, providing greater stability. It is concludes that, the utilization of inoculants of cultures of lactic acid and acetic acid in palm silage cv. Miúda, occurs greater quantitative presence of lactic acid bacterias (LAB) when compared with the presence enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) improving the quality of silage. |
Palavras-Chave: |
Ácido acético; Conservação de silagem. |
Thesagro: |
Ácido Lático; Nopalea Cochenillifera; Palma Forrageira; Produção Animal; Silagem. |
Thesaurus NAL: |
Animal production; Grass silage. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183567/1/Gherman-2.pdf
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Marc: |
LEADER 02191nam a2200301 a 4500 001 2096365 005 2024-02-07 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, P. H. B. 245 $aQuantificação de microrganismos em silagem de palma forrageira cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes.$h[electronic resource] 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas$c2018 520 $aIt was aimed, quantitatively, the presence of lactic acid bacterias (LAB), enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) with different inoculants of palm silage. The experimental desing used was completely randomizes. The treatments were: control (without inoculant); five higher lactic cultures lactic acid producers (GP21; GP22; GP23; GP24 and GP31) and five major producers of acetic acid (GP1; GP2; GP3; GP4; GP5 and GP15) with three replicates per treatment. There was influence (P>0,05) of LAB in all the treatments, but there was no effect (P>0,05) for ENT and MY. The presence of LAB in the treatments indicates a greater conservation of nutritional components of silage, providing greater stability. It is concludes that, the utilization of inoculants of cultures of lactic acid and acetic acid in palm silage cv. Miúda, occurs greater quantitative presence of lactic acid bacterias (LAB) when compared with the presence enterobacterias (ENT) and molds/yeasts (MY) improving the quality of silage. 650 $aAnimal production 650 $aGrass silage 650 $aÁcido Lático 650 $aNopalea Cochenillifera 650 $aPalma Forrageira 650 $aProdução Animal 650 $aSilagem 653 $aÁcido acético 653 $aConservação de silagem 700 1 $aPEREIRA, G. A. 700 1 $aSANTOS, E. M 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aCESAR NETO, J. M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. de 700 1 $aALVES, J. P. 700 1 $aPERAZZO, A. F.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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