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Registros recuperados : 181 | |
63. | | TORRES, A. P.; OLIVEIRA, J. B. de; BERRON, L.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. Potencial enológico de vinhos de uma região de altitude do Nordeste brasileiro. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 7., 2013, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2013. p. 52. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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71. | | OLIVEIRA, J. B. de; MADRUGA, C. R.; CARVALHO, C. M. E.; RAMOS, J. K. M.; , MASSARD, C. L. ELISA indireto com MSP-5 recombinante para diagnostico de anticorpos contra diferentes isolados de anaplasma marginale. In: SEMINARIO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINARIA, 11., SEMINARIO DE PARASITOLOGIA VETERINARIA DOS PAISES DO MERCOSUL, 2; SIMPOSIO DE CONTROLE INTEGRADO DE PARASITOS DE BOVINOS, 1., 1999, Salvador. Anais... Ilheus: Colegio Brasileiro de Parasitolgia Veterinaria, [1999?]. p.246. CNPGC. Resumo TL-RA-413. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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76. | | LOMBARDI NETO, F.; BELLINAZZI JUNIOR, R.; GALETI, P. A.; BERTOLINI, D.; LEPSCH, I. F.; OLIVEIRA, J. B. de. Nova abordagem para calculo de espacamento entre terracos. In: SIMPOSIO SOBRE TERRACEAMENTO AGRICOLA, 1988, Campinas, SP. Campinas: Fundacao Cargill, 1989. p. 99-124 Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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77. | | OLIVEIRA, J. B. de; GRANGEIRO, L. C.; ESPINOLA SOBRINHO, E.; MOURA, M. S. B. de; CARVALHO, C. A. C. Rendimento e qualidade de frutos de melancia em diferentes épocas de plantio. Revista Caatinga, Mossoró, v. 28, n. 2, p. 19-25, abr./jun. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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79. | | ARAÚJO, A. J. de B.; OLIVEIRA, J. B. de; NASCIMENTO, R. L.; VANDERLINDE, R.; PEREIRA, G. E. Determinação da composição aromática de vinhos brancos tropicais elaborados no nordeste do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Ciência e tecnologia de alimentos: potencialidades, desafios e inovações. [S.l.]: SBCTA, 2010. P. 515. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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80. | | OLIVEIRA, J. B. de; EGIPTO, R.; LAUREANO, O.; CASTRO, R. de; PEREIRA, G. E.; RICARDO-DA-SILVA, J. M. Chemical and sensorial characterization of tropical syrah wines produced at different altitudes in northeast of the Brazil. South African Journal of Enology and Viticulture, v. 40, . 2, p. 157-171, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 181 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
02/12/2011 |
Data da última atualização: |
10/05/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NASCIMENTO, R. L.; ARAÚJO, A. J. de B.; SILVA, G. G.; OLIVEIRA, J. B. de; OLIVEIRA, V. de S.; FARIAS, T. F.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E. |
Afiliação: |
RUSSAIKA LIRIO NASCIMENTO, CPATSA; ANA JÚLIA DE BRITO ARAÚJO, CPATSA; GILDEILZA GOMES SILVA, CPATSA; JULIANE BARRETO DE OLIVEIRA, CPATSA; VANESSA DE SOUZA OLIVEIRA, CPATSA; THIAGO FELIPE FARIAS, CPATSA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA. |
Título: |
Influence of rootstock on physico-chemical composition of tropical wines elaborated from Alicante Bouschet in Brazil. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINE, 3., 2011, Chiang Mai, Thailand. Proceedings... Chiang Mai: Rajamangala University of Technology Lanna Doi Saket, 2011. |
Páginas: |
p. 40. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Resumo. |
Conteúdo: |
The sub-middle São Francisco River Valley is a region located between the 8-9° latitudes of the Southern Hemisphere, in a flat landscape at 330 m above sea leveI. The local climate is characterized by tropical semi-arid, with an annual average temperature of 26°C and rainfall of 550 mm, concentrated between the months January and April. The region has a great potential for fine wine production, is currently responsible for 15% of the national fine wine market and it is the second largest producing region of Brazil, after Rio Grande do Sul, in the South of Brazil. The variety Alicante Bouschet is native to France and was grown in the Valley due to the richness of anthocyanins. The rootstock used in vitiviniculture can influence the vine development, grape and wine quality. This study aimed to evaluate the effect of two different rootstocks on the physical-chemical composition of Alicante Bouschet tropical wines produced under semi-arid tropical condition. |
Palavras-Chave: |
Alicante Bouschet; Brasil; Composição fenólica; Nordeste semiárido; Região Nordeste; Tipicidade; Vinho tropical; Wine. |
Thesagro: |
Análise química; Composição Química; Uva; Vinho; Viticultura; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75369/1/Aline6.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/908256/1/ID13495.pdf
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Marc: |
LEADER 02199nam a2200397 a 4500 001 1945935 005 2016-05-10 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASCIMENTO, R. L. 245 $aInfluence of rootstock on physico-chemical composition of tropical wines elaborated from Alicante Bouschet in Brazil.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINE, 3., 2011, Chiang Mai, Thailand. Proceedings... Chiang Mai: Rajamangala University of Technology Lanna Doi Saket$c2011 300 $ap. 40. 500 $aResumo. 520 $aThe sub-middle São Francisco River Valley is a region located between the 8-9° latitudes of the Southern Hemisphere, in a flat landscape at 330 m above sea leveI. The local climate is characterized by tropical semi-arid, with an annual average temperature of 26°C and rainfall of 550 mm, concentrated between the months January and April. The region has a great potential for fine wine production, is currently responsible for 15% of the national fine wine market and it is the second largest producing region of Brazil, after Rio Grande do Sul, in the South of Brazil. The variety Alicante Bouschet is native to France and was grown in the Valley due to the richness of anthocyanins. The rootstock used in vitiviniculture can influence the vine development, grape and wine quality. This study aimed to evaluate the effect of two different rootstocks on the physical-chemical composition of Alicante Bouschet tropical wines produced under semi-arid tropical condition. 650 $aGrapes 650 $aAnálise química 650 $aComposição Química 650 $aUva 650 $aVinho 650 $aViticultura 650 $aVitis Vinifera 653 $aAlicante Bouschet 653 $aBrasil 653 $aComposição fenólica 653 $aNordeste semiárido 653 $aRegião Nordeste 653 $aTipicidade 653 $aVinho tropical 653 $aWine 700 1 $aARAÚJO, A. J. de B. 700 1 $aSILVA, G. G. 700 1 $aOLIVEIRA, J. B. de 700 1 $aOLIVEIRA, V. de S. 700 1 $aFARIAS, T. F. 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aPEREIRA, G. E.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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