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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  30/07/2009
Data da última atualização:  10/11/2009
Autoria:  YANG, L. J. OU; UDVARDI, M. K.; DAY, D. A.
Título:  Specificity and regulation of the dicarboxylate carrier on the peribacteroid membrane of soybean nodules
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  Planta, v. 182, 1990
Volume:  182
Páginas:  437-444
Idioma:  Inglês
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB35950 - 1ADDSP - --2009.002162009.00216182
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  15/06/2021
Data da última atualização:  15/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PENIDO, A. C.; REIS, V. U. V.; REZENDE, E. M. de; ROCHA, D. K.; OLIVEIRA, J. A.; ROSA, S. D. V. F. da.
Afiliação:  AMANDA CARVALHO PENIDO, UFLA; VENÍCIUS URBANO VILELA REIS, UFLA; ÉDILA MARIA DE REZENDE, UFU; DEBORA KELLI ROCHA, UFLA; JOÃO ALMIR OLIVEIRA, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa.
Título:  Cold coffee seeds storage with different water content.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Coffee Science, v. 16, e161844, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.25186/.v16i.1844
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee seeds are classified as intermediate because they have low tolerance to desiccation and low longevity. Consequently, moisture control and storage conditions are important factors in maintaining the physiological quality of these seeds. Thus, the objective in this work was to evaluate the water content effect on coffee seed longevity. Seeds of five Coffea arabica cultivars from the 2016/2017 crop were used. Part of the harvested seeds was dried in the shade until reach 12% moisture and the other part did not go through drying process, remaining with 40% water content. The seeds were stored in a cold chamber at 10 oC for a period of nine months, and the physiological quality was evaluated every three months by germination, root protrusion, seedlings with expanded cotyledonary leaves, seedling dry mass and enzymatic analysis of catalase enzymes and superoxide dismutase. Regardless of the cultivar, wet seeds coffee storage provides better maintenance of physiological quality for up to nine months. Seedling vigor is reduced throughout the storage period, regardless of seed water content.
Thesagro:  Armazenamento; Café; Semente.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Moisture meters; Seed quality; Storage.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223795/1/Penido-et-al-Cold-coffee-seeds-storage-with-different-water-content.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1498 - 1UPCAP - DD
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