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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
04/07/1996 |
Data da última atualização: |
11/02/2008 |
Autoria: |
VIDIGAL, S. M.; SERIYAMA, M. A. N.; GARCIA, N. C. P.; MATOS, A. T. de. |
Título: |
Compostos orgânicos contendo dejeto liquido de suinos como fonte de nitrogênio: IV- efeito residual da adubação orgânica no estado nutricional de plantas de alface (Lactuca sativa L.). |
Ano de publicação: |
1995 |
Fonte/Imprenta: |
IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.2, p. 672-674. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Compostos orgânicos; Dejeto liquido; Suínos. |
Thesagro: |
Adubação; Alface; Estado Nutricional; Lactuca Sativa; Nitrogênio. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/09/2011 |
Data da última atualização: |
23/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
OLIVEIRA, F. T. G. de; MARRA, R.; ARAUJO, M. de; ALVES, E. R. de A.; SOUZA, M. O. de. |
Afiliação: |
FRANCISCO TARCIZIO GOES DE OLIVEIRA, SGE; RENNER MARRA, SGE; MARLENE DE ARAUJO, SGE; ELISEU ROBERTO DE ANDRADE ALVES, DE-PR; MIRIAN OLIVEIRA DE SOUZA, SGE. |
Título: |
Sugarcane in Brazil: current technologic stage and perspectives. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 20, n. 1, pag. 52-65, jan./fev./mar. 2011. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Na publicação: Eliseu Alves. |
Conteúdo: |
This article aims at analyzing the sugarcane culture in Brazil, showing the current agricultural and industrial development stage of the sugar-alcohol industry and how important this culture has become. It discusses its technologic evolution and the technologies that are being developed in the fields of genetic improvement and new cultural practices, and it aims at estimating the benefits that can be obtained in the next few years with the use of new varieties with specific characteristics, proper varietal management and modern cultural practices. By using data from IBGE (the Brazilian Institute of Geography and Statistics), the productivity of Brazil and of the North, Northeast, South- East, Middle-West and South regions of the country were estimated based on the genetic potential from new varieties and on the use of new cultural practices. Using information from the results of the agricultural research, it was possible to conclude that a significant raise of sugarcane productivity levels in Brazil, due to genetic improvement, is bound to happen in the next few years. |
Palavras-Chave: |
Sugar. |
Thesaurus NAL: |
Ethanol; Sugarcane. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42220/1/Sugarcane-in-Brazil.pdf
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Marc: |
LEADER 01739naa a2200217 a 4500 001 1901051 005 2017-05-23 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, F. T. G. de 245 $aSugarcane in Brazil$bcurrent technologic stage and perspectives.$h[electronic resource] 260 $c2011 500 $aNa publicação: Eliseu Alves. 520 $aThis article aims at analyzing the sugarcane culture in Brazil, showing the current agricultural and industrial development stage of the sugar-alcohol industry and how important this culture has become. It discusses its technologic evolution and the technologies that are being developed in the fields of genetic improvement and new cultural practices, and it aims at estimating the benefits that can be obtained in the next few years with the use of new varieties with specific characteristics, proper varietal management and modern cultural practices. By using data from IBGE (the Brazilian Institute of Geography and Statistics), the productivity of Brazil and of the North, Northeast, South- East, Middle-West and South regions of the country were estimated based on the genetic potential from new varieties and on the use of new cultural practices. Using information from the results of the agricultural research, it was possible to conclude that a significant raise of sugarcane productivity levels in Brazil, due to genetic improvement, is bound to happen in the next few years. 650 $aEthanol 650 $aSugarcane 653 $aSugar 700 1 $aMARRA, R. 700 1 $aARAUJO, M. de 700 1 $aALVES, E. R. de A. 700 1 $aSOUZA, M. O. de 773 $tRevista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 20$gn. 1, pag. 52-65, jan./fev./mar. 2011.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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