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105. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, E. M. M.; FARAH, A.; FREITAS-SILVA, O.; SOUZA, A. M. de; SANTOS, T. F. dos; SANTIAGO, M. C. P. de A. Overview of currently applied techniques for detection of adulterants in coffee and potential use of DNA-based methods as promising new analytical tools. In: PREEDY, V. R. (Ed.). Coffee: in health and disease prevention. EUA: Academic Press, 2014. sec. 4, cap. 105, p. 953-960. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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106. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PERON, F. N.; MATOS, A.; OLIVEIRA, E. M. M.; BARROS, N. E. F.; BATITUCCI, M. C. P.; FONSECA, M. J. O. Perspectivas do uso da pcr na garantia da qualidade de alimentos produzidos à base de mamão (Carica papaya). In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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107. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | KAIPPERT, V. C.; ROSADO, E. L.; ROSA, G.; OLIVEIRA, E. M. M.; UEHARA, S. K.; D'ANDREA, C. L.; NOGUEIRA, J.; LAGO, M. F. do. Influencia de la grasa de la dieta en el metabolismo glucídico de mujeres obesas con el genotipo Pro12Pro en el gen PPARgama2. Nutrición Hospitalaria, Madrid, v. 25, n. 4, p. 622-629, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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108. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SÁ, L. R. V. de; OLIVEIRA, T. C. de; SANTOS, T. F. dos; SANTOS, A. M. dos; CAMMAROTA, M. C.; OLIVEIRA, E. M. M.; FERREIRA-LEITÃO, V. S. Hydrogenase activity monitoring in the fermentative hydrogen production using heat pretreated sludge: a useful approach to evaluate bacterial communities performance. International Journal of Hydrogen Energy, v. 36, n. 13, p. 7543-7549, Jul. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Solos. |
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109. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | KAIPPERT, V. C.; UEHARA, S. K.; D'ANDREA, C. L.; NOGUEIRA, J.; LAGO, M. F. do; LOPES, M. C. O. dos S.; OLIVEIRA, E. M. M.; ROSADO, E. L. Influence of the body mass and visceral adiposity on glucose metabolism in obese women with Pro12Pro genotype in PPARgamma2 gene. Nutrición Hospitalaria, Madrid, v. 28, n. 3, p. 694-700, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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110. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, H. P. de; SANTOS, A. M. dos; OLIVEIRA, E. M. M.; CUNHA, F. Q. da; SANTOS, K. D. dos; FREITAS-SILVA, O. Métodos de extração de DNA genômico de fungos filamentosos produtores de aflatoxinas. In: ENAAL, 15.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: LACEN: UFC, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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111. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, E. M. M.; COURI, S.; FELBERG, I.; PENHA, E. das M.; SIQUEIRA, R. S. de; GONÇALVES, N. B.; CARVALHO, J. L. V. de; FARIAS, A. X. de. Manual de biossegurança da Embrapa Agroindústria de Alimentos: laboratórios e plantas-piloto. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2004. 20 p. (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Documentos, 57). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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112. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, L. M.; FREITAS-SILVA, O.; BRABET, C.; DALPASQUALE, V.; MACHINSKI JUNIOR, M.; CASTRO, L.; VARGAS, E. A.; NAGLER, M.; OLIVEIRA, E. M. M.; COSTA, S. S. Mycotoxins in maize and poultry feed in south of Brazil. In: BIOTRACER GENERAL MEETING, 2007, Athens, Greece. [Proceedings]... Athens: Agricultural University of Athens, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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113. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ARAUJO, J. C.; FREITAS, D. G. de; MENDES, T. D.; TAMIETTI, M. S.; OLIVEIRA, E. M. M.; DAMASO, M. C. T.; FAVARO, L. C. de L. Melhoramento genético de Aspergillus niger 3T5B8 visando aumento da produção de enzimas hidrolíticas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 7., 2013, Belém, PA. Livro de resumos... Ilhéus: Sociedade Brasileira de Micologia, 2013. p. 289. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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115. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | DINON, A. Z.; BROD, F. C. A.; MELLO, C. S.; OLIVEIRA, E. M. M.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. Primers and probes development for specific PCR detection of genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris) Embrapa 5.1. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 60, n. 18, p. 4672-4677, May 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
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116. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GOTTSCHALK, L. M. F.; SOUZA, E. F.; BRIGIDA, A. I.; PENHA, E. M.; SILVA, J. P. L.; TERZI, S. C.; BARBOSA, I. R.; OLIVEIRA, E. M. M. Produção de celulose bacteriana por Gluconacetobacter hansenii ATCC 1431 utilizando resíduos agroindustriais e diferentes fontes de nitrogênio. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 10., 2013, Campinas. Ciência de alimentos: impacto na nutrição e saúde: anais. Campinas: Unicamp/FEA, 2013. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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117. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GOTTSCHALK, L. M. F.; TERZI, S. da C.; SOUZA, E. F. de; OLIVEIRA, E. M. M.; FAVARO, L. C. de L.; PENHA, E. das M. Production of cellulolytic and hemicellulolytic enzymes by Aspergillus niger 3T5B8 mutants and parental strains in solid-state fermentation. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 21.; SIMPÓSIO DE HIDRÓLISE ENZIMÁTICA DE BIOMASSA, 12., 2017, Aracaju, SE. [Proceedings ...]. São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2017. SINAFERM; SHEB. 3 a 6 de setembro. Seção Trabalhos. Ref. 56374. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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118. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MATOS, A.; DEL AGUILA, E. M.; COSTA, S. D. O.; PENTEADO, A. L.; PENTEADO, M. S.; TORREZAN, R.; DELIZA, R.; OLIVEIRA, E. M. M.; PASCHOALIN, V. M. F. Quality assessment of soy milk: RR® event traceability, detection of Salmonella enteritidis and sensory analysis. In: CHEM RIO SYMPOSIUM, 14., 2014, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: UFRJ, Instituto de Química, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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119. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PERON, F. N; MATOS, A.; OLIVEIRA, E. M. M.; BARROS, N. E. F.; BATICUCCI, M. C. P.; FONSECA, M. J. O.; FREITAS-SILVA, O. Uso de ferramentas moleculares para garantia da qualidade de alimentos produzidos à base de mamão. Alimentos Ciencia e Ingeniería, v. 16, n. 3, 2007. p. 25-26. Edição dos trabajos aceptados para su presentación en VI Congreso Iberoamericano de Ingeniería en Alimentos, Ambato, Equador, nov. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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120. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NASCIMENTO, L. da S. de M. do; SANTIAGO, M. C. P. de A.; OLIVEIRA, E. M. M.; BORGUINI, R. G.; BRAGA, E. E. O.; MARTINS, V. C.; PACHECO, S.; SOUZA, M. C.; GODOY, R. L. de O. Characterization of Bioactive Compounds in Eugenia brasiliensis, Lam. (Grumixama). Nutrition and Food Technology: Open Access, v. 3, n. 3, p. 1-7, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
25/06/2012 |
Data da última atualização: |
22/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DINON, A. Z.; BROD, F. C. A.; MELLO, C. S.; OLIVEIRA, E. M. M.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. |
Afiliação: |
ANDRÉIA Z. DINON, UFSC; FÁBIO C. A. BROD, UFSC; CARLA S. MELLO, UFSC; EDNA MARIA MORAIS OLIVEIRA, CTAA; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; ANA C. M. ARISI, UFSC. |
Título: |
Primers and probes development for specific PCR detection of genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris) Embrapa 5.1. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 60, n. 18, p. 4672-4677, May 2012. |
DOI: |
10.1021/jf3011257 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The genetically modified common bean Embrapa 5.1, developed by Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), is the first commercial GM plant produced in Latin America. It presents high resistance to the Bean golden mosaic virus. In this work, primers and probes targeting a taxon-specific reference DNA sequence for the common bean (Phaseolus vulgaris L.) and a construct-specific DNA sequence of Embrapa 5.1 GM common bean were successfully developed. The primers and probes showed high specificity for the target detection. Both methods showed suitable efficiency and performance to be used as an endogenous target for detection of common bean DNA and for construct-specific detection of GM common bean Embrapa 5.1, respectively. Both real-time PCR assays proved to be valuable for future assessment of interlaboratory studies. |
Palavras-Chave: |
Organismo geneticamente modificado; PCR. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Engenharia genética; Feijão; Phaseolus vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Genetically modified organisms; Polymerase chain reaction; Transgenic plants. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01838naa a2200313 a 4500 001 1941889 005 2016-02-22 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1021/jf3011257$2DOI 100 1 $aDINON, A. Z. 245 $aPrimers and probes development for specific PCR detection of genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris) Embrapa 5.1.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe genetically modified common bean Embrapa 5.1, developed by Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), is the first commercial GM plant produced in Latin America. It presents high resistance to the Bean golden mosaic virus. In this work, primers and probes targeting a taxon-specific reference DNA sequence for the common bean (Phaseolus vulgaris L.) and a construct-specific DNA sequence of Embrapa 5.1 GM common bean were successfully developed. The primers and probes showed high specificity for the target detection. Both methods showed suitable efficiency and performance to be used as an endogenous target for detection of common bean DNA and for construct-specific detection of GM common bean Embrapa 5.1, respectively. Both real-time PCR assays proved to be valuable for future assessment of interlaboratory studies. 650 $aBeans 650 $aGenetically modified organisms 650 $aPolymerase chain reaction 650 $aTransgenic plants 650 $aBiotecnologia 650 $aEngenharia genética 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus vulgaris 653 $aOrganismo geneticamente modificado 653 $aPCR 700 1 $aBROD, F. C. A. 700 1 $aMELLO, C. S. 700 1 $aOLIVEIRA, E. M. M. 700 1 $aFARIA, J. C. 700 1 $aARISI, A. C. M. 773 $tJournal of Agricultural and Food Chemistry, Easton$gv. 60, n. 18, p. 4672-4677, May 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Volume |
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