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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
12/09/2019 |
Data da última atualização: |
03/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
LAZZAROTTO, M.; NACHTIGALL, F. F.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; LAZZAROTTO, S. R. da S.; LAZZAROTTO, M. |
Afiliação: |
Márcio Lazzarotto, UFRGS; Francine Furtado Nachtigall, Inmetro SUR-RS; Geisa Liandra de Andrade de Siqueira, Mestranda da UEPG; Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF. |
Título: |
Thermal analysis of salts from 4-nitrophenol and aliphatic amines. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 138, n. 1, p. 351-357, Oct. 2019. |
DOI: |
10.1007/s10973-019-08205-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Solid samples obtained from 4-nitrophenol and aliphatic amines, in excess of amine, were submitted to thermal analysis. The TGA/DTA showed two endothermic events, with exception of tert-butylamine, which showed three endothermic peaks. The first event was the melting of the ionic salt, which temperature does not follow a pattern, and is maxim for ethylammonium minimal for butylammonium salt. For methylammonium and ethylammonium, the fusion is followed by mass loss corresponding to one amine by 4-nitrophenol, while for the others ammonium salts, this event marks the beginning of the mass variation, that is maintained until the decomposition of the 4-nitrophenol at 485 K. The temperature of the event depends of the length of the chain of the amine, while the second occurs at the same temperature for all amines. |
Palavras-Chave: |
x. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
20/02/2017 |
Data da última atualização: |
18/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, E. G. de; SANTOS, F. J. de S. |
Afiliação: |
ELENISE GONÇALVES DE OLIVEIRA, UFC; FRANCISCO JOSE DE SEIXAS SANTOS, CPAMN. |
Título: |
Piscicultura e os desafios de produzir em regiões com escassez de água. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Animal, v. 25, n. 1, p. 133-154, 2015. Ed. esp. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
CONGRESSO ESTUDANTIL DE MEDICINA VETERINÁRIA DA UECE, 3., Fortaleza, CE. Palestra... |
Palavras-Chave: |
Aquaponia; Canais de irrigação; Efluentes; Semiárido. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156179/1/ArtigoAnaisCongressoSeixas2015Meta2016.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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