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Registros recuperados : 2.532 | |
1862. | | BORZI, M. M.; MONTASSIER, M. F. S.; OLIVEIRA, E. S.; SILVA, K. R.; SILVA, F. S.; OKINO, C. H.; MONTASSIER, H. J.; REISCHAK, D.; MENDONÇA, A. de O. Cloned nucleoprotein (NP) gene of avian influenza virus for using as a positive control in syber green I real time RT-PCR (RRT-PCR). In: BRAZILIAN CONGRESS OF VIROLOGY, 23.; MERCOSUR MEETING OF VIROLOGY, 7., 2012, Foz do Iguaçu. Virus and Research? Foz do Iguaçu: SBV, 2012. p. 409. Journal of the Brazilian Society for Virology, v. 17, n. 2, suppl. 1, 2012. Projeto/Plano de Ação: 11.11.11.111. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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1863. | | ONOYAMA, S. S.; ANJOS, U. G. dos; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; MELO, W. F. de; VALE, L. S. R.; RIBEIRO, R. G.; OLIVEIRA, E. J. da S. Coletando, conservando e utilizando a biodiversidade de pimentas em Goiás: agregando conhecimento e valor do bioma à agroindústria. Ateliê Geofráfico, Goiânia, v. 5, n. 2, p. 107-123, ago. 2011. 1982-1956 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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1864. | | OLIVEIRA, E. I. da S.; DEUS, T. R. V. de; SILVA, V. C. da; LIMA, L. de O.; SALVIANO, A. M.; GIONGO, V. Ciclagem de micronutrientes por espécies de adubos verdes cultivados no Semiárido brasileiro. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 15., 2020, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2020. p. 46-47. (Embrapa Semiárido. Documentos, 299). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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1865. | | FARIAS, A. P.; SANTOS, M. C. dos; JUMBO, L. O. V.; OLIVEIRA, E. E.; NOGUEIRA, P. C. de L.; SENA FILHO, J. G. de; TEODORO, A. V. Citrus essential oils control the cassava green mite, Mononychellus tanajoa, and induce higher predatory responses by the lacewing Ceraeochrysa caligata. Industrial Crops & Products, v. 145, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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1866. | | FRANCO, F. de A.; MARCHIORO, V. S.; DALLA NORA, T.; OLIVEIRA, E. F. de; VIEIRA, E. S. N.; LIMA, F. J. A. de. CD 116: A healthy wheat cultivar with industrial quality. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 9, n. 2, p. 196-198, June 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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1867. | | MARCHIORO, V. S.; FRANCO, F. de A.; NORA, T. D.; OLIVEIRA, E. F. de; SCHUSTER, I.; VIEIRA, E. S. N.; EVANGELISTA, A. CD 117: nova cultivar de trigo de ampla adaptação. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 4, p. 424-426, abr. 2009 Notas Científicas.
Título em inglês: CD 117: new wheat cultivar with wide adaptation. Biblioteca(s): Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
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1868. | | FRANCO, F. de A.; MARCHIORO, V. S.; SCHUSTER, I.; DALLA NORA, T.; OLIVEIRA, E. F. de; LIMA, F. J. A. de. CD 119: A wheat cultivar for cold subtropical regions. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 10, n. 2, p. 173-175, June 2010. Cultivar release. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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1869. | | RIBEIRO FILHO, E.; PAIVA, P. C. de A.; OLIVEIRA, E. R. de; BARCELOS, A. F.; CASTRO, A. L. A. de; SANTOS, J. Cinética da digestão ruminal da casca de café (Coffe arabica, L.) em vacas da raça holandesa. Kinetics of the rumina! digestion of coffee hulis (coffea arabica. L.) in hoistein cows Lavras/UFLA Caixa Postal 37 - 37200-000 - Lavras, MG. Agrônomo - MS - Banco do Nordeste - Campina Grande, P6. Professor do Departamento de Zootecnia - UFLA, bolsista do CNPq. CAPES DPAIEV/UFGRua 97, n 396 - Setor Sul - Goiâni CO - reuter@vet.ufg br Pesquisador da EPAMIG-CTSM - adauto .barcelos@epamig .ufla.br. Esludante do Curso de Mestiado - Dept. de ZooteçnialUFLA Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v.28, n.3, p.621-626, mai./jun., 2004. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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1870. | | NOGUEIRA, T. C.; SANTOS, R. C.; CERQUEIRA, I. H.; PENHA, E. M.; OLIVEIRA, E. M. M.; DAMASO, M. C. T.; TERZI, S. C.; MATOS, A. Cinética da produção de enzimas amilolíticas fúngicas a partir de farelo de mandioca. In: SEMANA DE BIOTECNOLOGIA INDUSTRIAL, 2., 2010, Lorena. Tópicos especiais em fabricação de alimentos e utilização de biomassa. Lorena: EEL/USP, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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1871. | | SOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, E. L. de; PRIMO, A. A.; ARAÙJO, M. D. M.; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, F. L. Chemical characteristics of the compost of waste from the production and slaughter of small ruminants. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 22, p. 01-11, e2122212021, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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1872. | | LIMA, D. S. de; OLIVEIRA, E. J. de; DANTAS, J. L. L.; FRAIFE FILHO, G. de A.; LUCENA, R. S.; SANTOS, J. L. S. dos. Comportamento produtivo de novos híbridos e linhagens de mamoeiro no sul da Bahia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. pdf 837 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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1873. | | LIMA, J. R.; SOUZA NETO, M. A. de; SOUSA, A. V. de; SARAIVA, S. C. O.; FAVARO, S. P.; OLIVEIRA, L. C. S. OLIVEIRA, E. A. de. Composição em ácidos graxos do óleo da amêndoa de baru. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza-CE. Anais... Fortaleza: SBAAL, 2007. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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1876. | | MINGUITA, A. P. da S.; CARVALHO, J. L. V. de; SILVA, T. dos S.; SOUZA, P. S. de; OLIVEIRA, E. M. de. Composição centesimal em massas alimentícias a base de mistura de farinha de trigo, farinha de arroz e farinha de feijão biofortificadas. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 4., 2012, João Pessoa. Trabalhos... João Pessoa: SBCTA-PB, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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1877. | | SILVA, S. O.; OLIVEIRA, E. F.; OLIVEIRA, G. B. A.; SILVA, J. B.; CAMPOS FILHO, P. J.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Composição centesimal e solubilidade da proteína de cultivares de soja especiais para alimentação humana no processamento de extrato solúvel de soja. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 2008, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2008. p. 135-140 (Embrapa Soja. Documentos, 297). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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1878. | | GOMES, P. C.; MORONE, J. DE K. DA S.; SILVA, L. R. DA; OLIVEIRA, E. L. de; LEMES, A. P.; ALVES, T. C. Comportamento de bezerros leiteiros na fase de aleitamento em dois sistemas de criação. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 13., 2021, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Instrumentação, 2021. p.18. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 140). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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1879. | | GOTTSCHALK, L. M. F.; PENHA, E. M.; SOUZA, E. F.; TERZI, S. C.; CONCEIÇÃO, M. A. O.; SILVA, J. P. L.; OLIVEIRA, E. M. M. Cellulose production by Gluconacetobacter hansenii in a medium containing agave juice. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: IUFoST: ALACCTA, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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1880. | | ZANETTI, E. A.; OLIVEIRA, E. B. de; SOUZA, D. M. de; HOSOKAWA, R. T; SIQUEIRA, J. D. P.; XIMENES, F.; BATISTA, E. R. The carbon market and de harvested wood products potential within Latin America. In: CONGRESO FORESTAL MUNDIAL, 13., 2009, Buenos Aires. Desarrollo forestal: equilibrio vital. Argentina: FAO, 2009. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 2.532 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
09/11/2010 |
Data da última atualização: |
05/04/2011 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, E. J. de; LIMA, D. S.; LIMA, D. S. de; COSTA, J. L.; SANTOS, L. F. dos; MACHADO, M. D.; LUCENA, R. S.; MOTTA, T. B. N.; DANTAS, J. L. L.; LEDO, C. A. da S.; GONÇALVES, L. S. A. |
Afiliação: |
EDER JORGE DE OLIVEIRA, CNPMF; DIEGO SOUZA DE LIMA, UFRB; Diego Souza de Lima, UFRB; Juliana Leles Costa, UFRB; Lucas Ferraz dos Santos, UFRB; Marlos Dourado Machado, UFRB; Rangel Sales Lucena, UFRB; Tiago Borges Nunes Motta, UFRB; JORGE LUIZ LOYOLA DANTAS, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; Leandro Simões Azeredo Gonçalves, UENF. |
Título: |
Genetic analysis of papaya genotypes by morpho- agronomic traits and molecular data simultaneously. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa. Science and horticulture for people: programme & book of abstracts. Lisboa: ISHS, 2010. 1 CD-ROM. |
Volume: |
2 |
Páginas: |
p.757. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
PDF. N. S18.202 |
Conteúdo: |
The characterization and study of the genetic variability of papaya germplasm is the first step to increase the crop diversity, aiming at the development of new varieties or hybrids. To estimate genetic variability among genotypes, discrete and continu-ous traits are commonly employed. In several cases, the analysis and interpretation of these traits are carried out separately, due to the lack of mathematical models that combine information from discrete and continuous data on a single matrix. The objective of this work was to evaluate the simultaneous analysis of morpho-ag-ronomic variables and molecular data, and clustering this genetic diversity derivate from papaya germplasm. We evaluated 12 discrete (morphological), 20 agronomic (continuous) and 383 discrete (AFLP - Amplified fragment length polymorphism data) in 17 accessions of papaya. We used the Gower distance to obtain genetic distance matrix and four clustering techniques (single and complete linkage, Ward and UPGMA - Unweighted Pair Group Method with Arithmetic mean). The UP-GMA clustering method showed the strongest correlation between the dissimi-larity matrix and dendrogram (cophenetic correlation coefficient of 0.77), and is therefore used to represent the variability of these genotypes. The Gower genetic distance ranged from 0.14 to 0.30, with an average of 0.20. We obtained six groups of diversity, using the average of genetic distance as a cutoff point to define the clusters. We observed that the commercial varieties Golden, Sunrise, the Calimosa hybrid and CMF070 and CMF028 germplasm were grouped. Wide variability was found in the analysis of 17 papaya genotypes, which may be used in plant breeding. Moreover, the Gower distance as dissimilarity measure was very effective to express the degree of genetic diversity among the genotypes, using morpho-agronomic and molecular data jointly. MenosThe characterization and study of the genetic variability of papaya germplasm is the first step to increase the crop diversity, aiming at the development of new varieties or hybrids. To estimate genetic variability among genotypes, discrete and continu-ous traits are commonly employed. In several cases, the analysis and interpretation of these traits are carried out separately, due to the lack of mathematical models that combine information from discrete and continuous data on a single matrix. The objective of this work was to evaluate the simultaneous analysis of morpho-ag-ronomic variables and molecular data, and clustering this genetic diversity derivate from papaya germplasm. We evaluated 12 discrete (morphological), 20 agronomic (continuous) and 383 discrete (AFLP - Amplified fragment length polymorphism data) in 17 accessions of papaya. We used the Gower distance to obtain genetic distance matrix and four clustering techniques (single and complete linkage, Ward and UPGMA - Unweighted Pair Group Method with Arithmetic mean). The UP-GMA clustering method showed the strongest correlation between the dissimi-larity matrix and dendrogram (cophenetic correlation coefficient of 0.77), and is therefore used to represent the variability of these genotypes. The Gower genetic distance ranged from 0.14 to 0.30, with an average of 0.20. We obtained six groups of diversity, using the average of genetic distance as a cutoff point to define the clusters. We observed that the commercia... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Mmamão; Papaya. |
Thesagro: |
Mamão. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02835naa a2200313 a 4500 001 1866532 005 2011-04-05 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, E. J. de 245 $aGenetic analysis of papaya genotypes by morpho- agronomic traits and molecular data simultaneously. 260 $c2010 300 $ap.757. 2 490 $v2 500 $aPDF. N. S18.202 520 $aThe characterization and study of the genetic variability of papaya germplasm is the first step to increase the crop diversity, aiming at the development of new varieties or hybrids. To estimate genetic variability among genotypes, discrete and continu-ous traits are commonly employed. In several cases, the analysis and interpretation of these traits are carried out separately, due to the lack of mathematical models that combine information from discrete and continuous data on a single matrix. The objective of this work was to evaluate the simultaneous analysis of morpho-ag-ronomic variables and molecular data, and clustering this genetic diversity derivate from papaya germplasm. We evaluated 12 discrete (morphological), 20 agronomic (continuous) and 383 discrete (AFLP - Amplified fragment length polymorphism data) in 17 accessions of papaya. We used the Gower distance to obtain genetic distance matrix and four clustering techniques (single and complete linkage, Ward and UPGMA - Unweighted Pair Group Method with Arithmetic mean). The UP-GMA clustering method showed the strongest correlation between the dissimi-larity matrix and dendrogram (cophenetic correlation coefficient of 0.77), and is therefore used to represent the variability of these genotypes. The Gower genetic distance ranged from 0.14 to 0.30, with an average of 0.20. We obtained six groups of diversity, using the average of genetic distance as a cutoff point to define the clusters. We observed that the commercial varieties Golden, Sunrise, the Calimosa hybrid and CMF070 and CMF028 germplasm were grouped. Wide variability was found in the analysis of 17 papaya genotypes, which may be used in plant breeding. Moreover, the Gower distance as dissimilarity measure was very effective to express the degree of genetic diversity among the genotypes, using morpho-agronomic and molecular data jointly. 650 $aMamão 653 $aMmamão 653 $aPapaya 700 1 $aLIMA, D. S. 700 1 $aLIMA, D. S. de 700 1 $aCOSTA, J. L. 700 1 $aSANTOS, L. F. dos 700 1 $aMACHADO, M. D. 700 1 $aLUCENA, R. S. 700 1 $aMOTTA, T. B. N. 700 1 $aDANTAS, J. L. L. 700 1 $aLEDO, C. A. da S. 700 1 $aGONÇALVES, L. S. A. 773 $tIn: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa. Science and horticulture for people: programme & book of abstracts. Lisboa: ISHS, 2010. 1 CD-ROM.
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