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1862. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BORZI, M. M.; MONTASSIER, M. F. S.; OLIVEIRA, E. S.; SILVA, K. R.; SILVA, F. S.; OKINO, C. H.; MONTASSIER, H. J.; REISCHAK, D.; MENDONÇA, A. de O. Cloned nucleoprotein (NP) gene of avian influenza virus for using as a positive control in syber green I real time RT-PCR (RRT-PCR). In: BRAZILIAN CONGRESS OF VIROLOGY, 23.; MERCOSUR MEETING OF VIROLOGY, 7., 2012, Foz do Iguaçu. Virus and Research? Foz do Iguaçu: SBV, 2012. p. 409. Journal of the Brazilian Society for Virology, v. 17, n. 2, suppl. 1, 2012. Projeto/Plano de Ação: 11.11.11.111. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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1863. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ONOYAMA, S. S.; ANJOS, U. G. dos; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; MELO, W. F. de; VALE, L. S. R.; RIBEIRO, R. G.; OLIVEIRA, E. J. da S. Coletando, conservando e utilizando a biodiversidade de pimentas em Goiás: agregando conhecimento e valor do bioma à agroindústria. Ateliê Geofráfico, Goiânia, v. 5, n. 2, p. 107-123, ago. 2011. 1982-1956 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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1864. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, E. I. da S.; DEUS, T. R. V. de; SILVA, V. C. da; LIMA, L. de O.; SALVIANO, A. M.; GIONGO, V. Ciclagem de micronutrientes por espécies de adubos verdes cultivados no Semiárido brasileiro. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTIFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 15., 2020, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2020. p. 46-47. (Embrapa Semiárido. Documentos, 299). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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1865. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FARIAS, A. P.; SANTOS, M. C. dos; JUMBO, L. O. V.; OLIVEIRA, E. E.; NOGUEIRA, P. C. de L.; SENA FILHO, J. G. de; TEODORO, A. V. Citrus essential oils control the cassava green mite, Mononychellus tanajoa, and induce higher predatory responses by the lacewing Ceraeochrysa caligata. Industrial Crops & Products, v. 145, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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1866. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FRANCO, F. de A.; MARCHIORO, V. S.; DALLA NORA, T.; OLIVEIRA, E. F. de; VIEIRA, E. S. N.; LIMA, F. J. A. de. CD 116: A healthy wheat cultivar with industrial quality. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 9, n. 2, p. 196-198, June 2009. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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1867. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MARCHIORO, V. S.; FRANCO, F. de A.; NORA, T. D.; OLIVEIRA, E. F. de; SCHUSTER, I.; VIEIRA, E. S. N.; EVANGELISTA, A. CD 117: nova cultivar de trigo de ampla adaptação. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 4, p. 424-426, abr. 2009 Notas Científicas.
Título em inglês: CD 117: new wheat cultivar with wide adaptation. Biblioteca(s): Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
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1868. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FRANCO, F. de A.; MARCHIORO, V. S.; SCHUSTER, I.; DALLA NORA, T.; OLIVEIRA, E. F. de; LIMA, F. J. A. de. CD 119: A wheat cultivar for cold subtropical regions. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 10, n. 2, p. 173-175, June 2010. Cultivar release. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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1869. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO FILHO, E.; PAIVA, P. C. de A.; OLIVEIRA, E. R. de; BARCELOS, A. F.; CASTRO, A. L. A. de; SANTOS, J. Cinética da digestão ruminal da casca de café (Coffe arabica, L.) em vacas da raça holandesa. Kinetics of the rumina! digestion of coffee hulis (coffea arabica. L.) in hoistein cows Lavras/UFLA Caixa Postal 37 - 37200-000 - Lavras, MG. Agrônomo - MS - Banco do Nordeste - Campina Grande, P6. Professor do Departamento de Zootecnia - UFLA, bolsista do CNPq. CAPES DPAIEV/UFGRua 97, n 396 - Setor Sul - Goiâni CO - reuter@vet.ufg br Pesquisador da EPAMIG-CTSM - adauto .barcelos@epamig .ufla.br. Esludante do Curso de Mestiado - Dept. de ZooteçnialUFLA Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v.28, n.3, p.621-626, mai./jun., 2004. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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1870. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NOGUEIRA, T. C.; SANTOS, R. C.; CERQUEIRA, I. H.; PENHA, E. M.; OLIVEIRA, E. M. M.; DAMASO, M. C. T.; TERZI, S. C.; MATOS, A. Cinética da produção de enzimas amilolíticas fúngicas a partir de farelo de mandioca. In: SEMANA DE BIOTECNOLOGIA INDUSTRIAL, 2., 2010, Lorena. Tópicos especiais em fabricação de alimentos e utilização de biomassa. Lorena: EEL/USP, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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1871. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, E. L. de; PRIMO, A. A.; ARAÙJO, M. D. M.; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, F. L. Chemical characteristics of the compost of waste from the production and slaughter of small ruminants. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 22, p. 01-11, e2122212021, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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1872. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LIMA, D. S. de; OLIVEIRA, E. J. de; DANTAS, J. L. L.; FRAIFE FILHO, G. de A.; LUCENA, R. S.; SANTOS, J. L. S. dos. Comportamento produtivo de novos híbridos e linhagens de mamoeiro no sul da Bahia. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. pdf 837 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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1873. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | LIMA, J. R.; SOUZA NETO, M. A. de; SOUSA, A. V. de; SARAIVA, S. C. O.; FAVARO, S. P.; OLIVEIRA, L. C. S. OLIVEIRA, E. A. de. Composição em ácidos graxos do óleo da amêndoa de baru. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza-CE. Anais... Fortaleza: SBAAL, 2007. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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1876. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MINGUITA, A. P. da S.; CARVALHO, J. L. V. de; SILVA, T. dos S.; SOUZA, P. S. de; OLIVEIRA, E. M. de. Composição centesimal em massas alimentícias a base de mistura de farinha de trigo, farinha de arroz e farinha de feijão biofortificadas. In: SIMPÓSIO EM CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 4., 2012, João Pessoa. Trabalhos... João Pessoa: SBCTA-PB, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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1877. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, S. O.; OLIVEIRA, E. F.; OLIVEIRA, G. B. A.; SILVA, J. B.; CAMPOS FILHO, P. J.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. Composição centesimal e solubilidade da proteína de cultivares de soja especiais para alimentação humana no processamento de extrato solúvel de soja. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 2008, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2008. p. 135-140 (Embrapa Soja. Documentos, 297). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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1878. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GOMES, P. C.; MORONE, J. DE K. DA S.; SILVA, L. R. DA; OLIVEIRA, E. L. de; LEMES, A. P.; ALVES, T. C. Comportamento de bezerros leiteiros na fase de aleitamento em dois sistemas de criação. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 13., 2021, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Instrumentação, 2021. p.18. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 140). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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1879. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | GOTTSCHALK, L. M. F.; PENHA, E. M.; SOUZA, E. F.; TERZI, S. C.; CONCEIÇÃO, M. A. O.; SILVA, J. P. L.; OLIVEIRA, E. M. M. Cellulose production by Gluconacetobacter hansenii in a medium containing agave juice. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: IUFoST: ALACCTA, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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1880. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ZANETTI, E. A.; OLIVEIRA, E. B. de; SOUZA, D. M. de; HOSOKAWA, R. T; SIQUEIRA, J. D. P.; XIMENES, F.; BATISTA, E. R. The carbon market and de harvested wood products potential within Latin America. In: CONGRESO FORESTAL MUNDIAL, 13., 2009, Buenos Aires. Desarrollo forestal: equilibrio vital. Argentina: FAO, 2009. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
13/09/2019 |
Data da última atualização: |
13/09/2019 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SALLES, H. O.; BRAGA, A. C. L.; NASCIMENTO, D. R.; PRADO, M. S. M.; SOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, E. L. de; VIEIRA, L. da S.; CAVALCANTE, A. C. R.; LIMA, A. R.; TELES NETO, C. S.; SOUSA, A. M. P.; RIBEIRO, R. P. |
Afiliação: |
HEVILA OLIVEIRA SALLES, CNPC; ANA CAROLINA LINHARES BRAGA, Centro Universitário Instituto Superior de Teologia Aplicada (UNINTA) - Sobral, CE, Brasil; DANISVÂNIA RIPARDO NASCIMENTO, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil; MAYARA STEPHANNY MELO PRADO, Universidade Estadual Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brasil; HENRIQUE ANTUNES DE SOUZA, CPAMN; EDUARDO LUIZ DE OLIVEIRA, CNPC; LUIZ DA SILVA VIEIRA, CNPC; ANTÔNIO CÉZAR ROCHA CAVALCANTE, CNPC; ADRIANO RODRIGUES LIMA, CNPC; CLÁUDIO SANTOS TELES NETO, Centro Universitário Instituto Superior de Teologia Aplicada (UNINTA) - Sobral, CE, Brasil; ANA MÁRJORY PAIVA SOUSA, Universidade Estadual do Ceará (UECE); Rede Nordeste de Biotecnologia (RENORBIO) - Fortaleza, CE, Brasil; REGISLANE PINTO RIBEIRO, Universidade Estadual do Ceará (UECE); Rede Nordeste de Biotecnologia (RENORBIO) - Fortaleza, CE, Brasil. |
Título: |
Crop residues activity against the free-living stages of small ruminant nematodes. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Veterinary Parasitology, v. 28, n. 3, p. 528-532, jul./sept. 2019. |
DOI: |
Doi: https://doi.org/10.1590/S1984-29612019024 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The nematicidal effect of different organic materials was evaluated in order to develop a non-chemical alternative soil treatment for control of the free-living stages of small ruminant gastrointestinal nematodes. The selected organic
materials were residues from the juice industry of acerola, cashew, grape, guava, papaya and pineapple, as well as castor residue from the biodiesel industry. LC90 results showed that pineapple residue was the most efficient inhibitor of
larval development, followed by castor, grape, cashew, acerola, guava and papaya. Castor residue was also a good source of nitrogen and was used in a greenhouse experiment to prevent larval development in contaminated goat faeces that
was deposited in pots containing the grasses Brachiaria brizantha (var. Paiaguás) or Megathyrsus maximus x M. infestum (var. Massai). Castor residue caused a significant (P < 0.05) reduction (85.04%) in Paiaguás grass contamination
(L3.dry mass-1) and a reduction of 17.35% in Massai grass contamination (P > 0.05), with an increase in the biomass production of Massai (251.43%, P < 0.05) and Paiaguás (109.19%, P > 0.05) grasses. This strategy, called Econemat?,
with good results in vitro shows to be promising on pasture increasing phytomass production.
[Atividade de resíduos de culturas contra os estágios de vida livre de nematoides de pequenos ruminantes].
Resumo: O efeito nematicida de diferentes materiais orgânicos foi avaliado, com o objetivo de desenvolver um tratamento alternativo não químico do solo para o controle dos estágios de vida livre de nematoides gastrintestinais de pequenos
ruminantes. Os materiais orgânicos selecionados foram resíduos da indústria de suco de acerola, caju, uva, goiaba, mamão e abacaxi, além do resíduo de mamona da indústria de biodiesel. Os resultados da LC90 mostraram que o
resíduo de abacaxi foi o mais eficiente inibidor do desenvolvimento larval, seguido pela mamona, uva, caju, acerola, goiaba e mamão. O resíduo de mamona também se mostrou uma boa fonte de nitrogênio, sendo usado em experimento
em casa de vegetação para prevenir o desenvolvimento larval em fezes contaminadas, depositadas em vasos, contendo as gramíneas Brachiaria brizantha (var. Paiaguás) ou Megathyrsus maximus x M. infestum (var. Massai). O resíduo de
mamona reduziu (85,04%) significativamente (P < 0,05) a contaminação no capim-Paiaguás (L3.dry massa-1), 17,35% no capim Massai (P> 0,05), e aumentou a produção de biomassa das gramíneas Massai (251,43%, P <0,05) e Paiaguás
(109,19%, P> 0,05). Essa estratégia, chamada Econemat?, com bons resultados in vitro, mostra-se promissora nas pastagens aumentando a produção de fitomassa. MenosAbstract: The nematicidal effect of different organic materials was evaluated in order to develop a non-chemical alternative soil treatment for control of the free-living stages of small ruminant gastrointestinal nematodes. The selected organic
materials were residues from the juice industry of acerola, cashew, grape, guava, papaya and pineapple, as well as castor residue from the biodiesel industry. LC90 results showed that pineapple residue was the most efficient inhibitor of
larval development, followed by castor, grape, cashew, acerola, guava and papaya. Castor residue was also a good source of nitrogen and was used in a greenhouse experiment to prevent larval development in contaminated goat faeces that
was deposited in pots containing the grasses Brachiaria brizantha (var. Paiaguás) or Megathyrsus maximus x M. infestum (var. Massai). Castor residue caused a significant (P < 0.05) reduction (85.04%) in Paiaguás grass contamination
(L3.dry mass-1) and a reduction of 17.35% in Massai grass contamination (P > 0.05), with an increase in the biomass production of Massai (251.43%, P < 0.05) and Paiaguás (109.19%, P > 0.05) grasses. This strategy, called Econemat?,
with good results in vitro shows to be promising on pasture increasing phytomass production.
[Atividade de resíduos de culturas contra os estágios de vida livre de nematoides de pequenos ruminantes].
Resumo: O efeito nematicida de diferentes materiais orgânicos foi avaliado, com o objetivo de desenvolver um tratame... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Nematoides gastrintestinais; Organic residues. |
Thesagro: |
Caprino; Controle Ambiental; Haemonchus Contortus; Ovino; Resíduo Orgânico. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; Environmental control systems; Gastrointestinal nematodes; Goats; Sheep. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201908/1/cnpc-2019-Crop.pdf
|
Marc: |
LEADER 03962naa a2200409 a 4500 001 2112160 005 2019-09-13 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $aDoi: https://doi.org/10.1590/S1984-29612019024$2DOI 100 1 $aSALLES, H. O. 245 $aCrop residues activity against the free-living stages of small ruminant nematodes.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: The nematicidal effect of different organic materials was evaluated in order to develop a non-chemical alternative soil treatment for control of the free-living stages of small ruminant gastrointestinal nematodes. The selected organic materials were residues from the juice industry of acerola, cashew, grape, guava, papaya and pineapple, as well as castor residue from the biodiesel industry. LC90 results showed that pineapple residue was the most efficient inhibitor of larval development, followed by castor, grape, cashew, acerola, guava and papaya. Castor residue was also a good source of nitrogen and was used in a greenhouse experiment to prevent larval development in contaminated goat faeces that was deposited in pots containing the grasses Brachiaria brizantha (var. Paiaguás) or Megathyrsus maximus x M. infestum (var. Massai). Castor residue caused a significant (P < 0.05) reduction (85.04%) in Paiaguás grass contamination (L3.dry mass-1) and a reduction of 17.35% in Massai grass contamination (P > 0.05), with an increase in the biomass production of Massai (251.43%, P < 0.05) and Paiaguás (109.19%, P > 0.05) grasses. This strategy, called Econemat?, with good results in vitro shows to be promising on pasture increasing phytomass production. [Atividade de resíduos de culturas contra os estágios de vida livre de nematoides de pequenos ruminantes]. Resumo: O efeito nematicida de diferentes materiais orgânicos foi avaliado, com o objetivo de desenvolver um tratamento alternativo não químico do solo para o controle dos estágios de vida livre de nematoides gastrintestinais de pequenos ruminantes. Os materiais orgânicos selecionados foram resíduos da indústria de suco de acerola, caju, uva, goiaba, mamão e abacaxi, além do resíduo de mamona da indústria de biodiesel. Os resultados da LC90 mostraram que o resíduo de abacaxi foi o mais eficiente inibidor do desenvolvimento larval, seguido pela mamona, uva, caju, acerola, goiaba e mamão. O resíduo de mamona também se mostrou uma boa fonte de nitrogênio, sendo usado em experimento em casa de vegetação para prevenir o desenvolvimento larval em fezes contaminadas, depositadas em vasos, contendo as gramíneas Brachiaria brizantha (var. Paiaguás) ou Megathyrsus maximus x M. infestum (var. Massai). O resíduo de mamona reduziu (85,04%) significativamente (P < 0,05) a contaminação no capim-Paiaguás (L3.dry massa-1), 17,35% no capim Massai (P> 0,05), e aumentou a produção de biomassa das gramíneas Massai (251,43%, P <0,05) e Paiaguás (109,19%, P> 0,05). Essa estratégia, chamada Econemat?, com bons resultados in vitro, mostra-se promissora nas pastagens aumentando a produção de fitomassa. 650 $aBrazil 650 $aEnvironmental control systems 650 $aGastrointestinal nematodes 650 $aGoats 650 $aSheep 650 $aCaprino 650 $aControle Ambiental 650 $aHaemonchus Contortus 650 $aOvino 650 $aResíduo Orgânico 653 $aNematoides gastrintestinais 653 $aOrganic residues 700 1 $aBRAGA, A. C. L. 700 1 $aNASCIMENTO, D. R. 700 1 $aPRADO, M. S. M. 700 1 $aSOUZA, H. A. de 700 1 $aOLIVEIRA, E. L. de 700 1 $aVIEIRA, L. da S. 700 1 $aCAVALCANTE, A. C. R. 700 1 $aLIMA, A. R. 700 1 $aTELES NETO, C. S. 700 1 $aSOUSA, A. M. P. 700 1 $aRIBEIRO, R. P. 773 $tBrazilian Journal of Veterinary Parasitology$gv. 28, n. 3, p. 528-532, jul./sept. 2019.
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