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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, P. V.; SANTOS, E. V.; OLIVEIRA, E. C. Avaliacao de progenies de pimentao (Capsicum annuum L.) e selecao de plantas individuais no municipio de Maceio-AL. In: ENCONTRO DE GENETICA DO NORDESTE, 9., 1993, Teresina, PI. Anais... Teresina: UFPI / UEPI / EMBRAPA / SBG, 1993. p.111.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, F. L.; LOPES, O. F.; SANTOS, E. V.; RIBEIRO, C. Promoting CO2 electroreduction on boron-doped diamond electrodes: Challenges and trends. Current Opinion in Electrochemistry, v. 32, 10089, 2022,

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, J. D.; SANTOS, E. V. dos; LIMA, M. D. R.; PATRÍCIO, E. P. S.; GONÇALVES, D. de A.; PROTÁSIO, T. de P. Produtividade da espécie amazônica Tachigali vulgaris cultivada em plantios homogêneos com diferentes espaçamentos e idade. Série Técnica IPEF, v. 26, n. 48, p. 219-223, maio 2023. Anais do Congresso de Plantações Florestais, 2023, Piracicaba.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, E. M. de; SANTOS, E. V. dos; SILVA, E. R. O. da; SILVA, M. O. dos S.; GONÇALVES, D. de A.; PROTÁSIO, T. de P. Produção de massa seca de madeira da espécie Tachigali vulgaris L.G.Silva & H.C.Lima (tachi branco) em razão do pH do solo e espaçamento de plantio. In: CONGRESSO FLORESTAL BRASILEIRO, 9., 2022, Brasília, DF. Inovações, desafios e oportunidades para o uso sustentável, a conservação das florestas brasileiras e o desenvolvimento social: anais. Brasília, DF: SBEF, 2022. p. 90.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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5.Imagem marcado/desmarcadoBALERONI, C. R. S.; ALVES, P. F.; SANTOS, E. V. R. dos; CAMBUIM, J.; ANDRADE, J. A. da C.; MORAES, M. L. T. de. Variação genética em populações de aroeira em dois sistemas de plantio. Revista do Instituto Florestal, v. 15, n. 2, p. 125-136, dez. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoGALVÃO, F. M. F.; CABRAL, R. L. B.; SANTOS, E. V.; SANTOS, J. E. L.; SANTOS, T. F.; ZILLE, A.; MATTOS, A. L. A.; SOUZA, D. F. S.; NASCIMENTO, J. H. O. Comparative Study of the Synthesis and Characterization of Reduced Graphene Oxide (RGO) Using an Eco‑Friendly Reducing Agent. Journal of Electronic Materials, ago. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, E. V. dos; LIMA, M. D. R.; DANTAS, K. das G. F.; CARVALHO, F. I. M.; GONÇALVES, D. de A.; SILVA, A. R.; SUN, H.; FERREIRA, M. J.; HEIN, P. R. G.; PROTÁSIO, T. de P. The inorganic composition of Tachigali vulgaris wood: implications for bioenergy and nutrient balances of planted forests in the Amazonia. BioEnergy Research, v. 17, p. 114-128, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  07/12/2022
Data da última atualização:  07/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, C. F. de; RECH, K. S.; MOURA, P. F.; OLIVEIRA, C. da S. P. de; HIROTA, B. C. K.; BETIM, F. C. M.; BALBI, M. E.; ZANIN, S. M. W.; DIAS, J. de F. G.; MIGUEL, O. G.; AUER, C. G.; MIGUEL, M. D.
Afiliação:  CAMILA FREITAS DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; KATLIN SUELLEN RECH, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; PAULA FRANCISLAINE MOURA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; CRISTIANE DA SILVA PAULA DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; BEATRIZ CRISTINA KONOPATZKI HIROTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; FERNANDO CESAR MARTINS BETIM, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; MARIA EUGENIA BALBI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; SANDRA MARIA W. ZANIN1, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; JOSIANE DE FÁTIMA GASPARI DIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; OBDULIO GOMES MIGUEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA; CELSO GARCIA AUER, CNPF; MARILIS DALLARMI MIGUEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANA.
Título:  Evaluation of the nutritional composition and antioxidant activity of Bjerkandera adusta.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Pharmaceutical Sciences, v. 58, e20312, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1590/s2175-97902022e20312
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bjerkandera adusta, a globally distributed fungus, is commonly used in the nutritional practices of the East Asian population. In this study, we evaluated the nutritional composition of the lyophilized mycelium of B. adusta as well as the phenolic composition and antioxidant activity of its extracts. The mycelium exhibited moisture (7.97 %), ash (3.27 %), and fiber (5.31 %) content values similar to the established values reported in the available literature. In addition, a high protein (9.32 %) and carbohydrate (63.45 %) content was shown, with a low lipid (1.36 %) content. The energy value per 100 g sample of mycelium was 1445.85 kJ. The results obtained indicated a statistically significant variation (p < 0.05) in the phenolic composition (81.84?110.96 mg gallic acid equivalents (GAE) per g of extract), free radical 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) scavenging activity (IC50 29.05?340.46 µg·mL-1), phosphomolybdenum antioxidant content (34.89?55.64 %), reduction of ferricyanide ion (66.55?69.4 %), and thiobarbituric acid reactive substance (TBARS) values (44.66?133.03 %). These results are unprecedented for this species and emphasize its nutraceutical potential.
Thesaurus NAL:  Bjerkandera adusta; Functional foods; Fungi; Nutrient content.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149363/1/Auer-Evaluation-of-the-nutritional-composition-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58411 - 1UPCAP - DD
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