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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/04/2015
Data da última atualização:  02/03/2024
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  ARCHANGELO, E. R.; TEIXEIRA JÚNIOR, T.; CARDOSO, E. A.; COIMBRA, R. R.; FRAGOSO, D. B.; JUCÁ, J. V.; NASCIMENTO, R. A.
Afiliação:  ELIANE REGINA ARCHANGELO, UNITINS; THADEU TEIXEIRA JÚNIOR, UNITINS; EXPEDITO ALVES CARDOSO, UNITINS; RONALDO R. COIMBRA, UFT; DANIEL DE BRITO FRAGOSO, CNPAF; JOSÉ V. JUCÁ, SEAGRO-TO; RAFAELLA A. NASCIMENTO, graduanda UFT.
Título:  Variedades de mandioca de indústria em diferentes épocas de colheita.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Palmas: Unitins, 2012.
Páginas:  19 p.
Série:  (UNITINS. Boletim de pesquisa, 7).
ISSN:  1981-5697
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi realizar avaliações quanto à caracterização botânico-agronômica e deterioração pós-colheita em variedades de mandioca de indústria em três épocas de colheitas.
Thesagro:  Época de colheita; Indústria; Mandioca; Variedade.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF33330 - 1UPCFL - PPFOL 56812015.5681
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/02/2021
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, F. N. S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; MEDEIROS, G. R.; ZANINE, A. M.; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F.; LEMOS, M. L. P.; PEREIRA, D. M.; CRUZ, G. F. L.; PAULINO, R. S.; OLIVEIRA, C. J. B.
Afiliação:  F. N. S. Santos; E. M. Santos; J. S. Oliveira; G. R. Medeiros; A. M. Zanine; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; A. F. Perazzo; M. L. P. Lemos; D. M. Pereira; G. F. L. Cruz; R. S. Paulino; C. J. B. Oliveira.
Título:  Fermentation profile, microbial populations, taxonomic diversity and aerobic stability of total mixed ration silages based on Cactus and Gliricidia.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  The Journal of Agricultural Science, v. 158, n. 5, p. 396-405, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1017/ S0021859620000805
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to investigate the effects of Cactus (Opuntia spp) levels in total mixed ration silages based on Cactus and Gliricidia (Gliricidia sepium (Jacq.) Steud) on the fermentation profile, microbial populations, aerobic stability and taxonomic diversity. The completely randomized design was used in a 4 × 4 factorial design with four replications, being four rations with different levels of Cactus (15, 30, 45, 60% based on the dry matter) and four opening periods (0, 15, 30 and 60 days of fermentation). An interaction effect (P < 0.050) was observed among the diets and opening times for mould and yeast populations. An interaction effect for the levels of acetic acid was observed, where the diets 15, 30, 45 and 60% showed higher values at 60 days (0.44, 0.41, 0.35 and 0.40 g/kg DM, respectively). A significant difference was observed for the richness and diversity index (Chao1 and Shannon). The most abundant bacterial phyla were Proteobacteria and Firmicutes and the genera Lactobacillus and Weissella. Cactus can be added in total mixed ration silages up to the level of 60% in a way that it positively affects the qualitative indicators of the silages, modulating the taxonomic communities and allowing the predominance of important groups for preservation of the ensiled mass.
Palavras-Chave:  Diversidade taxonômica; Estabilidade aeróbica; Silagens de ração mista.
Thesagro:  Alimentação Na Seca; Cactus Ficus Indica; Fermentação Aeróbica; Gliricidia; Ruminante; Silagem; Sistema de Alimentação.
Thesaurus NAL:  Gliricidia sepium; Lactic acid; Lactic acid bacteria; Ruminant nutrition; Small ruminants.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221243/1/Fermentation-profile-microbial-populations-2020.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59418 - 1UPCAP - DD
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