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Registros recuperados : 55 | |
41. | | CAVALCANTE, A. C. R.; MOITA, A. K. F.; SALES, G. S.; OLIVEIRA, A. L. M. de; ARAUJO FILHO, J. A. de. Fenologia do juazeiro indiano (Zizyphus undulata Reiss.). In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UVA, 1., 1998; ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UVA, 2., 2000, Sobral. Anais... Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2001. p. 15. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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42. | | RODRIGUES, E. P.; SOARES, C. P.; SILVA, J. R.; OLIVEIRA, A. L. M.; SIMÕES-ARAÚJO, J. L.; VIDAL, M. S.; BALDANI, J. I. Mutação na região regulatória do grupo gênico tonB-exBD1D2 sugere o seu envolvimento no transporte de auxinas em Gluconacetobacter diazotrophicus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 54., 2008, Salvador. Anais... Salvador: SBG, 2008. p.120. UFRJ; UFRRJ; UEL. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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44. | | BALDANI, J. Ivo; OLIVARES, F. L.; OLIVEIRA, A. L. M.; REIS JUNIOR, F. B.; BALDANI, Vera L. D.; REIS, Veronica M.; HEMERLY, A.; DOBEREINER, Johanna. Nitrogen - fixing endophytes: Recent advances in the association with graminaceous plants grown in the tropics. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON NITROGEN FIXATION, 11., jul. 1997, Paris. Abstracts... Paris: Institut Pasteur; INRA; CNRS; CEA; ORSTOM; CIRAD, 1997. p.14. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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47. | | MATSUMURA, E. E.; SECCO, V. A.; MOREIRA, R. S.; SANTOS, O. J. A. P. dos; HUNGRIA, M.; OLIVEIRA, A. L. M. de. Composition and activity of endophytic bacterial communities in field-grown maize plants inoculated with Azospirillum brasilense. Annals of Microbiology, v. 65, n. 4, p. 2187-2200, Dec. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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48. | | RODRIGUES, E. P.; SOARES, C. de P.; OLIVEIRA, A. L. M. de; SIMÕES-ARAÚJO, J. L.; VIDAL, M. S.; BALDANI, J. I. Knockout of a L-amino acid oxidase flavin gene of Gluconacetobacter diazotrophicus affected the production of auxin. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON NITROGEN FIXATION WITH NON-LEGUMES, 11th., 2008, Gent, Belgium. Abstracts... Belgium: Universiteit Gent, 2008. p. 7. Resumo PS1-3. Parceria: UFRRJ; Universidade Estadual de Londrina. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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49. | | OLIVEIRA, A. L. M.; BOA SORTE, P. M. F.; CANUTO, E. L.; KENNEDY, C.; BODDEY, R. M.; REIS, V. M.; BALDANI, J. I. Inoculação de estirpes selvagens e mutante NIF- de Gluconacetobacter diazotrophicus em plantas micropropagadas de cana-de-açúcar. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 30., 2005, Recife. Solos: sustentabilidade e qualidade ambiental. Recife: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2005. 4 p. CD ROM Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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50. | | REIS, V. M.; OLIVEIRA, A. L. M. de; SILVA, M. F. da; OLIVARES, F. L.; BALDANI, J. I.; BODDEY, R. M.; URQUIAGA, S. Inoculants for sugar cane: the scientific bases for the adoption of the technology for biofuel production. In: DAKORA, F.D. et al. (Ed.). INTERNATIONAL NITROGEN FIXATION CONGRESS, 15th., INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE AFRICAN ASSOCIATION FOR BIOLOGICAL NITROGEN FIXATION, 12th., 2008, South Africa. Biological nitrogen fixation: towards poverty alleviation through sustainable agriculture: proceedings... Heidelberg: Springer, 2008. (Current Plant Science and Biotechnology in Agriculture 42 Proceedings of International Nitrogen Fixation Congress, 15.; International Conference of the African Association for Biological Nitrogen Fixation, 12., 2008, south africa. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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51. | | RODRIGUES, E. P.; SOARES, C. de P.; OLIVEIRA, A. L. M.; VIDAL, M. S.; SIMÕES ARAÚJO, J. L.; BALDANI, J. I. Isolamento e caracterização de mutantes de Gluconacetobacter diazotrophicus deficientes na produção de auxinas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 24.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBACTÉRIAS, 12.; SIMPÓSIO DE COLEÇÕES DE CULTURA, 2.; ENCONTRO DE ENSINO EM MICROBIOLOGIA, 4., 2007, Brasília, DF. Anais. {São Paulo}: SBM, 2007. 1 p. 1 CD-ROM. Parceria: UFRJ, UFRRJ, UEL. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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52. | | SANTOS, O. J. A. P.; GONÇALVES, L. S. A.; SCAPIM, C. A.; SOUSA, S. M. de; CASTRO, C. R.; BABA, V. Y.; OLIVEIRA, A. L. M. de. Screening of inbred popcorn lines for tolerance to low phosphorus. Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 15, n. 2, p. 1-9, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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53. | | CALZAVARA, A. K.; PAIVA, P. H. G.; GABRIEL, L. C.; OLIVEIRA, A. L. M.; MILANI, K.; OLIVEIRA, H. C.; BIANCHINI, E.; PIMENTA, J. A.; OLIVEIRA, M. C. N. de; DIAS-PEREIRA, J.; STOLF-MOREIRA, R. Associative bacteria influence maize (Zea mays L.) growth, physiology and root anatomy under different nitrogen levels. Plant biology, v. 20, n. 5, p. 870-878, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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54. | | OLIVEIRA, A. L. M. de; GUIMARÃES, V. F.; GALVÃO, C. W.; FERREIRA, E. P. de B.; MARTIN DIDONET, C. C. G.; CRUZ, L. M.; SANTOS, O. J. A. P. dos; DARTORA, J.; ETTO, R. M.; PEDROSA, F. de O. Promoção do crescimento de milho por novas estirpes de bactérias associativas: resultados de ensaios em rede conduzidos pelo instituto nacional de ciência e tecnologia da Fixação Biológica do Nitrogênio (INCT-FBN). In: REUNIÃO DA REDE DE LABORATÓRIOS PARA A RECOMENDAÇÃO, PADRONIZAÇÃO E DIFUSÃO DE TECNOLOGIAS DE INOCULANTES MICROBIANOS DE INTERESSE AGRÍCOLA, 17., 2014, Londrina. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2016. p. 68-69. (Embrapa Soja. Documentos, 369). Editores técnicos: Mariangela Hungria, Fábio Martins Mercante. RELARE 2014. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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55. | | BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; CRUZ, Q. A. da; MENDONÇA, M. A. de S.; BORBA, T. C. de O.; VANIER, N. L.; SOUZA NETO, M. A. de; FERREIRA, K. C.; SILVA, G. de L. P. e; OLIVEIRA, A. L. M. de. The convenience of non-conventional methods for evaluation of the culinary quality of beans. Research, Society and Development, v. 9, n. 11, e44491110103, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 55 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
25/01/2021 |
Data da última atualização: |
26/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
BENTO, J. A. C.; BASSINELLO, P. Z.; CRUZ, Q. A. da; MENDONÇA, M. A. de S.; BORBA, T. C. de O.; VANIER, N. L.; SOUZA NETO, M. A. de; FERREIRA, K. C.; SILVA, G. de L. P. e; OLIVEIRA, A. L. M. de. |
Afiliação: |
JULIANA APARECIDA CORREIA BENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; QUEDMA ANTONIA DA CRUZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; MARINA APARECIDA DE SOUSA MENDONÇA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; TEREZA CRISTINA DE OLIVEIRA BORBA, CNPAF; NATHAN LEVIEN VANIER, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; MENANDES ALVES DE SOUZA NETO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; KAREN CARVALHO FERREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; GISELE DE LIMA PAIXAO E SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ANA LAZARA MATTOS DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS. |
Título: |
The convenience of non-conventional methods for evaluation of the culinary quality of beans. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Research, Society and Development, v. 9, n. 11, e44491110103, 2020. |
ISSN: |
2525-3409 |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.33448/rsd-v9i11.10103 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The standard Mattson method to evaluate the cooking time of beans on breeding programs presents disadvantages. We have tested and improved a non-conventional method previously proposed to evaluate the percentage of cooked grains on an automatic pressure cooker. It showed a similar trend as Mattson?s for the cooking behavior of contrasting genotypes, but the first showed a higher correlation with sensory tests. Differently, it is closer to the Brazilian domestic bean preparation. It is a simple and more affordable procedure for application in a huge routine, once it requires a shorter time to run simultaneously a larger number of samples with confident results. Its positive correlation with sensory analysis helps breeders to select promising genotypes from early breeding generations to attend consumer demands more efficiently. We recommend the standard method be used preferably to evaluate the advanced generations to validate the cooking quality of selected materials and to attend cultivar releasing normative. |
Palavras-Chave: |
Mattson; Panela de pressão. |
Thesagro: |
Análise Organoléptica; Cocção; Culinária; Envelhecimento; Feijão; Grão; Phaseolus Vulgaris; Textura. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Pressure cookers; Pressure cooking; Sensory evaluation; Texture. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220564/1/RSD-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 02269naa a2200433 a 4500 001 2129517 005 2021-01-26 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2525-3409 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.33448/rsd-v9i11.10103$2DOI 100 1 $aBENTO, J. A. C. 245 $aThe convenience of non-conventional methods for evaluation of the culinary quality of beans.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe standard Mattson method to evaluate the cooking time of beans on breeding programs presents disadvantages. We have tested and improved a non-conventional method previously proposed to evaluate the percentage of cooked grains on an automatic pressure cooker. It showed a similar trend as Mattson?s for the cooking behavior of contrasting genotypes, but the first showed a higher correlation with sensory tests. Differently, it is closer to the Brazilian domestic bean preparation. It is a simple and more affordable procedure for application in a huge routine, once it requires a shorter time to run simultaneously a larger number of samples with confident results. Its positive correlation with sensory analysis helps breeders to select promising genotypes from early breeding generations to attend consumer demands more efficiently. We recommend the standard method be used preferably to evaluate the advanced generations to validate the cooking quality of selected materials and to attend cultivar releasing normative. 650 $aBeans 650 $aPressure cookers 650 $aPressure cooking 650 $aSensory evaluation 650 $aTexture 650 $aAnálise Organoléptica 650 $aCocção 650 $aCulinária 650 $aEnvelhecimento 650 $aFeijão 650 $aGrão 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aTextura 653 $aMattson 653 $aPanela de pressão 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aCRUZ, Q. A. da 700 1 $aMENDONÇA, M. A. de S. 700 1 $aBORBA, T. C. de O. 700 1 $aVANIER, N. L. 700 1 $aSOUZA NETO, M. A. de 700 1 $aFERREIRA, K. C. 700 1 $aSILVA, G. de L. P. e 700 1 $aOLIVEIRA, A. L. M. de 773 $tResearch, Society and Development$gv. 9, n. 11, e44491110103, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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