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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  13/10/2017
Data da última atualização:  01/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PONTES, N. C.; NASCIMENTO, A. R.; GOLYNSKI, A.; MOITA, A. W.; MAFFIA, L. A.; OLIVEIRA, J. R.; DUVAL, A. M. Q.
Afiliação:  NADSON C. PONTES, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; ABADIA R. NASCIMENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIAS; ADELMO GOLYNSKI, INSTITUTO FEDERAL GOIANO; ANTONIO WILLIAMS MOITA, CNPH; LUIZ A. MAFFIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; JOSÉ R. OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; ALICE MARIA QUEZADO DUVAL, CNPH.
Título:  Volume de aplicação e eficiência do controle químico da mancha bacteriana em tomateiro industrial.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasília,DF, v. 35, n. 3, p. 371-376, July/ Sept. 2017.
ISSN:  0102-0536
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/ S0102-053620170309
Idioma:  Português
Conteúdo:  Foi avaliado o efeito do volume de aplicação de hidróxido de cobre (HC) e do acibenzolar-S-metil (ASM) no controle da mancha bacteriana em tomate para processamento industrial. Os ensaios foram realizados em 2010, sendo um em Brasília-DF (ensaio 1), e dois em Morrinhos-GO (ensaios 2 e 3).
Palavras-Chave:  Acibenzolar-S-metil; Hidróxido de cobre.
Thesagro:  Tomate.
Thesaurus Nal:  Copper hydroxide; Solanum lycopersicum; Xanthomonas gardneri.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165061/1/HB-v35-n3-p-371-376-July-Sept-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH40545 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  27/12/2023
Data da última atualização:  22/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  SOUSA, A. E. D. de; MELO, R. P.; GAGLIARDI, P. R.; NUNES. G, H, de S.; OSTER, A. H.; SILVA, E. de O.
Afiliação:  ALINE E. D. DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO AMAZONAS; RAFAELA P. MELO, EMBRAPA AGROINDÚSTRIA TROPICAL; PAULO R. GAGLIARDI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SERGIPE; GLAUBER H. DE S. NUNES, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO SEMI-ÁRIDO; ANDREIA HANSEN OSTER, CNPUV; EBENEZER DE OLIVEIRA SILVA, CNPAT.
Título:  Antifungal action of essential oils against Fusarium rot in melon.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, v. 36, n. 3, p. 486-493, jul./set. 2023.
DOI:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_pdf&pid=S1983-21252023000300486&tlng=en
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to determine the composition and evaluate in vitro and in vivo effects of essential oils (Lippia sidoides Cham., Ocimum gratissimum L., Cymbopogon citratus Stapf., Ocimum selloi Benth., Citrus sinensis L., Ocimum micranthum Willd., Ocimum sp., and Piper aduncum L.) on the control of Fusarium rot in melon fruits, caused by the fungus Fusarium pallidoroseum. The essential oils were obtained by hydrodistillation and their chemical composition was determined by GCMS and GC-FID. The effect of each essential oil (concentrations of 0, 500, 1500, and 3000μL L-1) on the fungal mycelial growth was evaluated in in vitro experiment. The effective concentration that inhibited 50% of mycelial growth (EC50) was determined through the probit method; mycelial growth index (MGI) was also calculated. The essential oils with higher potential for inhibiting mycelial growth of F. pallidoroseum were evaluated for their inhibitory effect on the fungus spore germination in in vitro and in vivo experiments using melon fruits (variety Galia). Chemical composition analysis of essential oils enabled the identification of varying amounts of chemical compounds, with predominance of monoterpenes. The essential oils of L. sidoides, O. gratissimum, C. citratus, and O. micranthum presented higher inhibiting effects on F. pallidoroseum mycelial growth and spore germination, therefore, they are promising raw materials for the development of commercial fungicides, mainly for contro... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Essential oil; Fusarium pallidoroseum.
Thesagro:  Cucumis Melo; Óleo Essencial.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160950/1/ART-23038.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT17214 - 1UPCAP - DD
CNPUV19210 - 1UPCAP - DD
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