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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  22/11/2010
Data da última atualização:  22/11/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, L. O.; DURIGAN, J. F.; STUCHI, E. S.; MARTINS, R. N.
Afiliação:  LEANDRA OLIVEIRA SANTOS, UNESP; JOSÉ FERNANDO DURIGAN, UNESP; EDUARDO SANCHES STUCHI, CNPMF; UNESP.
Título:  Degreening of ‘satsuma okitsu’ tangerine.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa. Science and horticulture for people: programme & book of abstracts. Lisboa: ISHS, 2010. 1 CD-ROM.
Volume:  2
Páginas:  P.143.
Idioma:  Inglês
Notas:  PDF. S02.341.
Conteúdo:  Fruit of ‘Satsuma Okitsu’ tangerine have similar aspects to ‘Ponkan’, with matura-tion period starting in January, and being able to supply the Brazilian market dur-ing off-season. Fruits of this cultivar have to be harvested with green peel, which is not well accepted by the market. Having this obstacle, this study aimed to evalu-ate the degreening of ‘Satsuma Okitsu’ tangerine using ethephon (2-chloroethyl phosphonic acid). The fruits were harvested with the sten end and when it reached the relation soluble solids / acidity around 7 - 19. They were immediately trans-ported to the laboratory where it were selected to standardize them by color, size and absence of injuries. After selection, the fruits were treated with the Imazalil fungicide (200 mL×100 L-1) for two minutes and after 24 hours these fruits were dipped in different concentrations of ethephon as Ethrel 240 (control, 250 ppm, 500 ppm and 1000 ppm ). The fruits were analyzed every 3 days during 9 days of storage, by appearance, weight loss, hind color, soluble solids, acidity and ascorbic acid content. The experiment was conducted in a completely randomized design. The results showed that the different doses reduced significantly ascorbic acid content, due to the effect of exogenous ethylene which accelerate the aging process of these fruits. It was observed that the 500 ppm Ethrel treatment provided the best flavedo or hind degreening which made these fruits turn orange with greater intensity. The fruits treated... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Tangerine.
Thesagro:  Tangerina.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  02/06/2005
Data da última atualização:  23/06/2017
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  COELHO, I. da S.; SANTOS, M. da C. F.; ALMEIDA, D. L. de; SILVA, E. M. R. da; NEVES, M. C. P.
Título:  Como plantar e usar a araruta.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Seropédica, RJ: Embrapa Agrobiologia, 2005.
Páginas:  55 p.
ISBN:  85-7383-292-4
Idioma:  Português
Conteúdo:  Uma breve história...; "A araruta também tem seu dia de mingau..."; Araruta, uma planta brasileira; O plantio da araruta; É preciso fazer adubação?; Onde devo plantar a araruta?; Como plantar a araruta?; Que são plantas para adubação verde?; Por que as leguminosas são bons adubos verdes?; Cuidados com a araruta; Vigiando a plantação; Como evitar problemas com as pragas?; Quando colher a araruta?; Como colher a araruta?; Como preparar o polvilho da araruta?; Como deixar o polvilho bem branquinho?; Pode-se fazer farinha de araruta?; Como usar o polvilho e a farinha de araruta?; Outros usos da araruta; Receitas preparadas com polvilho de araruta.
Palavras-Chave:  Farinha de araruta.
Thesagro:  Araruta; Colheita; Culinária; Plantio; Polvilho; Pratica Cultural; Processamento; Receita; Tubérculo.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111701/1/CNPAB-COMO-PLANT.-E-USAR-A-ARARUTA-05.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE30970 - 1UPELV - PPCNPABC672c2005.00359
AI-SEDE30970 - 2UPELV - PPCNPABC672c2005.00360
CNPAB32634 - 1UPCLV - --2005.01242005.00124
CNPAB32634 - 2UPCLV - --2005.01242005.124-2
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