BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  11/04/1995
Data da última atualização:  11/04/1995
Autoria:  URITANI, I.; IWATSUKI, N.; SAKAI, T.; MAGHIRANG, H. C.; GARCIA, V. V.
Título:  Odor compounds produced in peel of mature-green banana fruit.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Tokyo, Japan: Japan Scientific Societies Press, 1994.
Páginas:  p.193-201
ISBN:  4-7622-7755-X
Idioma:  Inglês
Notas:  In: URITANI, I.; GARCIA, V. V.; MENDOZA, E. M.
Conteúdo:  Prelimanary experiments indicated that it was necessary for the assay of lipoxygenase activity in banana peels to get a colorless enzyme extract with isoascorbate and pass the exract trhough a Sephadex G-25 column to remove polyphenols and isoascorbate. Lipoxigenase activity wasaabout 2 times higher ih the peel than ih the pulp through the 6 day ripening period with the activity decreasing during the process of ripening. Besides lipoxygenase, the presence of hydroperoxide lyase in the peel eas proven. It eas assumed that the valatile components were formed from linoleic acid and linolenic acid by active sequential reaction of the enzyme system in which lipoxygenase and hydroperoxide lyase participad, through destruction of compartimentalization of the tissue cells in the peel following peeling injury. This was proven by the GC analysis, which indicated the ocorrence of the 6 C 6- and 2 C 9- volatile components in the peel homogenates of some cultivars.
Palavras-Chave:  Armazenagem; Cultivar; Latundan; Musa app.
Thesagro:  Adubo Verde.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF13507 - 1ADDPL - --581.192U76p1994000158
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  02/06/2005
Data da última atualização:  23/06/2017
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  COELHO, I. da S.; SANTOS, M. da C. F.; ALMEIDA, D. L. de; SILVA, E. M. R. da; NEVES, M. C. P.
Título:  Como plantar e usar a araruta.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Seropédica, RJ: Embrapa Agrobiologia, 2005.
Páginas:  55 p.
ISBN:  85-7383-292-4
Idioma:  Português
Conteúdo:  Uma breve história...; "A araruta também tem seu dia de mingau..."; Araruta, uma planta brasileira; O plantio da araruta; É preciso fazer adubação?; Onde devo plantar a araruta?; Como plantar a araruta?; Que são plantas para adubação verde?; Por que as leguminosas são bons adubos verdes?; Cuidados com a araruta; Vigiando a plantação; Como evitar problemas com as pragas?; Quando colher a araruta?; Como colher a araruta?; Como preparar o polvilho da araruta?; Como deixar o polvilho bem branquinho?; Pode-se fazer farinha de araruta?; Como usar o polvilho e a farinha de araruta?; Outros usos da araruta; Receitas preparadas com polvilho de araruta.
Thesagro:  Araruta; Colheita; Culinária; Plantio; Polvilho; Pratica Cultural; Processamento; Receita; Tubérculo.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/bitstream/doc/627200/1/CNPABCOMOPLANT.EUSARAARARUTA05.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE30970 - 1UPELV - PPCNPABC672c2005.00359
AI-SEDE30970 - 2UPELV - PPCNPABC672c2005.00360
CNPAB32634 - 1UPCLV - --2005.01242005.00124
CNPAB32634 - 2UPCLV - --2005.01242005.124-2
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