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Registros recuperados : 114 | |
3. | | SIQUEIRA, K. B.; CARVALHO, G. R.; HOTT, M. C.; NEVES, A. L. A. Programas sociais em execução. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 259-269 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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6. | | NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; SANTOS, R. D. dos. Manejo nutricional de vacas em lactação. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 185-203 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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7. | | OLIVEIRA, V. M. de; CARNEIRO, A. V.; ROCHA, B. B.; NEVES, A. L. A. Manejo de ordenha para pequenas propriedades e orientações básicas para se obter um leite e derivados próprios para consumo. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 205-219 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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8. | | OLIVEIRA, V. M. de; CARNEIRO, A. V.; ROCHA, B. B.; NEVES, A. L. A. Saúde animal: riscos e consequências. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 221-237 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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9. | | NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; NEVES, A. L. A.; OLIVEIRA, G. F. de; VERNEQUE, R. da S. Agronomic characteristics of corn cultivars for silage production. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 3, p. 1799-1806, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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10. | | NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; ALBUQUERQUE, Í. R. R. de; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; RODRIGUES, J. A. S.; VERNEQUE, R. da S.; NEVES, A. L. A. Agronomic characteristics of different corn cultivars for silage production in the agreste of Pernambuco State. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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11. | | NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; ALMEIDA, M. R. M. de; RODRIGUES, J. A. S.; NEVES, A. L. A.; VERNEQUE, R. da S. Agronomic characteristics of sorghum cultivars for silage production in the agreste of Pernambuco state. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 13, n. 3, p. 382-390, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido. |
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12. | | NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; NEVES, A. L. A.; VOLTOLINI, T. V.; ARAUJO, G. G. L. de; MORAES, S. A. de; ARAGÃO, A. S. L. de; COSTA, C. T. F. Plantio e uso da palma forrageira na alimentação de bovinos leiteiros no semiárido brasileiro. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2010. 7 p. (Embrapa Gado de Leite. Comunicado Técnico, 62.). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | SANTOS, R. D. dos; GONÇALVES, L. C.; NEVES, A. L. A.; TABOSA, J. N.; SCHERER, C. B. Produtividade e características agronômicas de genótipo de milheto em quatro idades de corte. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE ESTUDOS PARA PRODUÇÃO VEGETAL NO SEMIÁRIDO, 1., 2014, Triunfo, PE. Pesquisas e estratégias para viabilizar produção agrícola no Semiárido. Recife: UFRPE: UAST, 2014. p. 710-712. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | VOLTOLINI, T. V.; MASCIOLI, A. dos S.; BARBOSA, L. D.; MANERA, D. B.; MOREIRA, J. N.; NEVES, A. L. A. Proporções de concentrado e volumoso em rações para caprinos em crescimento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Lavras: UFLA: SBZ, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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17. | | YAMAGUCHI, L. C. T.; CARNEIRO, A. V.; MARTINS, P. do C.; ARAÚJO, J. M.; NEVES, A. L. A. Caracterização dos sistemas referências na produção de leite da Região do Sertão. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 143-165 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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18. | | CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; ARAÚJO, J. M.; NEVES, A. L. A. Desempenho dos sistemas referências na Região do Sertão. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 167-183 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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19. | | SANTOS, R. D. dos; GONÇALVES, L. C.; NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; SCHERER, C. B. Relação panícula, colmo e folha de genótipo de milheto em quatro idades de corte. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE ESTUDOS PARA PRODUÇÃO VEGETAL NO SEMIÁRIDO, 1., 2014, Triunfo, PE. Pesquisas e estratégias para viabilizar produção agrícola no Semiárido. Recife: UFRPE: UAST, 2014. p. 714-716. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | | SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; NEVES, A. L. A.; RODRIGUES, J. A. S.; COSTA, C. T. F.; OLIVEIRA, G. F. de. Agronomic characteristics of forage sorghum cultivars for silage production in the lower middle San Francisco Valley. Acta Scientiarum. Animal Sciences, Maringá, v. 35, n. 1, p. 13-19, jan./mar. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 114 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/01/2018 |
Data da última atualização: |
22/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
ALVES, J. N.; ARAUJO, G. G. L. de; G. NETO, S.; VOLTOLINI, T. V.; SANTOS, R. D. dos; ROSA, P. R.; GUAN, L.; McALLISTER, T.; NEVES, A. L. A. |
Afiliação: |
J. N. ALVES, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; S.G. NETO,, UFPB; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; RAFAEL DANTAS DOS SANTOS, CPATSA; P. R. ROSA, UNIVASF; L. GUAN, University of Alberta, Edmonton, AB, Canada; T. McALLISTER, University of Alberta, Edmonton, AB, Canada; ANDRE LUIS ALVES NEVES, CNPGL. |
Título: |
Effect of increasing concentrations of total dissolved salts in drinking water on digestion, performance and water balance in heifers. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural Science, v. 155, p. 847-856, 2017. |
DOI: |
10.1017/S0021859617000120 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the near future, ruminants may be forced to consume low-quality water since potable drinking water will become increasingly scarce in some regions of the world. A completely randomized design trial was completed to evaluate the effect of increasing concentrations of total dissolved salts (TDS) (640, 3187, 5740 and 8326 mg TDS/l) in drinking water on the performance, diet digestibility, microbial protein synthesis, nitrogen (N) and water balance using 24 Red Sindhi heifers (200 ± 5 kg) that were fed Buffel (Cenchrus ciliaris) grass hay and concentrate in a ratio of 50 : 50. After a 15-day diet adaptation period, the digestion study was completed over a 5-day period and the performance trial was completed over a 56-day period. Dry matter intake, average daily gain, feed:gain, intake and digestibility of most feed components were unaffected by the concentration of salt in the water. However, intake and digestibility of neutral detergent fibre declined linearly as TDS inclusion rate increased. Further, the inclusion of TDS resulted in a linear increase in the intake of drinking water and total (food plus drinking) water intake. Similarly, TDS inclusion levels resulted in a linear increase in total water excretion, with urine being the major route of water excretion. In contrast, increasing concentrations of TDS caused a linear decrease in creatinine and allantoin excretions. Finally, increasing the inclusion rate of TDS resulted in a linear decrease in N retention and a linear increase in urinary N excretion, which may pose a considerable challenge for farmers with respect to the reduction and management of nutrient losses. MenosIn the near future, ruminants may be forced to consume low-quality water since potable drinking water will become increasingly scarce in some regions of the world. A completely randomized design trial was completed to evaluate the effect of increasing concentrations of total dissolved salts (TDS) (640, 3187, 5740 and 8326 mg TDS/l) in drinking water on the performance, diet digestibility, microbial protein synthesis, nitrogen (N) and water balance using 24 Red Sindhi heifers (200 ± 5 kg) that were fed Buffel (Cenchrus ciliaris) grass hay and concentrate in a ratio of 50 : 50. After a 15-day diet adaptation period, the digestion study was completed over a 5-day period and the performance trial was completed over a 56-day period. Dry matter intake, average daily gain, feed:gain, intake and digestibility of most feed components were unaffected by the concentration of salt in the water. However, intake and digestibility of neutral detergent fibre declined linearly as TDS inclusion rate increased. Further, the inclusion of TDS resulted in a linear increase in the intake of drinking water and total (food plus drinking) water intake. Similarly, TDS inclusion levels resulted in a linear increase in total water excretion, with urine being the major route of water excretion. In contrast, increasing concentrations of TDS caused a linear decrease in creatinine and allantoin excretions. Finally, increasing the inclusion rate of TDS resulted in a linear decrease in N retention and a linea... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Alimentação animal; Consumo de água; Digestion and performance. |
Thesagro: |
Água; Consumo; Dieta; Nutrição animal. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171431/1/Effet.pdf
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Marc: |
LEADER 02597naa a2200313 a 4500 001 2085919 005 2018-01-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1017/S0021859617000120$2DOI 100 1 $aALVES, J. N. 245 $aEffect of increasing concentrations of total dissolved salts in drinking water on digestion, performance and water balance in heifers.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aIn the near future, ruminants may be forced to consume low-quality water since potable drinking water will become increasingly scarce in some regions of the world. A completely randomized design trial was completed to evaluate the effect of increasing concentrations of total dissolved salts (TDS) (640, 3187, 5740 and 8326 mg TDS/l) in drinking water on the performance, diet digestibility, microbial protein synthesis, nitrogen (N) and water balance using 24 Red Sindhi heifers (200 ± 5 kg) that were fed Buffel (Cenchrus ciliaris) grass hay and concentrate in a ratio of 50 : 50. After a 15-day diet adaptation period, the digestion study was completed over a 5-day period and the performance trial was completed over a 56-day period. Dry matter intake, average daily gain, feed:gain, intake and digestibility of most feed components were unaffected by the concentration of salt in the water. However, intake and digestibility of neutral detergent fibre declined linearly as TDS inclusion rate increased. Further, the inclusion of TDS resulted in a linear increase in the intake of drinking water and total (food plus drinking) water intake. Similarly, TDS inclusion levels resulted in a linear increase in total water excretion, with urine being the major route of water excretion. In contrast, increasing concentrations of TDS caused a linear decrease in creatinine and allantoin excretions. Finally, increasing the inclusion rate of TDS resulted in a linear decrease in N retention and a linear increase in urinary N excretion, which may pose a considerable challenge for farmers with respect to the reduction and management of nutrient losses. 650 $aÁgua 650 $aConsumo 650 $aDieta 650 $aNutrição animal 653 $aAlimentação animal 653 $aConsumo de água 653 $aDigestion and performance 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aG. NETO, S. 700 1 $aVOLTOLINI, T. V. 700 1 $aSANTOS, R. D. dos 700 1 $aROSA, P. R. 700 1 $aGUAN, L. 700 1 $aMcALLISTER, T. 700 1 $aNEVES, A. L. A. 773 $tJournal of Agricultural Science$gv. 155, p. 847-856, 2017.
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