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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
08/03/2013 |
Data da última atualização: |
05/10/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MAIA, M. da S.; MEDEIROS, I. M. de; LIMA, C. A. C.; MAIA, F. S. P. |
Afiliação: |
MARCIANE DA SILVA MAIA, CPATSA; IRALICE MONTENEGRO DE MEDEIROS, EMPARN; CLAUDIO ADRIANO CORREIA LIMA, EMPARN; FLORA SUZANE PARENTE MAIA, Graduanda da UFPI. |
Título: |
Efeito da adição de antioxidante ao meio de congelação sobre a motilidade do espermatozóide caprino após a descongelação. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Animal, Fortaleza, v. 22, n. 1, p. 445-347, 2012. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Edição dos Anais do 6 Congresso Norte Nordeste de Reprodução Animal, Fortaleza, jun. 2012. |
Conteúdo: |
[Effect of antioxidant addition on the cryopreservation medium on the goat sperm motility after thawing].
Abstract: The objective of this study was to evaluate the effect of antioxidant Reveratrol added to semen cryopreservation extender, on the maintenance of post-thaw sperm motility. Ejaculates from two bucks of American Alpine breed were evaluated and diluted to contain 400 x 106 cells/ml, in Tris-egg yolk extender and supplemented with Resveratrol (4, 6 or 8 ?g?ml), or no antioxidant (control). The semen was loaded into 0.25ml straws, cooled and frozen in a programmable freezer and stored in liquid nitrogen. The supplementation of extender with 4 and 8 mg/ml Resveratrol had a significant (P<0.05) effect on post-thawingsperm motility and TDM, when compared to the control, indicating that the antioxidant was able to protect sperm membranes during the cryopreservation process. |
Palavras-Chave: |
Motilidade; Motility. |
Thesagro: |
Antioxidante; Caprino; Criopreservação; Descongelamento; Espermatozóide; Produção animal; Sêmen. |
Thesaurus Nal: |
Animal production; Resveratrol. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/130773/1/mARCIANE.pdf
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Marc: |
LEADER 01819nam a2200289 a 4500 001 2010707 005 2015-10-05 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMAIA, M. da S. 245 $aEfeito da adição de antioxidante ao meio de congelação sobre a motilidade do espermatozóide caprino após a descongelação. 260 $aCiência Animal, Fortaleza, v. 22, n. 1, p. 445-347, 2012.$c2012 500 $aEdição dos Anais do 6 Congresso Norte Nordeste de Reprodução Animal, Fortaleza, jun. 2012. 520 $a[Effect of antioxidant addition on the cryopreservation medium on the goat sperm motility after thawing]. Abstract: The objective of this study was to evaluate the effect of antioxidant Reveratrol added to semen cryopreservation extender, on the maintenance of post-thaw sperm motility. Ejaculates from two bucks of American Alpine breed were evaluated and diluted to contain 400 x 106 cells/ml, in Tris-egg yolk extender and supplemented with Resveratrol (4, 6 or 8 ?g?ml), or no antioxidant (control). The semen was loaded into 0.25ml straws, cooled and frozen in a programmable freezer and stored in liquid nitrogen. The supplementation of extender with 4 and 8 mg/ml Resveratrol had a significant (P<0.05) effect on post-thawingsperm motility and TDM, when compared to the control, indicating that the antioxidant was able to protect sperm membranes during the cryopreservation process. 650 $aAnimal production 650 $aResveratrol 650 $aAntioxidante 650 $aCaprino 650 $aCriopreservação 650 $aDescongelamento 650 $aEspermatozóide 650 $aProdução animal 650 $aSêmen 653 $aMotilidade 653 $aMotility 700 1 $aMEDEIROS, I. M. de 700 1 $aLIMA, C. A. C. 700 1 $aMAIA, F. S. P.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
18/05/2001 |
Data da última atualização: |
31/08/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
NEUMAIER, N.; NEPOMUCENO, A. L.; FARIAS, J. R. B.; OYA, T. |
Título: |
Estadios de desenvolvimento da cultura de soja. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
In: BONATO, E. R. (Ed.) Estresses em soja. Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2000. |
Páginas: |
p. 19-44. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Fisiologia; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Soybeans. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215668/1/ID-12906.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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