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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBAZÁN COLQUE, R. J. Produção e caracterização físico-química de flocos por extrusão à base de arroz e farinha integral de banana. 2020. 90 f. Dissertação (Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos) - Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro. Seropédica, 2020. Orientador: José Luis Ramírez Ascheri (CTAA).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBAZAN-COLQUE, R. J.; ASCHERI, J. L. R.; RUIZ-BARRETO, F. I.; ASCHERI, D. P. R. Investigation of the effect of particle size of corn fiber, as potential raw .material, on techno-functional and physicochemical properties. Journal of Cereal Science, v. 112, 103708, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFONTOURA, L. M.; ASCHERI, J. L. R.; BAZÁN-COLQUE, R. J. Impact on antioxidant activity of including grape peel flour in a novel sorghum-based extruded food. Food Science and Technology, v. 42, e35121, 2022.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBAZÁN-COLQUE, R. J.; RUIZ-BARRETO, F. I.; VARGAS-SOLÓRZANO, J. W.; MELÉNDEZ-ARÉVALO, A.; ASCHERI, J. L. R. Physicochemical properties of extrudate-based flakes from whole banana flour and rice flour blends. Brazilian Journal of Food Technology, v. 26, e2023029. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; BAZÁN COLQUE, R. J.; SOUSA, L. B. T. de; ASCHERI, D. P. R.; SILVA, E. M. M. da. How does Extrusion Technology Help the Development of Foods with Better Nutritional Value? Global Journal of Nutrition & Food Science, v. 1, n. 3, p. 1-2, 2019. Mini review.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoASCHERI, J. L. R.; BAZÁN COLQUE, R. J.; BORSOI, L. M.; ASCHERI, D. P. R.; AREVALO, A. M.; SILVA, E. M. M. da. Extrusion Cooking using Fruits Peels, Whole Cereals and Grains. Global Journal of Nutrition & Food Science, v. 1, n. 5, p. 1-2, 2019. Mini review.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  12/12/2023
Data da última atualização:  12/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SOLANDER, K. C.; NEWMAN, B. D.; ARAUJO, A. C. de; BARNARD, H. R.; BERRY, Z. C.; BONAL, D.; BRETFELD, M.; BURBAN, B.; CANDIDO, L. A.; CÉLLERI, R.; CHAMBERS, J. Q.; CHRISTOFFERSEN, B. O.; DETTO, M.; DORIGO, W. A.; EWERS, B. E.; FERREIRA, S. J. F.; KNOHL, A.; LEUNG, L. R.; McDOWELL, N. G.; MILLER, G. R.; MONTEIRO, M. T. F.; MOORE, G. W.; NEGRON-JUAREZ, R.; SALESKA, S. R.; STIEGLER, C.; TOMASELLA, J.; XU, C.
Afiliação:  KURT C. SOLANDER, LOS ALAMOS NATIONAL LABORATOR; BRENT D. NEWMAN, LOS ALAMOS NATIONAL LABORATORY; ALESSANDRO CARIOCA DE ARAUJO, CPATU; HOLLY R. BARNARD, UNIVERSITY OF COLORADO BOULDER; Z. CARTER BERRY, CHAPMAN UNIVERSITY; DAMIEN BONAL, INSTITUT NATIONAL DE LA RECHERCHE AGRONOMIQUE; MARIO BRETFELD, KENNESAW STATE UNIVERSITY; BENOIT BURBAN, INSTITUT NATIONAL DE RECHERCHE EN AGRICULTURE; LUIZ ANTONIO CANDIDO, INSTITUTO NACIONAL DE PESQUISAS DA AMAZÔNIA; ROLANDO CÉLLERI, UNIVERSIDAD DE CUENCA; JEFFERY Q. CHAMBERS, LAWRENCE BERKELEY NATIONAL LABORATORY; BRADLEY O. CHRISTOFFERSEN, UNIVERSITY OF TEXAS; MATTEO DETTO, PRINCETON UNIVERSITY; WOUTER A. DORIGO, TECHNISCHEN UNIVERSITÄT WIEN; BRENT E. EWERS, UNIVERSITY OF WYOMING; SAVIO JOSÉ FILGUEIRAS FERREIRA, INSTITUTO NACIONAL DE PESQUISAS DA AMAZÔNIA; ALEXANDER KNOHL, UNIVERSITY OF GÖTTINGEN; L. RUBY LEUNG, PACIFIC NORTHWEST NATIONAL LABORATORY; NATE G. MCDOWELL, PACIFIC NORTHWEST NATIONAL LABORATORY; GRETCHEN R. MILLER, TEXAS A&M UNIVERSITY; MARIA TEREZINHA FERREIRA MONTEIRO, INSTITUTO NACIONAL DE PESQUISAS DA AMAZÔNIA; GEORGIANNE W. MOORE, TEXAS A&M UNIVERSITY; ROBINSON NEGRON-JUAREZ, LAWRENCE BERKELEY NATIONAL LABORATORY; SCOTT R. SALESKA, UNIVERSITY OF ARIZONA; CHRISTIAN STIEGLER, UNIVERSITY OF GÖTTINGEN; JAVIER TOMASELLA, CENTRO NACIONAL DE MONITORAMENTO E ALERTA DE DESASTRES NATURAIS; CHONGGANG XU, LOS ALAMOS NATIONAL LABORATORY.
Título:  The pantropical response of soil moisture to El Niño.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Hydrology and Earth System Sciences, v. 24, n. 5, p. 2303-2322, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.5194/hess-24-2303-2020
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The 2015–2016 El Niño event ranks as one of the most severe on record in terms of the magnitude and extent of sea surface temperature (SST) anomalies generated in the tropical Pacific Ocean. Corresponding global impacts on the climate were expected to rival, or even surpass, those of the 1997–1998 severe El Niño event, which had SST anomalies that were similar in size. However, the 2015–2016 event failed to meet expectations for hydrologic change in many areas, including those expected to receive well above normal precipitation. To better understand how climate anomalies during an El Niño event impact soil moisture, we investigate changes in soil moisture in the humid tropics (between ± 25◦) during the three most recent super El Niño events of 1982–1983, 1997–1998 and 2015–2016, using data from the Global Land Data Assimilation System (GLDAS). First, we use in situ soil moisture observations obtained from 16 sites across five continents to validate and bias-correct estimates from GLDAS (r2 = 0.54). Next, we apply a k-means cluster analysis to the soil moisture estimates during the El Niño mature phase, resulting in four groups of clustered data. The strongest and most consistent decreases in soil moisture occur in the Amazon basin and maritime southeastern Asia, while the most consistent increases occur over eastern Africa. In addition, we compare changes in soil moisture to both precipitation and evapotranspiration, which showed a lack of agreement in the direction of chang... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Soil moisture.
Thesagro:  Clima; Mudança Climática; Umidade do Solo.
Thesaurus NAL:  El Nino.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159556/1/The-pantropical.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU59296 - 1UPCAP - DD
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