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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/01/2024
Data da última atualização:  22/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SÁ, W. C. C. dos S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F; PEREIRA, D. M.; SANTOS, F. N. de S.; MACÊDO, A. J. da S.; CRUZ, G. F. de L.; CORRÊA, Y. R.; PEREIRA, G. A.; CESAR NETO, J. M.; ALVES, J. P.
Afiliação:  WILMA CRISTINA C. DOS S. SÁ, UFPB; EDSON M. SANTOS, UFPB; JULIANA S. DE OLIVEIRA, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ALEXANDRE F. PERAZZO, UFPI; DANILLO M. PEREIRA, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; FRANCISCO NAYSSON DE S. SANTOS, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; ALBERTO JEFFERSON DA S. MACÊDO, UFV; GABRIEL F. DE L. CRUZ, UFV; YOHANA R. CORRÊA, UFPB; GILDENIA A. PEREIRA, UFV; JOSÉ M. CESAR NETO, UNESP; JOYCE P. ALVES, Federal University ofGrande Dourados, Dourados.
Título:  Qualitative evaluation of total mixed ration silage containing forage cactus and guinea grass as a nutritional alternative for feedlot-finished sheep.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  New Zealand Journal of Agricultural Research, Oct. 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1080/00288233.2023.2274392
Idioma:  Inglês
Notas:  Online.
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the fermentation characteristics,microbial populations, losses, aerobic stability and chemicalcomposition of total mixed ration based on forage cactus anddifferent ratios of Guinea grass at four storage times (7, 15, 60and 100 days). Five diets were formulated with forage cactus asthe main ingredient, with varying Guinea grass inclusion ratios: 0,10, 20, 25 and 30% on a dry matter basis. The experimentaldesign used was a completely randomised design with a factorialarrangement and three replicates. The silages had pH values ofapproximately 4.0. Lactic acid bacteria were predominant in allsilages, and this predominance increased after 7 days of ensilingin all diets, ranging from 8.0–10.1 log10 cfu g−1of silage. Silageswith 10% and 20% guinea grass showed aerobic deterioration,while the others remained stable throughout the aerobic stabilitytest. Guinea grass in combination with forage cactus can beadded in total mixed ration silages up to a level of 30%, withoutcompromising the chemical composition, silage losses orfermentative profile. However, considering aerobic stability, theaddition of 10% and 20% guinea grass resulted in greaterdeterioration after 48 h of exposure to air.
Palavras-Chave:  Alternativa nutricional; Perfil de fermentação.
Thesagro:  Ácido Orgânico; Capim Colonião; Confinamento; Ensilagem; Forragem; Nopalea Cochenillifera; Nutrição Animal; Ovino; Palma Forrageira; Pastagem; Silagem.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Forage; Inorganic acids; Megathyrsus maximus; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161123/1/Qualitative-evaluation-of-total-mixed-ration-silage-containing-2023.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60827 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/01/2016
Data da última atualização:  05/04/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GARIBALDI, L. A.; CARVALHEIRO, L. G.; VAISSIÈRE, B. E.; GEMMILL-HERREN, B.; HIPÓLITO, J.; FREITAS, B. M.; NGO, H. T.; AZZU, N.; SÁEZ, A.; ASTROM, J.; AN, J.; BLOCHTEIN, B.; BUCHORI, D.; CHAMORRO GARCÍA, F. J.; SILVA, F. O. da; DEVKOTA, K.; RIBEIRO, M. de F.; FREITAS, L.; GAGLIANONE, M. C.; GOSS, M.; IRSHAD, M.; KASINA, M.; PACHECO FILHO, A. J. S.; KIILL, L. H. P.; KWAPONG, P.; NATES PARRA, G.; PIRES, C. S. S.; PIRES, V.; RAWAL, R. S.; RIZALI, A.; SARAIVA, A. M.; VELDTMAN, R.; VIANA, B. F.; WITTER, S.; ZHAN, H.
Afiliação:  LUCAS A. GARIBALDI, Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales; LUÍSA G. CARVALHEIRO, UnB; BERNARD E. VAISSIÈRE, Institut national de la recherche agronomique; BARBARA GEMMILL-HERREN, FAO; JULIANA HIPÓLITO, Universidade Federal da Bahia; BRENO M. FREITAS, Universidade Federal do Ceará; HIEN T. NGO, Intergovernmental Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES); NADINE AZZU, FAO; AGUSTÍN SÁEZ, Universidad Nacional del Comahue-CONICET; JENS ASTROM, Norwegian Institute for Nature Research; JIANDONG AN, Institute of Apicultural Research, Chinese Academy of Agricultural Sciences; BETINA BLOCHTEIN, Pontifícia Universidade Católica do Rio Grande do Sul (PUCRS); DAMAYANTI BUCHORI, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Bogor Agricultural University; FERMÍN J. CHAMORRO GARCÍA, Universidad Nacional de Colombia; FABIANA OLIVEIRA DA SILVA, Universidade Federal de Sergipe; KEDAR DEVKOTA, Institute of Agriculture and Animal Science; MARCIA DE FATIMA RIBEIRO, CPATSA; LEANDRO FREITAS, Jardim Botânico do Rio de Janeiro (JBRJ); MARIA C. GAGLIANONE, Laboratório de Ciências Ambientais, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro; MARIA GOSS, University of Zimbabwe, Faculty of Agriculture, Crop Science Department; MOHAMMAD IRSHAD, Conservation and Management of Pollinators for Sustainable Agriculture through Ecosystem Approach project; MUO KASINA, Agricultural and Livestock Research Organisation-Sericulture; ALÍPIO J. S. PACHECO FILHO, Universidade Federal do Ceará; LUCIA HELENA PIEDADE KIILL, CPATSA; PETER KWAPONG, College of Agriculture and Natural Sciences, School of Biological Sciences, University of Cape Coast; GUIOMAR NATES PARRA, Universidad Nacional de Colombia; CARMEN SILVIA SOARES PIRES, CENARGEN; VIVIANE PIRES, Instituto do Meio Ambiente e Recursos Hídricos; RANBEER S. RAWAL, G.B. Pant Institute of Himalayan Environment and Development, Kosi-Katarmal; AKHMAD RIZALI, Department of Plant Pest Diseases, Faculty of Agriculture, University of Brawijaya; ANTONIO M. SARAIVA, Universidade de São Paulo, Escola Politécnica; RUAN VELDTMAN, South African National Biodiversity Institute, Kirstenbosch Research Centre; BLANDINA F. VIANA, Universidade Federal da Bahia; SIDIA WITTER, Centro de Pesquisa Emílio Schenk, Fundação Estadual de Pesquisa Agropecuária; HONG ZHAN, Institute of Apicultural Research, Chinese Academy of Agricultural Sciences.
Título:  Mutually beneficial pollinator diversity and crop yield outcomes in small and large farms.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Science, v. 351, n. 6271, p. 388-391, 2016.
ISSN:  1095-9203
DOI:  10.1126/science.aac7287
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ecological intensification, or the improvement of crop yield through enhancement of biodiversity, may be a sustainable pathway toward greater food supplies. Such sustainable increases may be especially important for the 2 billion people reliant on small farms, many of which are undernourished, yet we know little about the efficacy of this approach. Using a coordinated protocol across regions and crops, we quantify to what degree enhancing pollinator density and richness can improve yields on 344 fields from 33 pollinator-dependent crop systems in small and large farms from Africa, Asia, and Latin America. For fields less than 2 hectares, we found that yield gaps could be closed by a median of 24% through higher flower-visitor density. For larger fields, such benefits only occurred at high flower-visitor richness. Worldwide, our study demonstrates that ecological intensification can create synchronous biodiversity and yield outcomes.
Palavras-Chave:  Grande fazenda; Pequena fazenda; Pollinator diversity; Visitantes florais.
Thesagro:  Biodiversidade; Polinização.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138791/1/Kiill-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN36375 - 1UPCAP - DDSP 20891SP 20891
CPATSA55403 - 1UPCAP - DD
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