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Registros recuperados : 283 | |
122. | | NASSU, R. T.; TULLIO, R. R.; BERNDT, A.; FRANCISCO, V. C.; DIESEL, T. A.; ALENCAR, M. M. de. Effect of the genetic group, production system and sex on the meat quality and sensory traits of beef from crossbred animals. Tropical Animal Health and Production, v. 49, n. 6, p. 1289-1294, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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125. | | CARVALHO, J. D. G.; BRUNO, L. M.; NASSU, R. T.; VASCONCELOS, N. de M.; LIMA, C. P.; KUAYE, A. Y. Identificação bactérias ácido láticas isoladas de leite, massa do queijo e queijo de coalho artesanal produzido no Jaguaribe, CE. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 20., 2006, Alimentos e agroindústrias brasileira no contexto internacional: anais. Curitiba: SBCTA, 2006. p.338 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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128. | | NASSU, R. T.; BRITO, G.; SILVA, E.; TULLIO, R. R.; ESTEVES, S. N.; ALENCAR, M. M. de. Descriptive analysis, overall acceptance and CATA (Check All That Apply) of Iamb meat from different genetic groups. In: SENSOMETRICS, 2018, Montevideo, Uruguay. Book of Abstracts... Montevideo, Uruguay: SC, 2018. p.99. 9-12th April 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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131. | | COLUSSI, A. A.; NASSU, R. T.; TULLIO, R. R.; CRUZ, G. M. D.; RIGOLÃO, L.; VIDAL, M.; GENTIL, S. M. Perfil do consumidor e aceitação sensorial de carne ovina proveniente de três genótipos. In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUDESTE, 2., 2007, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2007. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 76). Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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132. | | BORGES, M. F.; NASSU, R. T.; PEREIRA, J. L.; ANDRADE, A. P. C. DE; KUAYE, A. Y. Perfil de contaminação por Staphylococcus e suas enterotoxinas e monitorização das condições de higiene em uma linha de produção de queijo de coalho. Ciência Rural, Santa Maria, v.38, n.5, p.1431-1438, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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136. | | TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.; BERNDT, A.; DIESEL, T.; SILVA, M. L. P. da; ALENCAR, M. M. de. Meat quality from beef cattle of different genetic groups finished on feedlot or pasture. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECNOLOGY, 59., 2013, lzmir. Abstracts... Izmir: ICMST, 2013. p. 38 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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137. | | NASSU, R. T.; SILVA, M. L. P. da; BRITO, G. F.; BERNDT, A.; TULLIO, R. R.; ALENCAR, M. M. de. Meat quality of beef from crossbred animals fed two different diets. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECNOLOGY, 59., 2013, lzmir. Abstracts... Izmir: ICMST, 2013. p. 45. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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138. | | NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L. Meat quality of vitamin E enriched beef. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECNOLOGY, 57., 2011, Ghent. Proceedings... Ghent: BAMST, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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139. | | BERNARDES FILHO, R.; SEABRA, V.; FORATO, L. A.; LASSO, P. R. O.; OKUMURA, F.; NASSU, R. T. Medida de comprimento de sarcômero de carne bovina por microscopia de força atômica. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. 333-335. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. IV SIAGRO. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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140. | | BERNARDES FILHO, R.; SEABRA, V.; FORATO, L. A.; LASSO, P. R. O.; OKUMURA, F.; NASSU, R. T. Medida de comprimento de sarcômero de carne bovina por microscopia de força atômica. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 333-335 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 283 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
23/08/2011 |
Data da última atualização: |
21/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L. |
Afiliação: |
RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; M. E. R. DUGAN, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; M. JUÁREZ, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. A. BASARAB, Alberta Agriculture and Rural Development, Lacombe Research Centre; V. S. BARON, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. L. AALHUS, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre. |
Título: |
Effect of a-tocopherol tissue levels on beef quality. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Animal, v. 5, n. 12, p. 2010-2018, December 2011. |
DOI: |
10.1017/S1751731111001182 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To evaluate meat quality of beef with different a-tocopherol tissue levels, 55 feedlot steers were fed a barley-based finisher diet with four vitamin E supplementation levels (0, 350, 700 and 1400 IU DL-a-tocopheryl acetate/animal per day) for 120 days. Although the increase in oxidation levels overtime was much smaller (P , 0.001) in the high-medium and high groups, a-tocopherol tissue levels did not affect (P . 0.05) pH, proximate analysis, drip and cooking losses, and shear force of steaks. No effect of a-tocopherol tissue levels was found in retail evaluation of steaks after a short ageing time of 6 days, but with 21 days of ageing, a delay in formation of metmyoglobin (P 5 0.008) was observed in steaks with higher tissue levels of a-tocopherol. Similar results were found for ground beef (25% fat) prepared from 6-day aged meat. Thus, higher a-tocopherol tissue levels protect ground beef and long-aged steaks from discolouration and lipid oxidation. |
Palavras-Chave: |
Ageing; Tenderness. |
Thesaurus NAL: |
beef; vitamin E. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40361/1/PROCI-00089.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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