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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
15/03/2019 |
Data da última atualização: |
15/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARTINS, M. E. O.; SOUSA, J. R.; CLAUDINO, R. L.; LINO, S. C. O.; VALE, D. A. do; SILVA, A. L. C.; MORAIS, J. P. S.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; SOUZA, B. W. S. de. |
Afiliação: |
Maria Emanuella O. Martins; Juliana R. Sousa; Rayanne L. Claudino; Sarah Cristina O. Lino; Diego Alves do Vale; André Luis C. Silva; JOAO PAULO SARAIVA MORAIS, CNPA; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT; Bartolomeu W. S. De Souza. |
Título: |
Thermal and Chemical Properties of Gelatin from Tilapia (Oreochromis niloticus) Scale. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Aquatic Food Product Technology, v. 27, n. 10, p. 1120-1133, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10498850.2018.1535530 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Gelatin from the scale of Nile tilapia was extracted and characterized chemically, thermally, and structurally. Scales of Nile tilapia were subjected to acid pretreatment and extraction with water at 60°C. The process yielded 12.1% (m/m) on a dry basis. The 6.67% gelatin solution had a gel strength of 233.5 ± 14g. The amino acid composition revealed that 20.02% was comprised of imino acids and glycine (34.49%) as the most abundant amino acids. The scale gelatin had α1, α2, and β subunits and was thermally stable up to 200ºC. The Fourier transform infrared spectrum showed absorption in the regions of amides A, I, II, and III. The characterization of tilapia scale gelatin showed that the obtained product was similar to commercial gelatin, thereby demonstrating its potential application. |
Thesagro: |
Extração; Gelatina; Oreochromis Niloticus. |
Thesaurus Nal: |
Extraction; Gelatin; Scales (integument). |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
17/12/2015 |
Data da última atualização: |
11/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
LACERDA, M. C.; NASCENTE, A. S.; CARVALHO, M. da C. S.; MONDO, V. H. V. |
Afiliação: |
MABIO CHRISLEY LACERDA, CNPAF; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; VITOR HENRIQUE VAZ MONDO, CNPAF. |
Título: |
Aplicação a lanço de fertilizante mineral em sistema de produção de feijão-comum irrigado no Cerrado. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. |
Páginas: |
6 p. |
Série: |
(Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 232). |
ISSN: |
1678-961X |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste estudo foi determinar o efeito da aplicação a lanço de doses de fertilizantes minerais sobre os componentes de produção e produtividade de grãos da cultura do feijão-comum irrigado, cultivado no inverno. |
Thesagro: |
Cerrado; Feijão; Fertilizante; Irrigação; Phaseolus vulgaris; Sistema de produção. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135792/1/CNPAF-ct232.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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