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Registros recuperados : 14 | |
3. | | CARVALHO, I. R.; SOUZA, V. Q. de; NARDINO, M.; FOLLMANN, D. N.; SCHMIDT, D.; BARETTA, D. Correlações canônicas entre caracteres morfológicos e componentes de produção em trigo de duplo propósito. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 8, p. 690-697, ago. 2015. Título em inglês: Canonical correlations between morphological traits and yield components in dual?purpose wheat. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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5. | | SOUZA, V. Q. de; CARVALHO, I. C.; FOLLMANN, D. N.; NARDINO, M.; BELLÉ, R.; BARETTA, D.; SCHMIDT, D. Desfolheamento artificial e seus efeitos nos caracteres morfológicos e produtivos em híbridros de milho. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 14, n. 1, p. 61-74, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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9. | | FIALHO, G. S.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; FERRÃO, R. F.; OLIVOTO, T.; NARDINO, M.; REIS, E. F. dos; SAKIYAMA, N. S. Conilon coffee outturn index: a precise alternative for estimating grain yield. Acta Scientiarum. Agronomy, v. 44, e54249, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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10. | | FERRARI, M.; CANTARELLI, E. B.; SOUZA, V. Q. de; NARDINO, M.; CARVALHO, I. R.; PELEGRIN, A. J. de; SZARESKI, V. J.; PELISSARI, G. Influência de fertilizante de liberação controlada em mudas de Tabernaemontana catharinensis. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 36, n. 88, p. 543-547, out./dez. 2016. Nota Científica. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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11. | | ZOCCHE, R. G. S.; JACOBS, S. A.; SAMPAIO, N. V.; SOUZA, V. Q. de; CARVALHO, I. R.; NARDINO, M.; RIZZON, L. A.; ROMBALDI, C. V. Wines produced with 'Cabernet Sauvignon' grapes from the region of Bagé in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 5, p. 311-318, maio, 2017. Título em português: Vinhos produzidos com a uva 'Cabernet Sauvignon' da região de Bagé, no Rio Grande do Sul. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | BARETTA, D.; NARDINO, M.; CARVALHO, I. R.; PELEGRINI, A. J. de; FERRARI, M.; OLIVEIRA, V. F. de; SZARESKI, V. J.; OLIVEIRA, A. C. de; BARROS, W. S.; SOUZA, V. Q. de; MAIA, L. C. da. Heterosis and genetic distance in intervarietal corn hybrids. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00265, 2019. Título em português: Heterose e distância genética em híbridos intervarietais de milho. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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13. | | SZARESKI, V. J.; CARVALHO, I. R.; KEHL, K.; LEVIEN, A. M.; NARDINO, M.; DELLAGOSTIN, S. M.; DEMARI, G. H.; LAUTENCHLEGER, F.; VILLELA, F. A.; PEDÓ, T.; SOUZA, V. Q. de; AUMONDE, T. Z. Adaptability and stability of wheat genotypes according to the phenotypic index of seed vigor. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 6, p. 727-735, June, 2018. Título em português: Adaptabilidade e estabilidade de genótipos de trigo de acordo com índice fenotípico de vigor de sementes. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | PELEGRIN, A. J. de; CARVALHO, I. R.; NUNES, A. C. P.; DEMARI, G. H.; SZARESKI, V. J.; BARBOSA, M. H.; ROSA, T. C. da; FERRARI, M.; NARDINO, M.; SANTOS, O. P. dos; RESENDE, M. D. V. de; SOUZA, V. Q. de; OLIVEIRA, A. C. de; MAIA, L. C. da. Adaptability, stability and multivariate selection by mixed models. American Journal of Plant Sciences, v. 8, p. 3324-3337, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 14 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
26/06/2017 |
Data da última atualização: |
26/06/2017 |
Autoria: |
ZOCCHE, R. G. S.; JACOBS, S. A.; SAMPAIO, N. V.; SOUZA, V. Q. de; CARVALHO, I. R.; NARDINO, M.; RIZZON, L. A.; ROMBALDI, C. V. |
Afiliação: |
Renata Gimenez Sampaio Zocche, Universidade Federal do Pampa; Suziane Antes Jacobs, Universidade Federal do Pampa; Norton Victor Sampaio, Universidade Federal do Pampa; Velci Queiróz de Souza, Universidade Federal do Pampa; Ivan Ricardo Carvalho, Universidade Federal de Pelotas; Maicon Nardino, Universidade Federal de Pelotas; Luiz Antenor Rizzon, CNPUV; Cesar Valmor Rombaldi, Universidade Federal de Pelotas. |
Título: |
Wines produced with 'Cabernet Sauvignon' grapes from the region of Bagé in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 5, p. 311-318, maio, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Vinhos produzidos com a uva 'Cabernet Sauvignon' da região de Bagé, no Rio Grande do Sul. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to characterize 'Cabernet Sauvignon' wines made from grapes cultivated in the region of Bagé, RS, Brazil, during three crop seasons. A randomized complete block design was carried out with three treatments and three replicates. The evaluations were performed for the 2004, 2007, and 2008 growing seasons. 'Cabernet Sauvignon' wines of the 2004, 2008, and 2009 harvests differed for the following parameters: density, alcoholic content, total acidity, pH, reducing sugars, OD 420, 520, and 620, color intensity, total anthocyanins, total polyphenols, sodium, calcium, magnesium, manganese, copper, iron, rubidium, phosphorus, methanol, propanol, 2-methyl-l-propanol, 2, 3 - methyl-l-butanol, and sum of alcohols. 'Cabernet Sauvignon' has potential to be produced in the Bagé region, and to help it to become a wine growing region in Brazil. |
Palavras-Chave: |
Características físico-químicas; Color stability; Estabilidade de cor; Physicochemical characters. |
Thesagro: |
Enologia; Potássio; Viticultura. |
Thesaurus NAL: |
Potassium; Viticulture; Winemaking. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/161073/1/Wines-produced-with-Carbenet-Sauvignon.pdf
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Marc: |
LEADER 01968naa a2200337 a 4500 001 2071531 005 2017-06-26 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aZOCCHE, R. G. S. 245 $aWines produced with 'Cabernet Sauvignon' grapes from the region of Bagé in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Vinhos produzidos com a uva 'Cabernet Sauvignon' da região de Bagé, no Rio Grande do Sul. 520 $aThe objective of this work was to characterize 'Cabernet Sauvignon' wines made from grapes cultivated in the region of Bagé, RS, Brazil, during three crop seasons. A randomized complete block design was carried out with three treatments and three replicates. The evaluations were performed for the 2004, 2007, and 2008 growing seasons. 'Cabernet Sauvignon' wines of the 2004, 2008, and 2009 harvests differed for the following parameters: density, alcoholic content, total acidity, pH, reducing sugars, OD 420, 520, and 620, color intensity, total anthocyanins, total polyphenols, sodium, calcium, magnesium, manganese, copper, iron, rubidium, phosphorus, methanol, propanol, 2-methyl-l-propanol, 2, 3 - methyl-l-butanol, and sum of alcohols. 'Cabernet Sauvignon' has potential to be produced in the Bagé region, and to help it to become a wine growing region in Brazil. 650 $aPotassium 650 $aViticulture 650 $aWinemaking 650 $aEnologia 650 $aPotássio 650 $aViticultura 653 $aCaracterísticas físico-químicas 653 $aColor stability 653 $aEstabilidade de cor 653 $aPhysicochemical characters 700 1 $aJACOBS, S. A. 700 1 $aSAMPAIO, N. V. 700 1 $aSOUZA, V. Q. de 700 1 $aCARVALHO, I. R. 700 1 $aNARDINO, M. 700 1 $aRIZZON, L. A. 700 1 $aROMBALDI, C. V. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 5, p. 311-318, maio, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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