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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  20/04/2017
Data da última atualização:  22/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ESTEVES, T. C. F.; FELBERG, I.; CALADO, V. M. A.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.
Afiliação:  Thiana C. F. Esteves, UFRJ; ILANA FELBERG, CTAA; Veronica. M. A. Calado, UFRJ; MERCEDES CONCÓRDIA CARRÃO PANIZZI, CNPT.
Título:  Effect of black soymilk processing conditions on anthocyanins content.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  IOSR Journal of Environmental Science, Toxicology and Food Technology, v. 11, n. 2, p. 56-60, fev., 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Black soybean has drawn the attention of researchers and consumers because of health issues. The reason is the presence of the well-known antioxidants compounds called anthocyanins, besides isoflavones. However, further technical and scientific information are needed about the characteristics and possibilities of utilization of black soybean to produce some of the most consumed soy foods in the West, such as soymilk and soy beverages. In the present work, five methods of obtaining soymilk from black soybeans were evaluated by checking the profile and total anthocyanins content in the final product. The identification and quantification of black soybean and black soymilk’s anthocyanins were determined by high performance liquid chromatography (HPLC), showing that cyanidin-3-glucoside was the most abundant compound. The best processing method studied was the one with reuse of cooking water and use of milled black soybean seeds as raw material.
Thesagro:  Antocianina; Leite de Soja; Processamento.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT44056 - 1UPCSP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  14/12/1994
Data da última atualização:  14/12/1994
Autoria:  POZZER, L.; NAGATA, T.; LIMA, M. I.; KITAJIMA, E. W.; RESENDE, R. de O.; AVILA, A. C. de.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH.
Título:  A new tospovirus naturally infecting cucurbitaceae in Brazil.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.19, p.321, ago. 1994.
ISSN:  0100-4158
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo. Suplemento.
Palavras-Chave:  Brasil; Caserta; Cucurbitacea; Disease; Distrito Federal; Ocorrencia; Sao Paulo.
Thesagro:  Cerrado; Cucúrbita Pepo; Doença; Vírus.
Thesaurus NAL:  Brazil; occurrence; Tospovirus; zucchini.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH3696 - 1UPCAP - --632.05632.05
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