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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  10/12/2018
Data da última atualização:  24/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  KOLLING, G. J.; STIVANIN, S. C. B.; GABBI, A. M.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; CUNHA, C. S.; DILL, S. W.; PEREIRA, L. G. R.; FISCHER, V.
Afiliação:  G. J. Kolling, Escola de Medicina Veterinária University Center FACVEST and IMED, Passo Fundo; S. C. B. Stivanin, UFRGS; A. M. Gabbi, UFRGS; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; A. L. Ferreira; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; C. S. Cunha, UFV; S. W. Dill, Universidade Federal do Pampa, Uruguaiana; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; V. Fischer, UFRGS.
Título:  Performance and methane emissions in dairy cows fed oregano and green tea extracts as feed additives.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Dairy Science, v. 101, n. 5, p. 4221-4234, 2018.
DOI:  10.3168/jds.2017-13841
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT Plant extracts have been proposed as substitutes for chemical feed additives due to their potential as rumen fermentation modifiers and because of their antimicrobial and antioxidant activities, possibly reducing methane emissions. This study aimed to evaluate the use of oregano (OR), green tea extracts (GT), and their association as feed additives on the performance and methane emissions from dairy between 28 and 87 d of lactation. Thirty-two lactating dairy cows, blocked into 2 genetic groups: 16 Holstein cows and 16 crossbred Holstein-Gir, with 522.6 ± 58.3 kg of body weight, 57.2 ± 20.9 d in lactation, producing 27.5 ± 5.0 kg/cow of milk and with 3.1 ± 1.8 lactations were evaluated (means ± standard error of the means). Cows were allocated into 4 treatments: control (CON), without plant extracts in the diet; oregano extract (OR), with the addition of 0.056% of oregano extract in the dry matter (DM) of the diet; green tea (GT), with the addition of 0.028% of green tea extract in the DM of the diet; and mixture, with the addition of 0.056% oregano extract and 0.028% green tea extract in the DM of the diet. The forage-to-concentrate ratio was 60:40. Forage was composed of corn silage (94%) and Tifton hay (6%); concentrate was based on ground corn and soybean meal. Plant extracts were supplied as powder, which was previously added and homogenized into 1 kg of concentrate in natural matter, top-dressed onto the total mixed diet. No treatment by day interaction was ob... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Essential oil; Methane emission.
Thesaurus Nal:  Catechin; Milk composition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL24287 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  07/10/2022
Data da última atualização:  22/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, J. M. L. de; ALVARES, V. de S.; ATHAYDE, N. B.; NÓBREGA, M. de S.; ARAÚJO, A. P. de S.; MADRUGA, A. L. S.
Afiliação:  JOANA MARIA LEITE DE SOUZA, CPAF-AC; VIRGINIA DE SOUZA ALVARES, CPAF-AC; NATALIA BORTOLETO ATHAYDE MACIEL, CPAF-AC; MURIELLY SOUSA NÓBREGA, SEBRAE/AC; ANA PAULA DE SOUZA ARAÚJO, UNIÃO EDUCACIONAL DO NORTE; AILSON LUIZ SUDAN MADRUGA, CPAF-AC.
Título:  Efeito da adição de polpa de buriti sobre parâmetros físico-químicos da farinha de mandioca artesanal.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 17.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO E CARIBENHO DE MANDIOCA, 2., 2018, Belém, PA. Anais... Belém, PA: SBM, 2018.
Páginas:  p. 551-555.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho teve como objetivo avaliar o efeito da adição de polpa de buriti desidratada nos parâmetros físico-químicos da farinha mandioca artesanal.
Palavras-Chave:  Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Casa de farinha; Harina de yuca; Mâncio Lima (AC); Propiedades fisicoquímicas; Pulpa de fruta; Western Amazon.
Thesagro:  Buriti; Farinha; Mandioca; Manihot Esculenta; Polpa de Fruta; Propriedade Físico-Química.
Thesaurus NAL:  Cassava flour; Fruit pulp; Mauritia flexuosa; Physicochemical properties.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/241417/1/27370.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AC27370 - 1UPCAA - DD
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