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56. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MELO, F. D. A.; CARGNIN, A.; MULLER, J. A.; ALBRECHT, J. C.; LAVAGNINI, G. V.; PIERDONÁ, R.; MOURA, S. B. de. Desempenho inicial de procedências de pinhão manso em condições de cerrado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 12., 2009, Fortaleza. Desafios para produção de alimentos e bioenergia: livro de resumos. Fortaleza: Sociedade Brasileira de Fisiologia Vegetal: UFC: Embrapa Agroindustria Tropical, 2009. p. 14. p. 14 Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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57. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | QUEIRÓZ, C. de A.; FERNANDES, C. D.; VALLE, C. B. do; VERZIGNASSI, J. R.; MALLMANN, G.; BATISTA, M. V.; SANTOS, E. C. M.; GARCIA, G. A.; QUETEZ, F. A.; MULLER, J. A. I. Reação de Brachiaria spp. à Pratylenchus brachyurus. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 8., 2012, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2012. 2 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 198). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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58. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | QUEIRÓZ, C. A.; VERZIGNASSI, J. R.; FERNANDES, C. D.; MALLMANN, G.; BATISTA, M. V.; LEDO, F. J. da S.; MACHADO, J. C.; FALCO, J.; MULLER, J. A. I.; CONTI, B. P. Reação da cultivar híbrida de capim-elefante e milheto BRS Capileto, propagado por sementes, à Pratylenchus brachyurus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SEMENTES, 18., 2013, Florianópolis. A semente na produtividade agrícola e na conservação de recursos genéticos: resumos. Informativo Abrates, v. 23, n, 2., ago. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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59. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | QUEIROZ, C. A.; VERZIGNASSI, J. R.; FERNANDES, C. D.; MALMANN, G.; BATISTA, M. V.; LEDO, F. J. da S.; MACHADO, J. C.; FALCO, J.; MULLER, J. A. I.; CONTI, B. P. Reação da cultivar híbrida de capim-elefante e milheto BRS capileto propagado por sementes. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SEMENTES, 18., 2013, Florianópolis, SC. A semente na produtividade agrícola e na conservação de recursos genéticos. Londrina: Associação Brasileira de Tecnologia de Sementes, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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60. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MULLER, J. A. I.; MOURA, S. S.; FERNANDES, C. D.; JANK, L.; VERZIGNASSI, J. R.; MALLMANN, G.; QUEIRÓZ, C. A; BATISTA, M. V.; SANTOS, E. C. M.; FALCO, T. E.; GARCIA, G. A.; QUETEZ, F. A. Intensidade de cárie do sino em acessos de Panicum maximum Jacq. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 8., 2012, Campo Grande, MS. [Anais da..]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2012. 2 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 198). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 63 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
26/07/2022 |
Data da última atualização: |
26/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
TAVERNARI, F. de C.; SOUZA, A. R. S. V. de; FEDDERN, V.; LOPES, L. dos S.; TEIXEIRA, C. J. de S.; MÜLLER, J. A.; SUREK, D.; PAIANO, D.; PETROLLI, T. G.; BOIAGO, M. M. |
Afiliação: |
FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; ANDRÉ RICARDO SANTANA VIEIRA DE SOUZA, UDESC; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; LETICIA DOS SANTOS LOPES, CNPSA; CARLOS JONATAS DE SOUSA TEIXEIRA, UNOESC; JARDEL ANDREI MÜLLER, UDESC; DIEGO SUREK, CNPSA; DIOVANI PAIANO, UDESC; TIAGO GOULART PETROLLI, UNOESC; MARCEL MANENTE BOIAGO, UDESC. |
Título: |
Metabolizable energy value of crude glycerin and effects on broiler performance and carcass yield. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Livestock Science, v. 263, n. 105017, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.livsci.2022.105017 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Two experiments were carried out to determine the metabolizable energy of crude glycerin (CG) and to evaluate the effect of adding different levels of CG on broiler performance and yield of carcass and cuts. The first consisted of a metabolism assay using total excreta sampling method aiming to determine the apparent metabolizable energy corrected for nitrogen balance (AMEN). This assay was performed in two phases: 10?18 days (initial phase) and 25?33 days of age (growth phase). The broilers were alloted in a randomized design with two treatments (reference diet and reference diet + 80 g/kg of CG inclusion) and nine replications, with ten birds per cage. The AMEN was 2651 kcal/kg and 3013 kcal/kg, for the initial and growth phases, respectively. In the second experiment, 1600 Cobb 500 male broilers from 1 to 42 days were alloted in a randomized block experimental design, with 8 treatments and 8 replications of 25 birds per experimental unit, according to factorial arrangement (2 feed forms × 4 levels of CG: 0, 40, 80 and 120 g/kg). At 43 days of age, three birds from each cage were slaughtered to evaluate yield of carcass and cuts in each treatment. There was a quadratic effect (P < 0.01) on feed intake and weight gain of glycerin fed birds, but no difference in feed conversion (P>0.05). Carcass and cut weights presented quadratic behavior (P < 0.01), but regarding yield, only quadratic effect (P < 0.01) was observed for carcass, linear increase (P < 0.01) for wings and linear reduction (P < 0.01) for fat. Using CG improved weight gain. Up to 46.30 g/kg CG improved carcass yield and up to 120 g/kg reduced fat deposition. MenosAbstract: Two experiments were carried out to determine the metabolizable energy of crude glycerin (CG) and to evaluate the effect of adding different levels of CG on broiler performance and yield of carcass and cuts. The first consisted of a metabolism assay using total excreta sampling method aiming to determine the apparent metabolizable energy corrected for nitrogen balance (AMEN). This assay was performed in two phases: 10?18 days (initial phase) and 25?33 days of age (growth phase). The broilers were alloted in a randomized design with two treatments (reference diet and reference diet + 80 g/kg of CG inclusion) and nine replications, with ten birds per cage. The AMEN was 2651 kcal/kg and 3013 kcal/kg, for the initial and growth phases, respectively. In the second experiment, 1600 Cobb 500 male broilers from 1 to 42 days were alloted in a randomized block experimental design, with 8 treatments and 8 replications of 25 birds per experimental unit, according to factorial arrangement (2 feed forms × 4 levels of CG: 0, 40, 80 and 120 g/kg). At 43 days of age, three birds from each cage were slaughtered to evaluate yield of carcass and cuts in each treatment. There was a quadratic effect (P < 0.01) on feed intake and weight gain of glycerin fed birds, but no difference in feed conversion (P>0.05). Carcass and cut weights presented quadratic behavior (P < 0.01), but regarding yield, only quadratic effect (P < 0.01) was observed for carcass, linear increase (P < 0.01) for wing... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Energia metabolizável; Glycerin. |
Thesagro: |
Frango de Corte; Glicerina; Performance. |
Thesaurus NAL: |
Animal performance; Broiler chickens; Metabolizable energy. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144921/1/final9983.pdf
|
Marc: |
LEADER 02669naa a2200337 a 4500 001 2144921 005 2022-07-26 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.livsci.2022.105017$2DOI 100 1 $aTAVERNARI, F. de C. 245 $aMetabolizable energy value of crude glycerin and effects on broiler performance and carcass yield.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aAbstract: Two experiments were carried out to determine the metabolizable energy of crude glycerin (CG) and to evaluate the effect of adding different levels of CG on broiler performance and yield of carcass and cuts. The first consisted of a metabolism assay using total excreta sampling method aiming to determine the apparent metabolizable energy corrected for nitrogen balance (AMEN). This assay was performed in two phases: 10?18 days (initial phase) and 25?33 days of age (growth phase). The broilers were alloted in a randomized design with two treatments (reference diet and reference diet + 80 g/kg of CG inclusion) and nine replications, with ten birds per cage. The AMEN was 2651 kcal/kg and 3013 kcal/kg, for the initial and growth phases, respectively. In the second experiment, 1600 Cobb 500 male broilers from 1 to 42 days were alloted in a randomized block experimental design, with 8 treatments and 8 replications of 25 birds per experimental unit, according to factorial arrangement (2 feed forms × 4 levels of CG: 0, 40, 80 and 120 g/kg). At 43 days of age, three birds from each cage were slaughtered to evaluate yield of carcass and cuts in each treatment. There was a quadratic effect (P < 0.01) on feed intake and weight gain of glycerin fed birds, but no difference in feed conversion (P>0.05). Carcass and cut weights presented quadratic behavior (P < 0.01), but regarding yield, only quadratic effect (P < 0.01) was observed for carcass, linear increase (P < 0.01) for wings and linear reduction (P < 0.01) for fat. Using CG improved weight gain. Up to 46.30 g/kg CG improved carcass yield and up to 120 g/kg reduced fat deposition. 650 $aAnimal performance 650 $aBroiler chickens 650 $aMetabolizable energy 650 $aFrango de Corte 650 $aGlicerina 650 $aPerformance 653 $aEnergia metabolizável 653 $aGlycerin 700 1 $aSOUZA, A. R. S. V. de 700 1 $aFEDDERN, V. 700 1 $aLOPES, L. dos S. 700 1 $aTEIXEIRA, C. J. de S. 700 1 $aMÜLLER, J. A. 700 1 $aSUREK, D. 700 1 $aPAIANO, D. 700 1 $aPETROLLI, T. G. 700 1 $aBOIAGO, M. M. 773 $tLivestock Science$gv. 263, n. 105017, 2022.
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