Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  28/05/2019
Data da última atualização:  07/02/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BRILHANTE, N. S.; BIZZO, H. R.; FARIA-MACHADO, A. F. de; SANTOS, M. C. da S.; GAMA, P. E.
Afiliação:  Nathália Simon Brilhante; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; ADELIA FERREIRA DE FARIA MACHADO, CTAA; MARCELLY CRISTINA DA SILVA SANTOS, CTAA; PAOLA ERVATTI GAMA, CTAA.
Título:  Method development for the analysis of volatile compounds in olive oil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO DE ÓLEOS E GORDURAS, 4., INTERNATIONAL MEETEING ON FATS AND OILS. Campinas, 2019. Anais... Campinas: SBOG, p. 12.
Idioma:  Inglês
Notas:  De 15 a 16 maio 2019. Trabalhos apresentados de forma oral.
Conteúdo:  Olive oil consists mainly of triglycerides, in about 97 to 99% by weight. The minor compounds are a complex mixture of polar, apolar and amphiphilic substances, such as tocopherols, phenolic compounds, sterols, chlorophyll, carotenoids, terpene acids, monoglycerides and diglycerides, free fatty acids and volatile compounds. These volatiles are the compounds directly responsible for the aroma of the oil. Extra virgin olive oil has a complex aroma with more than 100 volatile compounds identified, among aldehydes, alcohols, esters, hydrocarbons, ketones and furans. The objective of this study was to develop an analytical method for volatile compounds in olive oils using solid-phase microextraction (SPME), gas chromatography coupled to mass spectrometry (GC-MS) and gas chromatography with flame ionization detection (GC-FID). For the SPME, different parameters like flask size (4, 10 and 20 mL), sampling temperatures (40 and 60 °C), headspace conditioning (10 and 60 min) and fiber exposure times (15 and 40 min) were tested. For GC analyses two different internal standards, methyl octanoate and tetradecane, were tested, as well as sub-ambient oven temperatures with liquid nitrogen. A 1 g of sample and a divinylbenzene/carboxen/polydimethylsiloxane (DVB/CAR/PMDS) fiber were used in all the tests. Analytical curves from the FID data were constructed for linearity evaluation, whereas internal standard was used for quantification ofcompounds such as 3-hexenol, 2-hexanal and limonene. I... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  GC-FID; GC-MS; SPME.
Thesaurus Nal:  Olive oil; Volatile compounds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197804/1/resumo-4COG-p.12.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14599 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  03/01/2007
Data da última atualização:  05/03/2015
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  AMARAL, A. L. do; MORES, N.; BARIONI JUNIOR, W.; VENTURA, L.; SILVA, R. A. M. da; SILVA, V. S.
Afiliação:  ARMANDO LOPES DO AMARAL, CNPSA; NELSON MORES, CNPSA; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; ROBERTO AGUILAR M. SILVA, CNPSA; VIRGINIA SANTIAGO SILVA, CNPSA.
Título:  Fatores de risco, na fase de crescimento-terminação, associados a ocorrência de linfadenite em suínos.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2002.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 297).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Doenças; Fatores de risco; Linfadenite.
Thesagro:  Suíno.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPSA/15863/1/cot297.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA15863 - 1UMTFL - PP32082007.03208
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional