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Registros recuperados : 237 | |
81. | | PACIULLO, D. S. C.; MORENZ, M. J. F.; MULLER, M. D.; CALSAVARA, L. H. F.; TEIXEIRA, S. R.; MARTINS, C. E. Massa de forragem, valor nutritivo do pasto e características dendrométricas em sistemas silvipastoris, com duas densidades de plantio de árvores de eucalipto. Forage mass, nutritive value of pasture and dendrometric characteristics in silvopastoral systems, with two densities of eucalyptus trees planting. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2018. 21 p. il. color (Embrapa Gado de Leite. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 37). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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82. | | GALZERANO, L.; ROSSIELO, R. O. P.; OLIVEIRA, A. P. P. de; PACIULLO, D. S. C.; MORENZ, M. J. F.; SILVA, R. de P. Mudanças em atributos estruturais de dósseis do Capim-titfton 85 na fase de estabelecimento, induzidas pela adubação nitrogenada. Boletim de Indústria Animal, Nova Odessa, v. 65, n. 4, p. 329-336, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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83. | | PACIULLO, D. S. C.; GOMIDE, C. A. de M.; CASTRO, C. R. T. de; MAURÍCIO, R. M.; FERNANDES, P. B.; MORENZ, M. J. F. Morphogenesis, biomass and nutritive value of Panicum maximum under different shade levels and fertilizer nitrogen rates. Grass and Forage Science, v. 72, n. 3, p. 590-600, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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84. | | FERNANDES, P. B.; CARVALHO, C. A. B. de; PACIULLO, D. S. C.; GOMIDE, C. A. de M.; MORENZ, M. J. F.; LEDO, F. J. da S. Morphogenetic and structural characteristics of clones of elephant grass managed under intermittent stocking. Semina: Ciências Agrárias, v. 37, n. 4, p. 2099-2110, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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85. | | ABREU, M. J. I. de; FREITAS, C. A. S.; VALOTE, P. D.; PACIULLO, D. S. C.; GOMIDE, C. A. de M.; MORENZ, M. J. F. Morphogenetic and structural characteristics of panicum maximum cultivars, managed under rotational stocking. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FORAGES, 2., 2018, Lavras. Abstracts... Lavras: Universidade Federal de Lavras, 2018. p. 253-254. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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86. | | PACIULLO, D. S. C.; FERNANDES JR. P. B.; CARVALHO JR. C. A.; FARIA, C. A.; MORENZ, M. J. F.; GOMIDE, C. A. de M. Morphological composition and herbage accumulation of Brachiaria decumbens in silvopastoral system and monoculture. In: ASA, CSSA & SSSA INTERNATIONAL ANNUAL MEETINGS, 2013, Tampa, FL. Water, food, energy & inovation for a sustainable world: abstracts. Madison: American Society of Agronomy, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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87. | | PACIULLO, D. S. C.; FERNANDES, P. B.; CARVALHO, C. A.; FARIA, C. A.; MORENZ, M. J. F.; GOMIDE, C. A. de M. Morphological composition and herbage accumulation of Brachiaria decumbens in silvopastoral system and monoculture. In: ASA, CSSA & SSSA INTERNATIONAL ANNUAL MEETINGS, 2013, Tampa. Water, food, energy & inovation for a sustainable world. Madison: ASA: CSSA: SSSA, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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88. | | LOPES, F. C. F.; RIBEIRO, C. G. S.; GAMA, M. A. S. da; MORENZ, M. J. F.; RODRIGUEZ, N. M.; ALEVATO, C. B. Milk fat quality from cows fed elephant grass-based diets containing sunflower oils associated with two methods of concentrate feeding. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51., 2014, Barra dos Coqueiros. A produção animal frente às mudanças climáticas e tecnológicas: resumos. Barra dos coqueiros: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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90. | | JESUS, L. P. DE; CABRAL, L. DA S.; ESPINOSA, M. M.; ABREU, J. G. DE; ZERVOUDAKIS, J. T.; MORENZ, M. J. F. Modelagem estatística para estimação da população de protozoários ruminais em função da relação volumoso: concentrado na dieta e da presença de aditivos. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, v. 13, n. 1, p. 97-109, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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91. | | MORAES, L. F. D. de; AMEIDA, J. C. de C.; NEPOMUCENO, D. de D.; MORENZ, M. J. F.; MELO, B. M. G. de; FREITAS, R. S. X. de. Milled legume grain as urease source for the ammonization of elephant grass hay. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF v. 52, n. 12, p. 1268-1275, dez. 2017. Título em português: Grãos de leguminosas moídas como fonte de urease para amonização do feno de capim-elefante. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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92. | | MORAIS, L. F. de; AMEIDA, J. C. de C.; NEPOMUCENO, D. de D.; MORENZ, M. J. F.; MELO, B. M. G. de; FREITAS, R. S. X. de. Milled legume grain as urease source for the ammonization of elephant grass hay. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 12, p. 1268-1275, dez. 2017. Título em português: Grãos de leguminosas moídas como fonte de urease para amonização do feno de capim-elefante. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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93. | | LOPES, F. C. F.; VALENTINI, P. V.; BORGES, A. L. C. C.; MORENZ, M. J. F.; RESENDE, T. Q.; LAGE, H. F.; CARVALHO, P. H. de A. Indicadores de estimação da produção fecal de novilhas em ensaios de digestão. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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94. | | PACIULLO, D. S. C.; GOMIDE, C. A. de M.; CASTRO, C. R. T. de; CARVALHO, C. A. B. DE; MAURICIO, R. M.; MORENZ, M. J. F. Herbage mass, forage accumulation and nutritive value of Brachiaria decumbens in a silvopastoral system. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 22., 2013, Sydney. Revitalising grasslands to sustain our communities: proceedings. Orange New South Wales: New South Wales Department of Primary Industries, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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95. | | VITOR, A. da C. P.; PEDREIRA, M. dos S.; SILVA, A. S.; PEZENTI, E.; SILVA, L. C. da; SILVA, H. A. da; DIAVÃO, J.; MORENZ, M. J. F. Feeding strategy during growing phase on the performance and carcass traits in beef bulls fnished on the pasture. Tropical Animal Health and Production, v. 54, 302, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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96. | | MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; GUIMARAES JUNIOR, R.; LOPES, F. C. F.; CHAVES, A. V.; CAMPOS, M. M.; MORENZ, M. J. F. Emissões de metano na pecuária: conceitos, métodos de avaliação e estratégias de mitigação. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2011. 92 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 147). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 237 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
05/03/2024 |
Data da última atualização: |
16/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
LOPES, F. C. F.; MORAES, C. T. de; GOMIDE, C. A. de M.; PACIULLO, D. S. C.; MORENZ, M. J. F. |
Afiliação: |
FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; CONRADO TRIGO DE MORAES, CENTRAL NORTE RAÇÕES; CARLOS AUGUSTO DE MIRANDA GOMIDE, CNPGL; DOMINGOS SAVIO CAMPOS PACIULLO, CNPGL; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL. |
Título: |
Milk fatty acid profile of cows grazing elephant grass BRS Kurumi pasture with and without energy supplementation. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, v. 45, n. 1, p. 71-86, jan./fev. 2024. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2024v45n1p71 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the effects of energy supplementation on the intake and milk fatty acid composition of cows grazing BRS Kurumi elephant grass pasture during the rainy season. Two treatments (with and without supplementation) were evaluated using a switchback design with six Holstein × Gyr dairy cows after the peak of lactation. The average milk yield, body weight, and days in milk of the cows at the beginning of the study were 18.0±2.89 kg day−1, 560±66 kg, and 99±12, respectively. The evaluations were performed over three grazing cycles, with adaptation periods of 14 days and six days of sampling. In the energy supplementation treatment, each cow received 3 kg day−1 of ground corn (as-fed basis), with 2 kg day−1 at the morning milking and 1 kg day−1 at the afternoon milking. The ground corn presented 87.5% dry matter, 7.3% crude protein, 5.1% ether extract, and 85% of total digestible nutrients. The cows supplemented with ground corn consumed more oleic (+567%) and linoleic (+88%) acids. Unsupplemented cows consumed 26% more α-linolenic acid and produced milk with more oleic (+10%), vaccenic (+23%), and rumenic (+21%) acids, and less (−7%) pro-atherogenic fatty acids (lauric + myristic + palmitic acids). Milk fat from unsupplemented cows showed better nutritional quality, with lower atherogenicity and thrombogenicity indices and a higher hypo/hypercholesterolemic fatty acid ratio. |
Palavras-Chave: |
Ácido linoleico conjugado; Ácido rumênico; Cenchrus purpureus. |
Thesagro: |
Capim Elefante; Pennisetum Purpureum. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/266979/1/Milk-fatty-acid-profile-of-cows-grazing-elephant-grass-BRS-Kurumi-pasture.pdf
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Marc: |
LEADER 02240naa a2200241 a 4500 001 2162600 005 2024-05-16 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2024v45n1p71$2DOI 100 1 $aLOPES, F. C. F. 245 $aMilk fatty acid profile of cows grazing elephant grass BRS Kurumi pasture with and without energy supplementation.$h[electronic resource] 260 $c2024 520 $aThis study evaluated the effects of energy supplementation on the intake and milk fatty acid composition of cows grazing BRS Kurumi elephant grass pasture during the rainy season. Two treatments (with and without supplementation) were evaluated using a switchback design with six Holstein × Gyr dairy cows after the peak of lactation. The average milk yield, body weight, and days in milk of the cows at the beginning of the study were 18.0±2.89 kg day−1, 560±66 kg, and 99±12, respectively. The evaluations were performed over three grazing cycles, with adaptation periods of 14 days and six days of sampling. In the energy supplementation treatment, each cow received 3 kg day−1 of ground corn (as-fed basis), with 2 kg day−1 at the morning milking and 1 kg day−1 at the afternoon milking. The ground corn presented 87.5% dry matter, 7.3% crude protein, 5.1% ether extract, and 85% of total digestible nutrients. The cows supplemented with ground corn consumed more oleic (+567%) and linoleic (+88%) acids. Unsupplemented cows consumed 26% more α-linolenic acid and produced milk with more oleic (+10%), vaccenic (+23%), and rumenic (+21%) acids, and less (−7%) pro-atherogenic fatty acids (lauric + myristic + palmitic acids). Milk fat from unsupplemented cows showed better nutritional quality, with lower atherogenicity and thrombogenicity indices and a higher hypo/hypercholesterolemic fatty acid ratio. 650 $aCapim Elefante 650 $aPennisetum Purpureum 653 $aÁcido linoleico conjugado 653 $aÁcido rumênico 653 $aCenchrus purpureus 700 1 $aMORAES, C. T. de 700 1 $aGOMIDE, C. A. de M. 700 1 $aPACIULLO, D. S. C. 700 1 $aMORENZ, M. J. F. 773 $tSemina: Ciências Agrárias$gv. 45, n. 1, p. 71-86, jan./fev. 2024.
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Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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