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Registros recuperados : 33 | |
13. | | MELO, G. W. B. de; MORAIS NETO, J. A.; BORBA, D. R.; IWAMOTO, H.; OZELAME, K. P. C.; VIEIRA, J. L.; ZALAMENA, J.; NASCIMENTO JUNIOR, A. Black oats (Avena strigosa Schreb) solubilize rock phosphate and provide phosphorus to the successive crop, grapevine (Vitis labrusca L. "Red Niagara"). Acta Horticulturae, v. 1217, p. 89-98, 2018. Publicado no ISHS Acta Horticulturae 1217: VIII International Symposium on Mineral Nutrition of Fruit Crops, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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14. | | IWAMOTO, H.; VIEIRA, J. L.; MORAIS NETO, J. A. de; FIORELLI, L. E.; SCANAGATTA, V.; ZALAMENA, J.; MELO, G. W. B. de. Efeito do gesso agrícola sobre a fitotoxicidade de cobre em aveia. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 42. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | | FIORELLI, L.; ZALAMENA, J.; IWAMOTO, H.; ZIERO, H. D. D.; VIEIRA, J. L.; NETO, J. A.; MELO, G. W. B. de. Organic and mineral fertilizing for grapevine growth in south of Brazil. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1058, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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16. | | FIORELLI, L. E.; ZALAMENA, J.; MELO, G. W. B. de; IWAMOTO, H.; ZIERO, H. D. D.; VIEIRA, J. L.; MORAIS NETO, J. A. Efeito do Azevém e da Ervilhaca na composição nutricional da videira no sul do Brasil. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 65. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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17. | | VIEIRA, J. L.; ZALAMENA, J.; MELO, G. W. B. de; SCANAGATTA, V.; GAVA, R.; FIORELLI, L. E.; IWAMOTO, H.; ZIERO, H. D. D.; MORAIS NETO, J. A. de. Avaliação de fertilizantes foliares para a prevenção de míldio em videiras jovens. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14. ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 10., 2016, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e Vinho, 2016. p. 47. (Embrapa Uva e Vinho. Documentos, 99) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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18. | | OZELAME, K; IWAMOTO, H.; VIEIRA, J. L.; MORAIS NETO, J. A. de; ZALAMENA, J.; SCANAGATTA, V.; MELO, G. W. B. de. Influência dos fungos micorrízicos arbusculares no crescimento inicial da videira em solos com altos teores de cobre. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 15., 2017.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 11., 2017, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, 2017. p. 15. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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20. | | MORAIS NETO, J. A. de; IWAMOTO, H.; VIEIRA, J. L.; OZELAME, K. P. C.; ZALAMENA, J.; MELO, G. W. B. de; SCANAGATTA, V. Toxicidade de cobre em cultivares de videira. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 15., 2017.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 11., 2017, Bento Gonçalves. Resumos...Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, 2017. p. 14. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 33 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
02/12/2016 |
Data da última atualização: |
21/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MOREIRA, J. M. M. A. P.; FASIABEN, M. do C. R.; BARIONI, L. G.; OLIVEIRA, A. F. de; COSTA, F. P.; DIAS, F. R. T.; ABREU, U. G. P. de; SANTOS, J. C. dos; SENA, A. L. dos S.; LAMPERT, V. do N.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEDROSO, A. de F.; SILVA, R. de O. |
Afiliação: |
JOSE MAURO M AVILA PAZ MOREIRA, CNPF; MARIA DO CARMO RAMOS FASIABEN, CNPTIA; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; ARYEVERTON FORTES DE OLIVEIRA, CNPTIA; FERNANDO PAIM COSTA, CNPGC; FERNANDO RODRIGUES TEIXEIRA DIAS, CPAP; URBANO GOMES PINTO DE ABREU, CPAP; JAIR CARVALHO DOS SANTOS, CPATU; ANA LAURA DOS SANTOS SENA, CPATU; VINICIUS DO NASCIMENTO LAMPERT, CPPSUL; PATRICIA PERONDI ANCHAO OLIVEIRA, CPPSE; ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; RAFAEL DE OLIVEIRA SILVA, The University of Edinburgh. |
Título: |
An optimization model to deal with livestock production and emissions while maximizing the overall net revenue. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. |
Páginas: |
p. 153-157. |
Série: |
(Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). |
ISSN: |
1983-974X |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Coordenador: Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. |
Conteúdo: |
The Brazil is second world´s largest beef producer (FAO, 2016), with a great variety of climate and natural resources on its Biomas. The grassland area allocated to livestock systems is about 170 Mha, with a great variety of production systems adopted on each one of them (IBGE, 2016). Beef production systems have different input of resources and result on different outputs, as beef, money and greenhouse gases (GEE) emissions. Finding promising solutions dealing with the complexity of the drivers of the trade-offs between profit, production and GEE´s is not trivial. Some authors have evaluated such trade-offs through detailed mathematical models of the technological dynamics in a production system (OLIVEIRA SILVA et al, 2015; 2016). This work uses an alternative approach where the transition of production systems is modeled. The main objective was to develop a linear programming optimization model with that could represent the dynamics of cattle production system?s adoption, maximizing the total net revenue or family revenue profit over the period on different future scenarios. Those considered a beef demand to be met, the amount of capital available, the maximum GEE emission, while complying with constraints considering the producer´s low inclination to adopt new technologies. |
Palavras-Chave: |
Emissão de gases; Modelagem. |
Thesagro: |
Gado de corte; Pecuária. |
Thesaurus NAL: |
Beef; Beef cattle; Greenhouse gas emissions; Livestock production; Models. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154068/1/An-optimization-model-to-deal.pdf
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Marc: |
LEADER 02628nam a2200409 a 4500 001 2057802 005 2020-01-21 008 2016 bl uuuu u01u1 u #d 022 $a1983-974X 100 1 $aMOREIRA, J. M. M. A. P. 245 $aAn optimization model to deal with livestock production and emissions while maximizing the overall net revenue.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa$c2016 300 $ap. 153-157. 490 $a(Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). 500 $aCoordenador: Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. 520 $aThe Brazil is second world´s largest beef producer (FAO, 2016), with a great variety of climate and natural resources on its Biomas. The grassland area allocated to livestock systems is about 170 Mha, with a great variety of production systems adopted on each one of them (IBGE, 2016). Beef production systems have different input of resources and result on different outputs, as beef, money and greenhouse gases (GEE) emissions. Finding promising solutions dealing with the complexity of the drivers of the trade-offs between profit, production and GEE´s is not trivial. Some authors have evaluated such trade-offs through detailed mathematical models of the technological dynamics in a production system (OLIVEIRA SILVA et al, 2015; 2016). This work uses an alternative approach where the transition of production systems is modeled. The main objective was to develop a linear programming optimization model with that could represent the dynamics of cattle production system?s adoption, maximizing the total net revenue or family revenue profit over the period on different future scenarios. Those considered a beef demand to be met, the amount of capital available, the maximum GEE emission, while complying with constraints considering the producer´s low inclination to adopt new technologies. 650 $aBeef 650 $aBeef cattle 650 $aGreenhouse gas emissions 650 $aLivestock production 650 $aModels 650 $aGado de corte 650 $aPecuária 653 $aEmissão de gases 653 $aModelagem 700 1 $aFASIABEN, M. do C. R. 700 1 $aBARIONI, L. G. 700 1 $aOLIVEIRA, A. F. de 700 1 $aCOSTA, F. P. 700 1 $aDIAS, F. R. T. 700 1 $aABREU, U. G. P. de 700 1 $aSANTOS, J. C. dos 700 1 $aSENA, A. L. dos S. 700 1 $aLAMPERT, V. do N. 700 1 $aOLIVEIRA, P. P. A. 700 1 $aPEDROSO, A. de F. 700 1 $aSILVA, R. de O.
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