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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  19/08/2008
Data da última atualização:  09/10/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  PAGLIARINI, M. S.; RISSO-PASCOTTO, C.; MENDES-BONATO, A. B.; FELISMINO, M. F.; SILVA, N. da; SOUZA-KANESHIMA, A. M. de; CALISTO, V.; VALLE, C. B. do.
Afiliação:  Maria Suely Pagliarini, UEM; Claudicéia Risso-Pascotto, UEM; Andréa Beatriz Mendes-Bonato, UEM; Mariana Ferrari Felismino, UEM; Neide da Silva, UEM; Alice Maria de Souza-Kaneshima, UEM; Vergílio Calisto, UEM; Cacilda Borges do Valle, CNPGC.
Título:  Analysis of meiotic behaviour in selecting potential genitors among artificially induced tetraploid acessions of Brachiaria ruziziensis and B. brizantha (Poaceae).
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE REPRODUÇÃO SEXUAL EM PLANTAS, 20., 2008, Brasília, DF. [Anais...]. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. 240 p. (Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Documentos, 259). Capa e conteúdo em inglês. Título em inglês: XX International Congress on Sexual Plant Reproduction.
Páginas:  p. 116-117
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Braquiária; Brasil; Campo Grande; Feed crops; Feed grasses; Hybrid; Mato Grosso do Sul; Selection.
Thesagro:  Brachiaria Brizantha; Brachiaria Ruziziensis; Citogenética; Gramínea Forrageira; Hibridação; Hibrido; Meiose; Melhoramento Genético Vegetal; Pastagem; Planta Forrageira; Seleção.
Thesaurus Nal:  Brazil; cytogenetics; hybridization; meiosis; pastures; plant breeding.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC12033 - 1UPCPL - --575.6C749a
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  22/11/2021
Data da última atualização:  22/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ALMEIDA, V. V.; SILVA, J. P. M.; SCHINCKEL, A. P.; MEIRA, A. N.; MOREIRA, G. C. M.; GOMES, J. D.; POLETI, M. D.; DARGELIO, M. D. B.; PATINHO, I.; CONTRERAS-CASTILLO, C. J.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; REECY, J. M.; KOLTES, D.; SERÃO, N. V. L.; REGITANO, L. C. de A.; FUKUMASU, H.; BRUSTOLINI, A. P. L.; ALENCAR, S. M.; LUCHIARI FILHO, A.; CESAR, A. S. M.
Afiliação:  V. V. ALMEIDA, UFG; J. P. M. SILVA, USP; A. P. SCHINCKEL, Purdue University; A. N. MEIRA, USP; G. C. M. MOREIRA, University of Liège; J. D. GOMES, USP; M. D. POLETI, USP; M. D. B. DARGELIO, USP; I. PATINHO, USP; C. J. CONTRERAS-CASTILLO, USP; L. L. COUTINHO, USP; G. B. MOURÃO, USP; J. M. REECY, Iowa State University; D. KOLTES, Iowa State University; N. V. L. SERÃO, Iowa State University; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; H. FUKUMASU, USP; A. P. L. BRUSTOLINI, DB Genética Suína; S. M. ALENCAR, USP; A. LUCHIARI FILHO, USP; A. S. M. CESAR, USP.
Título:  Effects of increasing dietary oil inclusion from different sources on growth performance, carcass and meat quality traits, and fatty acid profile in genetically lean immunocastrated male pigs.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Livestock Science, v.248, jun. 2021, 104515.
Páginas:  10 p.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.livsci.2021.104515
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A total of 96 genetically lean immunocastrated male pigs were used in a 98-day study to evaluate the effects of including 3% soybean oil (SO), canola oil (CO), or fish oil (FO) in the diets vs. feeding a standard commercial diet with 1.5% SO (control) on growth performance, carcass and meat quality traits, consumer acceptability, and intramuscular fatty acid composition of the longissimus lumborum (LL) muscle. Pigs were blocked by initial body weight (BW; 28.44 ± 2.95 kg) and assigned to one of four treatments, with six replicate pens per treatment and four pigs per pen. Pig BW and pen feed disappearance were recorded weekly. At the conclusion of the study, pigs were slaughtered, carcass characteristics were measured, and a sample of the LL was removed for meat quality assessment, fatty acid composition analysis, and overall liking evaluation. Dietary treatments had no effect on overall growth performance and pig carcasses. Although loins from pigs fed diets containing either 3% SO or CO had decreased (P = 0.05) Warner-Bratzler shear force, only the addition of 3% SO to pig diets resulted in loin chops that were rated higher (P < 0.001) for consumer overall liking. Adding either 3% SO or CO increased (P < 0.01) the percentages of oleic acid and total monounsaturated fatty acids in the LL intramuscular fat compared to control- or FO-fed pigs. However, intramuscular fat from 3% SO- or CO-fed pigs had the lowest (P < 0.01) proportion of total omega (n)-3 polyunsaturated fatty a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Dietary oil sources; Immunologic castration; Lean growth; Pig; Pork quality.
Thesaurus NAL:  Fatty acid composition.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25469 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00171ALM2021.00196
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