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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  16/01/2014
Data da última atualização:  20/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TIZIOTO, P. C.; GASPARIN, G.; SOUZA, M. M.; MUDADU, M. de A.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; THOLON, P.; MEIRELLES, S. L. C.; TULLIO, R. R.; ROSA, A. do N.; ALENCAR, M. M. de; MEDEIROS, S. R. de; SIQUEIRA, F.; FEIJO, G. L. D.; NASSU, R. T.; REGITANO, L. C. de A.
Afiliação:  POLYANA C. TIZIOTO, Departamento de Genética e Evolução, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, São Paulo; GUSTAVO GASPARIN, Departamento de Zootecnia, Universidade de São Paulo/ESALQ, Piracicaba, São Paulo; MARCELA M. SOUZA, Departamento de Genética e Evolução, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, São Paulo; MAURICIO DE ALVARENGA MUDADU, CPPSE; LUIZ L. COUTINHO, Departamento de Zootecnia, Universidade de São Paulo/ESALQ, Piracicaba, São Paulo; GERSON B. MOURÃO, Departamento de Zootecnia, Universidade de São Paulo/ESALQ, Piracicaba, São Paulo; PATRICIA THOLON, CPPSE; SARAH L. C. MEIRELLES, Departamento de Zootecnia, Universidade Federal de Lavras, Lavras, Minas Gerais; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; ANTONIO DO NASCIMENTO ROSA, CNPGC; MAURICIO MELLO DE ALENCAR, CPPSE; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CNPGC; FABIANE SIQUEIRA, CNPGC; GELSON LUIS DIAS FEIJO, CNPGC; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE.
Título:  Identification of KCNJ11 as a functional candidate gene for bovine meat tenderness.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Physiological Genomics, v. 45, n. 24, p. 1215-1221, October 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The potassium inwardly rectifying channel, subfamily J, member 11 (KCNJ11) gene was investigated as a candidate for meat tenderness based on the effects reported on muscle for KCNJ11 gene knockout in rat models and its position in a quantitative trait locus (QTL) for meat tenderness in the bovine genome. Sequence variations in the KCNJ11 gene were described by sequencing six amplified fragments, covering almost the entire gene. We identified single nucleotide polymorphisms (SNP) and validated them by different approaches, taking advantage of simultaneous projects that are being developed with the same Nelore population. By sequencing the KCNJ11 in Nelore steers representing extreme phenotypes for Warner-Bratzler shear force (WBSF), it was possible to identify 22 SNPs. We validated two of the identified markers by genotyping the whole population (n = 460). Analysis of association between genotypes and WBSF values revealed a significant additive effect of a SNP at different meat aging times (P<=0.05). In addition, an association between the expression levels of KCNJ11 and WBSF was found, with lower expression levels of KCNJ11 associated with more tender meat (P<=0.05). The results showed that the KCNJ11 gene is a candidate mapped to a QTL for meat tenderness previously identified on BTA15 and may be useful to identify animals with genetic potential to produce tender meat. The effect of KCNJ11 observed on muscle is potentially due to changes in activity of KATP channels, which ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Differential expression.
Thesagro:  Carne; Marcador molecular.
Thesaurus Nal:  Beef; Genetic markers; Shear stress.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172838/1/4-Identification-of-KCNJ11-as-a-functional-candidate-gene-for-bovine-meat-2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC15635 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  06/03/2013
Data da última atualização:  06/03/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CÂNDIDO, M. J. D.; LOPES, M. N.; POMPEU, R. C. F. F.; SILVA, R. G. da; CARVALHO, T. C. F. de; MORAIS NETO, L. B. de; MARANHÃO, T. D.; SILVEIRA, W. M.
Afiliação:  Magno José Duarte Cândido, Universidade Federal do Ceará (UFC) - Fortaleza, CE; Marcos Neves Lopes, UFC - Fortaleza, CE; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; Rodrigo Gregório da Silva, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia (IFCE) - Campus Crateús - Crateús, CE; Thaíse Cristine Ferreira de Carvalho, UFC - Fortaleza, CE; Luiz Barreto de Morais Neto, UFC - Fortaleza, CE; Theyson Duarte Maranhão, UFC - Fortaleza, CE; Walisson Marques Silveira, UFC - Fortaleza, CE.
Título:  Densidade e estrutura do resíduo pós-pastejo em capim-massai adubado com nitrogênio e pastejado por ovinos.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 22., 2012, Cuiabá. A importância da zootecnia para a segurança alimentar: [anais]. Cuiabá: Universidade Federal de Mato Grosso, 2012. 3 f. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Resumo: Somando-se ao suprimento nutricional, em especial a adubação nitrogenada, é imperativo o monitoramento rigoroso da condição residual do pasto. Objetivou-se avaliar a densidade e a estrutura do resíduo pós-pastejo em capim-massai adubado com N (0; 400; 800 e 1200 kg de N?ha-1?ano-1) e pastejado por ovinos num delineamento inteiramente casualizado com medidas repetidas no tempo. A elevação das doses de N influenciou as variáveis: densidade total de forragem residual, de forragem verde residual, de colmo verde residual, a relação lâmina foliar/colmo e o índice de qualidade da biomassa residual. Os ciclos de pastejo não exerceram alterações sobre a relação material vivo/material morto residual e densidade de forragem verde residual, sendo as demais variáveis modificadas pelos ciclos. A adubação nitrogenada proporciona respostas positivas sobre a densidade e estrutura do resíduo pós-pastejo do capim-massai. After grazing canopy structure and density of massai grass fertilized with nitrogen and grazed by sheep. Abstract: In addition to the nutrient supply, especially nitrogen, it is imperative to monitor carefully the residual condition of grass. To evaluate after grazing canopy structure and density of massai grass fertilized with nitrogen (0, 400, 800 and 1200 kg N?ha-1?year-1) and grazed by sheep in a completely randomized design with repeated measurements over time, this research was conducted. The nitrogen levels influenced the variables: residual total herbage densit... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/78182/1/aac-Densidade-e-estruturas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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