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Registros recuperados : 24 | |
1. | | MORAIS, S. M. de; BARRETO NETO, J.; FERNANDES, A. A. O.; SANTOS FILHO, J. M. dos; RONDINA, D. Intramuscular lipid fatty acid composition in ovines of Northeastern Brazil. Ciência Animal, Fortaleza, v. 12, n. 2, p. 93-97, 2002. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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2. | | COSTA, M. M. da; BESERRA, F. J.; SANTOS FILHO, J. M. dos; MORAIS, S. M. de; MAIA, E. L. Composição centesimal da carne de cordeiros Dorper x SRD e Santa Inês x SRD terminados na pastagem e em confinamento. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 40, n. 1, p. 66-70, jan./mar. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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3. | | MORAIS, S. M. de J.; ATAIDES, P. R. V. de; GARCIA, D. C.; OLIVEIRA, O. dos S.; WATZLAWICK, L. F. Uso do lodo de esgoto da CORSAN - Santa Maria (RS), comparado com outros substratos organicos. Sanare, Curitiba, v.6, n.6, p.44-49, 1996. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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5. | | SANTOS FILHO, J. M. dos; MORAIS, S. M. de; BESERRA, F. J.; RONDINA, D.; ZAPATA, J. F. F.; ALMEIDA, R. B. de. Influência da castração sobre a composição de ácidos graxos da carne de caprinos Sem Raça Definida. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 18., 2002, Porto Alegre. Integração pesquisa indústria: anais. Porto Alegre: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2002. Seção Carnes e Pescados. 4 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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6. | | WATZLAWICK, L. F.; KURTZ, F. C.; ATAIDES, P. R. V. de; CALDEIRA, M. V. W.; MORAIS, S. M. de J.; OLIVEIRA, O. dos S. Efeito do substrato no desenvolvimento de mudas de Pelthophorum dubium a nivel de viveiro. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.2, p. 779-781. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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7. | | CALDEIRA, M. V. W.; BARTZ, H. R.; MORAIS, S. M. de J.; ATAÍDES, P. R. V.; KURTZ, F. C.; WATZLAVICK, L. F.; CHITOLINA, P. C. Crescimento de mudas de Ilex paraguariensis St. Hill em função de diferentes fontes de fósforo. In: CICLO DE ATUALIZACÃO FLORESTAL DO CONE-SUL, 1999, Santa Maria. Anais. Santa Maria: Universidade Federal de Santa Maria, 1999. p. 150-157. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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8. | | OLIVEIRA, L. M. B. de; BEVILAQUA, C. M. L.; MORAIS, S. M. de; CAMURÇA-VASCONCELOS, A. L. F.; MACEDO, I. T. F. Plantas taniníferas e o controle de nematóides gastrintestinais de pequenos ruminantes. Ciência Rural, Santa Maria, v. 41, n. 11, p. 1967-1974, nov. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | OLIVEIRA, M. S. C.; ALEXANDRINO, C. D.; SILVA, J. A. da; BATISTA, W. P.; BRITO, E. S. de; VIEIRA, Í. G. P.; MORAIS, S. M. de. Perfil lipídico de dois clones comerciais de cajueiro (Anacardium occidentale L.) BRS 274 e 275. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE QUÍMICA, 33., 2010, Águas de Lindóia. Resumos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Química, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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13. | | MORAIS, S. M. de J.; ATAIDES, P. R. V. de; GARCIA, D. C.; KURTZ, F. C.; OLIVEIRA, O. dos S.; WATZLAWICK, L. F. Uso do lodo de esgoto da CORSAN-Santa Maria (RS), comparado com outros substratos organicos. Sanare, Curitiba, v.6, n.6, p.44-49, jul./dez. 1996. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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14. | | FARIAS, S. S. DE; SANTOS, L. M. B. DOS; CUNHA, A. P.; OLIVEIRA, D. F. DE; PEREIRA, R. de C. A.; GUEDES, M. I. F.; RICARDO, N. M. P. S.; MORAIS, S. M. DE. Análise por infravermelho e citotoxicidade das micropartículas de óleos essenciais de Ocimum Gratissimum L. E Cymbopogon Citratus (D.C.) stapf. Brazilian Journal of Development, São José dos Pinhais, v. 6, n. 7, p. 44954-44960, jul. 2020. Título em inglês: Infrared And Cytotoxicity Analysis Of Microparticles Of Essential Oils Of Ocimum Gratissimum L. And Cymbopogon Citratus (D.C.) Stapf. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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15. | | ALVES, D. R.; MORAIS, S. M. de; PELLISSIER, F. T.; SAPLA, M. M. M.; VASCONCELOS, F. R.; SILVA, I. N. G. da; SOUSA, H. A. de; ASSOLINI, J. P.; COSTA, I. C.; PAVANELLI, W. R.; OLIVEIRA, F. das C. Flavonoid composition and biological activities of ethanol extracts of Caryocar coriaceum Wittm, a native plant from caatinga biome. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, jul. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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16. | | MORAIS, S. M. de; FACUNDO, V. A.; BERTINI, L. M.; CAVALCANTI, E. S. B.; ANJOS JÚNIOR, J. F. dos; FERREIRA, S. A.; BRITO, E. S. de; SOUZA NETO, M. A. de. Chemical composition and larvicidal activity of essential oils from Piper species. Biochemical Systematics and Ecology, Pensilvania, v.35, n.10. p.670-675, out. 2007. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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17. | | COSTA, C. T. C.; BEVILAQUA, C. M. L.; MORAIS, S. M. de; OLIVEIRA, L. M. B. de; CAMURÇA-VASCONCELOS, A. L. F.; MACIEL, M. do V.; LIMA, K. S. B. de. Ovicidal and larvicidal activity of Cocos nucifera L. extracts on Haemonchus contortus. Ciência Animal, Fortaleza, v. 21, n. 2, p. 87-95, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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18. | | ALVES FILHO, E.; SILVA, L. M. A. e; LIMA, Y.; RIBEIRO, P. R. V.; SILVA, E. de O.; ZOCOLO, G. J.; CANUTO, K. M.; MORAIS, S. M. DE; CASTRO, A. C. R. de; BRITO, E. S. de. Metabolomic variability of different genotypes of cashew by LC-Ms and correlation with near-infrared spectroscopy as a tool for fast phenotyping. Metabolites, Basel, v. 9, n. 6, artigo 121, 19 p. June 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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19. | | ALVES, D. R.; MORAIS, S. M. de; TOMIOTTO-PELLISSIER, F.; VASCONCELOS, F. R.; FREIRE, F. C. O.; SILVA, I. N. G. da; CATANEO, A. H. D.; MIRANDA-SAPLA, M. M.; PINTO, G. A. S.; CONCHON-COSTA, I.; NORONHA, A. A. A.; PAVANELLI, W. R. Leishmanicidal and fungicidal activity of lipases obtained from endophytic fungi extracts. Plos One, v. 13, n. 6, art. e0196796, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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20. | | ANDRÉ, W. P. P.; PAIVA JUNIOR, J. R. de; CAVALCANTE, G. S.; RIBEIRO, W. L. C.; ARAÚJO FILHO, J. V. de; SANTOS, J. M. L. dos; ALVES, A. P. N. N.; MONTEIRO, J. P.; MORAIS, S. M. de; SILVA, I. N. G. da; OLIVEIRA, L. M. B. de; ABREU, F. O. M. da S.; BEVILAQUA, C. M. L. Anthelmintic activity of nanoencapsulated carvacryl acetate against gastrointestinal nematodes of sheep and its toxicity in rodents. Brazilian Journal of Veterinary Parasitololgy, v. 29, n. 1, e013119, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
28/11/2012 |
Data da última atualização: |
01/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, A. F. U.; SOUSA, N. M. de; FARIAS, D. F.; ROCHA-BEZERRA, L. C. B. da; SILVA, R. M. P. da; VIANA, M. P.; GOUVEIA, S. T.; SAMPAIO, S. S.; SOUSA, M. B. de; LIMA, G. P. G. de; MORAIS, S. M. de; BARROS, C. C.; FREIRE FILHO, F. R. |
Afiliação: |
ANA FONTENELE URANO CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; NATHANNA MATEUS DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; DAVI FELIPE FARIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; LADY CLARISSA BRITO DA ROCHA-BEZERRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; RENATA MARIA PEREIRA DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; MARTÔNIO PONTE VIANA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; SANDRO THOMAZ GOUVEIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; SILVANA SAKER SAMPAIO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; MARCIA BARBOSA DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; GLAUBER PACELLI GOMES DE LIMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; SELENE MAIA DE MORAIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; CAROLINE COSTA BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; FRANCISCO RODRIGUES FREIRE FILHO, CPAMN. |
Título: |
Nutritional ranking of 30 Brazilian genotypes of cowpeas including determination of antioxidant capacity and vitamins. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Composition and Analysis, v. 26, p. 81-88, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to establish a nutritional ranking of 30 genotypes of cowpea (Vigna unguiculata L. Walp). The results showed the proximate composition varies among genotypes in protein (20?30%) and dietary fiber contents (20?35%), in protease inhibitors (2?4 UI/mg protein), lectin (40,000?640,000 UH/kg meal) and essential amino acid levels, in vitro protein digestibility (30?40%) and in the apparent concentration of expressed proteins. The antioxidant capacity varied from EC50 of 9.54?38.7 mg seed extract/mL DPPH and the highest values detected for alpha- and delta-tocopherol were 0.38 mg/g and 1.88 mg/g, respectively. The analysis of a nutritional quality index based on the weighted average content of total protein, dietary fiber, iron, zinc, protease inhibitors and lectins allowed ranking genotypes. In descending order the 5 best genotypes were: BRS-Cauamé> BRS-Tumucumaque> Canapuzinho> BRS-Potengi> BRS-Urubuquara. |
Palavras-Chave: |
Caupi; Melhoramento genético. |
Thesagro: |
Biodiversidade; Proteína; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70957/1/NutritionalRankingCowpeasFreireFilho.pdf
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Marc: |
LEADER 01911naa a2200325 a 4500 001 1940712 005 2022-06-01 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, A. F. U. 245 $aNutritional ranking of 30 Brazilian genotypes of cowpeas including determination of antioxidant capacity and vitamins. 260 $c2012 520 $aThis study aimed to establish a nutritional ranking of 30 genotypes of cowpea (Vigna unguiculata L. Walp). The results showed the proximate composition varies among genotypes in protein (20?30%) and dietary fiber contents (20?35%), in protease inhibitors (2?4 UI/mg protein), lectin (40,000?640,000 UH/kg meal) and essential amino acid levels, in vitro protein digestibility (30?40%) and in the apparent concentration of expressed proteins. The antioxidant capacity varied from EC50 of 9.54?38.7 mg seed extract/mL DPPH and the highest values detected for alpha- and delta-tocopherol were 0.38 mg/g and 1.88 mg/g, respectively. The analysis of a nutritional quality index based on the weighted average content of total protein, dietary fiber, iron, zinc, protease inhibitors and lectins allowed ranking genotypes. In descending order the 5 best genotypes were: BRS-Cauamé> BRS-Tumucumaque> Canapuzinho> BRS-Potengi> BRS-Urubuquara. 650 $aBiodiversidade 650 $aProteína 650 $aVigna Unguiculata 653 $aCaupi 653 $aMelhoramento genético 700 1 $aSOUSA, N. M. de 700 1 $aFARIAS, D. F. 700 1 $aROCHA-BEZERRA, L. C. B. da 700 1 $aSILVA, R. M. P. da 700 1 $aVIANA, M. P. 700 1 $aGOUVEIA, S. T. 700 1 $aSAMPAIO, S. S. 700 1 $aSOUSA, M. B. de 700 1 $aLIMA, G. P. G. de 700 1 $aMORAIS, S. M. de 700 1 $aBARROS, C. C. 700 1 $aFREIRE FILHO, F. R. 773 $tJournal of Food Composition and Analysis$gv. 26, p. 81-88, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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