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121. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CAETANO, P. H. P.; GONÇALVES, G. de M. O.; MASCARENHAS, Y. S.; FERREIRA, A. C. B.; SILVA, M. A. S. da. Caracterização de Latossolo Vermelho de cerrado sob manejo convencional: efeitos nas propriedades químicas e físicas do solo em profundidade. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 79. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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122. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MASCARENHAS, I. S.; GONÇALVES, G. de M. O.; CAETANO, P. H. P.; SANTOS, A. B. dos; MADARI, B. E.; CORRECHEL, V.; SILVA, M. A. S. da. Características físicas de solos de várzea e produtividade do arroz irrigado por inundação. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 10., 2016, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2016. p. 100. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 311). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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123. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ANTONINI, J. C. dos A.; MIRANDA, D. D.; FIOREZE, A. P.; SILVA, M. A. S. da; OLIVEIRA, L. F. C. de. Métodos de estimativa de precipitação máxima para o estado de Goiás. In: CONGRESSO DE PESQUISA, ENSINO E EXTENSÃO, 4., 2007, Goiânia. Ciência, educação e compromisso social: anais... Goiânia: Universidade Federal de Goiás, 2007. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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124. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. A. S. da; SANTOS, A. B. dos; HEINEMANN, A. B.; STONE, L. F.; MADARI, B. E.; FERREIRA, C. M.; LACERDA, P. Irrigação por inundação intermitente com aeração múltipla aumenta eficiência do uso de nitrogênio em arroz? In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019. Balneário Camboriú, SC. Inovação e desenvolvimento na orizicultura: anais eletrônico. Itajaí: Epagri: Sosbai, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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125. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. A. S. da; STONE, L. F.; SANTOS, A. B. dos; CARVALHO, M. da C. S.; FERREIRA, C. M.; NASCENTE, A. S.; SANTOS, B. M. dos. Nutrição e adubação do arroz irrigado na região do Cerrado. In: FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, R. L.; MORAES, M. F. (Ed.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado. Goiânia: UFG, 2019. p. 225-281. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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127. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. A. S. da; MATOS, L. N.; SIQUEIRA, E. R. de; TEIXEIRA, O. A.; MORAES, A. da C.; SANTOS, A. V. Planejamento territorial: análise espacial de área com mapas auto-organizáveis de Kohonen. In: SIMPÓSIO SOBRE INOVAÇÃO E CRIATIVIDADE CIENTÍFICA NA EMBRAPA, 2., 2010, Brasília, DF. Posteres. Brasília, DF: Embrapa, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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128. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, M. P. dos; HEINEMANN, A. B.; STONE, L. F.; SILVA, M. A. S. da; LANNA, A. C.; SANTOS, A. B. dos. Phenology, gas exchange, biomass accumulation, and irrigated rice yield under alternative irrigation managements. Agronomy Journal, v. 116, n. 2, p. 542-562, Mar./Apr. 2024. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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129. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. A. S. da; SANTOS, A. B. dos; MADARI, B. E.; GONÇALVES, G. de M. O.; CAETANO, P. H. P.; MASCARENHAS, Y. S. Nitrato e amônio no solo: efeitos na eficiência agronômica e na produtividade de arroz irrigado tropical. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 9., 2015, Pelotas. Ciência e tecnologia para otimização da orizicultura: anais. Brasília, DF: Embrapa; Pelotas: Sosbai, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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130. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BORGES, L. de A. B.; MADARI, B. E.; LEANDRO, W. M.; FERNANDES, P. M.; SILVA, E. A. da; SILVA, M. R. da; SILVA, M. A. S. da. Nutritional state and productivity of organic sugarcane in Goiás, Brazil. Journal of Agronomy, v. 14, n. 1, p. 6-14, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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131. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, G. D.; MADARI, B. E.; SANTOS, A. B. dos; SILVA, M. A. S. da; COSTA, A. R. da; CORRÊA, R. S.; LEAL, W. G. de O. Emissão de óxido nitroso em sistema de produção de arroz irrigado em várzea tropical. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 107. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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132. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, J. de M.; SILVA, M. A. S. da; STONE, L. F.; MADARI, B. E.; ALCANTARA, F. A. de; MEDEIROS, J. C. Fertilidade do solo manejado em sistema de integração lavoura-pecuária-floresta na transição Cerrado-Amazônia. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 7., 2013, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2013. p. 30. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 292). Apresentação oral - Pós-graduação. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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136. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. A. S. da; HIDALDO, A. de F.; CHAVES, F. C. M.; MOURÃO JÚNIOR, M.; MARQUES, M. O. M.; FERRI, A. F.; MING, L. C. Efeitos da adubação orgânica e da cobertura morta na produtividade, no teor e na composição do óleo essencial de gengibre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 43., 2003, Recife. Qualidade e segurança alimentar: resumos expandidos e palestras. Horticultura Brasileira, v. 21, n. 2, p. 414, jul. 2003. Suplemento. 1 Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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137. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. A. S. da; HIDALGO, A. de F.; CHAVES, F. C. M.; MORÃO JÚNIOR, M.; MARQUES, M. O. M.; FERRI, A. F.; MING, L. C. Efeitos da adubação orgânica e da cobertura morta na produtividade, no teor e na composição do óleo essencial de gengibre. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 414, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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138. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, M. A. S. da; HIDALGO, A. de F.; CHAVES, F. C. M.; MOURÃO JUNIOR, M.; MARQUES, M. O. M.; FERRI, A. F.; MING, L. C. Efeitos da adubação orgânica e da cobertura morta na produtividade, no teor e na composição do óleo essencial de gengibre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 43., 2003, Recife. Qualidade e segurança alimentar: resumos expandidos e palestras. Horticultura Brasileira, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento. CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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139. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, G. D.; MADARI, B. E.; SANTOS, A. B. dos; SILVA, M. A. S. da; COSTA, A. R. da; CORRÊA, R. S. Fluxos de óxido nitroso em arroz irrigado em várzea tropical. In: CONFERENCIA INTERNACIONAL DO ARROZ PARA AMÉRICA LATINA E CARIBE, 12., 2015, Porto Alegre. Horizonte para a competitividade: anais. Porto Alegre: IRGA, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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140. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CARVALHO, M. T. de M.; MADARI, B. E.; BASTIAANS, L.; VAN OORT, P.; HEINEMANN, A. B.; SILVA, M. A. S. da; MAIA, A. de H. N.; MEINKE, H. Growth of aerobic rice in the presence of biochar as soil amendment: short-term effects in a clayey Rhodic Ferralsol in the Brazilian savanna (Cerrado). In: JOINT SSA AND NZSSS SOIL SCIENCE CONFERENCE, 5., 2012, Hobart. Soil solutions for diverse landscapes. Hobart: SSA: NZSSS, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 200 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
04/02/2019 |
Data da última atualização: |
06/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NASCIMENTO, C.; SILVA, L. R. da; AUGUSTA, I. M.; COSTA, J. B. da; AURIEMA, B.; BARBOSA, M. I. M. J.; MORAIS, L. A. S. de. |
Afiliação: |
LILIA APARECIDA SALGADO DE MORAIS, CNPAB. |
Título: |
Aggregation of value to the fruit of Ora-pro-nóbis (Pereskia aculeata Miller): bioactive and antioxidante capacity. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 1.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2018, Campinas. Food Design and Health: proceedings. Campinas: Galoá, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Pereskia aculeata Miller, popularly known as ora-pro-nóbis is a cactaceae native to the American continent. In Brazil, the species can be found in the Northeast and Southeast regions. This non-conventional food plant is recognized by the nutritional value of its leaves, due to the high content of minerals like iron as well as being rich in proteins. The leaves are also used as ingredients for the preparation of culinary recipes. However, there are not many studies on bioactivity and antioxidant capacity of the fruits of ora-pro-nóbis. Therefore, the objective of this study was to determine the presence of bioactive compounds and an antioxidant capacity in the peel and pulp of the fruit of ora-pro-nóbis. The fruits was acquired from the Experimental Station of Embrapa Inorganic Agrobiology in Seropédica/RJ, they were harvested manually in the mature stage (yellow coloring) and transported to the Laboratory of Instrumental Analysis of the UFRRJ`s Institute of Technology, for further analysis. The parameters evaluated was compounds bioactive, such as total carotenoids, vitamin C, yellow flavonoids, total anthocyanins, phenolic compounds and capacity antioxidants (DPPH and FRAP). The ora-pro-nóbis peel presented higher mean values for total carotenoids (3.02 mg / 100 g), yellow flavonoids (12.33 mg / 100 g), total anthocyanins (1.35 mg / 100 g), total phenolics (138, 82 mg GAE / 100 g), DPPH (1598.93 ?mol TE / 100 g) and FRAP (5377.13 ?mol TE / 100 g), while the pulp conferred is higher at mean values for vitamin C content (23 , 58 mg / 100 g). The fruits of ora-pro-nobis presented high content of bioactive compounds and antioxidant activity. This is demonstrates that an ora-pro-nóbis could be a potential source with functional and mercadological appeal. Even so, new studies must be conducted to the fruit of the species and related to the best detailing and understanding of the functional and/or nutraceuticals compositions. The value added of your products is important as it is targeted at the consumer and your products are just as important as those aimed at human health. MenosPereskia aculeata Miller, popularly known as ora-pro-nóbis is a cactaceae native to the American continent. In Brazil, the species can be found in the Northeast and Southeast regions. This non-conventional food plant is recognized by the nutritional value of its leaves, due to the high content of minerals like iron as well as being rich in proteins. The leaves are also used as ingredients for the preparation of culinary recipes. However, there are not many studies on bioactivity and antioxidant capacity of the fruits of ora-pro-nóbis. Therefore, the objective of this study was to determine the presence of bioactive compounds and an antioxidant capacity in the peel and pulp of the fruit of ora-pro-nóbis. The fruits was acquired from the Experimental Station of Embrapa Inorganic Agrobiology in Seropédica/RJ, they were harvested manually in the mature stage (yellow coloring) and transported to the Laboratory of Instrumental Analysis of the UFRRJ`s Institute of Technology, for further analysis. The parameters evaluated was compounds bioactive, such as total carotenoids, vitamin C, yellow flavonoids, total anthocyanins, phenolic compounds and capacity antioxidants (DPPH and FRAP). The ora-pro-nóbis peel presented higher mean values for total carotenoids (3.02 mg / 100 g), yellow flavonoids (12.33 mg / 100 g), total anthocyanins (1.35 mg / 100 g), total phenolics (138, 82 mg GAE / 100 g), DPPH (1598.93 ?mol TE / 100 g) and FRAP (5377.13 ?mol TE / 100 g), while the pulp conferred i... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Ora Pro Nobis. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidants; Bioactive compounds; Postharvest food safety. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192247/1/Aggregation-of-value-to-the-fruit-of-Proceedings.pdf
|
Marc: |
LEADER 02988naa a2200241 a 4500 001 2105484 005 2019-02-06 008 2018 bl --- 0-- u #d 100 1 $aNASCIMENTO, C. 245 $aAggregation of value to the fruit of Ora-pro-nóbis (Pereskia aculeata Miller)$bbioactive and antioxidante capacity.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aPereskia aculeata Miller, popularly known as ora-pro-nóbis is a cactaceae native to the American continent. In Brazil, the species can be found in the Northeast and Southeast regions. This non-conventional food plant is recognized by the nutritional value of its leaves, due to the high content of minerals like iron as well as being rich in proteins. The leaves are also used as ingredients for the preparation of culinary recipes. However, there are not many studies on bioactivity and antioxidant capacity of the fruits of ora-pro-nóbis. Therefore, the objective of this study was to determine the presence of bioactive compounds and an antioxidant capacity in the peel and pulp of the fruit of ora-pro-nóbis. The fruits was acquired from the Experimental Station of Embrapa Inorganic Agrobiology in Seropédica/RJ, they were harvested manually in the mature stage (yellow coloring) and transported to the Laboratory of Instrumental Analysis of the UFRRJ`s Institute of Technology, for further analysis. The parameters evaluated was compounds bioactive, such as total carotenoids, vitamin C, yellow flavonoids, total anthocyanins, phenolic compounds and capacity antioxidants (DPPH and FRAP). The ora-pro-nóbis peel presented higher mean values for total carotenoids (3.02 mg / 100 g), yellow flavonoids (12.33 mg / 100 g), total anthocyanins (1.35 mg / 100 g), total phenolics (138, 82 mg GAE / 100 g), DPPH (1598.93 ?mol TE / 100 g) and FRAP (5377.13 ?mol TE / 100 g), while the pulp conferred is higher at mean values for vitamin C content (23 , 58 mg / 100 g). The fruits of ora-pro-nobis presented high content of bioactive compounds and antioxidant activity. This is demonstrates that an ora-pro-nóbis could be a potential source with functional and mercadological appeal. Even so, new studies must be conducted to the fruit of the species and related to the best detailing and understanding of the functional and/or nutraceuticals compositions. The value added of your products is important as it is targeted at the consumer and your products are just as important as those aimed at human health. 650 $aAntioxidants 650 $aBioactive compounds 650 $aPostharvest food safety 650 $aOra Pro Nobis 700 1 $aSILVA, L. R. da 700 1 $aAUGUSTA, I. M. 700 1 $aCOSTA, J. B. da 700 1 $aAURIEMA, B. 700 1 $aBARBOSA, M. I. M. J. 700 1 $aMORAIS, L. A. S. de 773 $tIn: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 1.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2018, Campinas. Food Design and Health: proceedings. Campinas: Galoá, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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